Elazığ’da başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç geçtiğimiz günlerde bakanlıkta görevlendirilmek üzere merkeze çekilmiş yerine de Tunceli İl Müdür Yardımcısı Ali Sait Çeçen atanmıştı.

Özellikle yardıma muhtaç vatandaşlar ve dezavantajlı gruplarla yakından ilgilenen ve çok sayıda vatandaşın hayır duasını alan Suat Kenç düzenlenen törenle koltuğunu yeni müdür Ali Sait Çeçen’e devretti.

10 yıldır oturduğu makam koltuğuna son kez oturan Kenç, veda konuşmasını yaptı.

KENÇ: YENİ BİR GÖREVE GİTMEK İÇİN YARIN AYRILACAĞIZ

Kenç yaptığı veda konuşmasında “Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü makamını bugün itibariyle nöbet değişimini bir başka arkadaşımıza devredip inşallah bakanlığımızın takdiri doğrultusunda Ankara’da yeni bir göreve gitmek için yarın ayrılacağız. Arkadaşlar şiyarım budur ben devletin memuruyum, devlet görev verir geliriz, görevden alır gideriz, ölmek gerekirse devlet için millet için ölürüz. Bunca yıllık hayatımız, aile terbiyemiz, törelerimiz bize buna alıştırdı” ifadelerini kullandı.

KENÇ: BU ŞEHRİN İNSANINA GÜCÜMÜZ YETTİĞİ KADARINCA HİZMET ETTİK

Müdür Kenç,  “Makamlar gelip geçicidir. İnsan olmak önemlidir, geride hoş bir seda bırakmakta gerçekten şiyarımızdır. Ben bir memur ailesinin çocuğuyum, ailemde devletin üst kademelerinde görev yapanlar oldu halen aile efradımızın büyük kısmı devlet memuru biz devletimize hizmet etmeyi kendimize şeref namus ve onur borcu olarak kabul ediyoruz. 10 yıl zarfımda dezavantajlı insanlarla çalıştık gerçekten devletin merhamet tarafını devletin güler yüzünü temsil ettik bunu da bu kuruma aksattık. Bu kurumda hiçbir mazlum, hiçbir garip, hiçbir fakir, hiçbir guraba ayakta kalmadı. Onlar geldi burada güler yüzümüzle gücümüz yettiği kadarınca hizmet ettik. Bu arada büyük bir deprem geçirdik rabbim insanlık alemine bir daha vermesin deprem sürecince de güzel işler yaptık hiçbir engelliyi, yaşlıyı, mazlumu, mahsunu çadırda soğukta bırakmadık bunlara devletin şefkat elini uzattık” şeklinde konuştu.

KENÇ: GÜZEL İŞLER YAPILAN İNSANA DOKUNAN FAKİRE FUKARAYA DOKUNAN BİR KURUMDUR

Müdür Suat Kenç, “Ben bunlardan özellikle helallik istiyorum. Canlarını bu vatan için ezan susmasın, bayrak dinmesin, düşman çizmesi buraya gelmesin diye hayatlarını ömürlerini feda eden o şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum. Onların o güzel aileleri Allah şahittir ki benim ailemin birer parçaları oldu görev yaptığım zaman onları sürekli ziyaret ettim, onlar beni ziyaret etti. O canını feda eden uzmunu bırakan gazilerimiz o mübarek insanları burada saygı ile anıyorum. Devletin bekası, milletin birliği, devletin birliği için canından ayağından gözünden olan o insanları gerçekten minnetle anıyorum. Bu kurum devletin sosyal devlet olma özelliğinden dolayı güzel işler yapılan insana dokunan fakire fukaraya dokunan bir kurumdur” dedi.