Ailesini Dinlemedi, Şampiyon Oldu

Elazığ’da yaşayan 14 yaşındaki Musa Baydaş, üst üste aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle ailesinin bırakmasının istediği kick boksta azmederek Türkiye şampiyonu oldu. 

Ailesini Dinlemedi, Şampiyon Oldu

14 yaşındaki lise öğrencisi Musa Baydaş, 2 yıl önce ağabeyi Aytuğ Baydaş’ı örnek alarak kick boks sporuna başladı.

Musa Baydaş’a ilk başlarda babası Burhan ve annesi Emine Baydaş destek verdi.

Baydaş’ın ilk katıldığı Gaziantep, Bolu ve Niğde’deki Türkiye şampiyonalarında başarısız olmasıyla ailesi bu sporu bırakmasını istedi.

Bunun üzerine daha da hırslanan Baydaş, Antalya’da yapılan Türkiye Açık Kick Boks turnuvasına 57 kiloda Point fighting dalında yıldızlar kategorisinde şampiyon oldu ve ailesi de yeniden destek vermeye başladı.

“UFAKTAN TEPKİLER BAŞLADIĞINDA DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA BAŞLADIM
Kick boksa 2 yıl önce başladığını belirten Musa Baydaş, “Başlama sürecinde bana, abim yardımcı oldu. Abim de daha önce kick boks yapıyordu. 2 ay yaptıktan sonra bıraktı. Ailem ilk başlarda bu sporunu yapmama tepki göstermedi. İlerleyen zamanlarda Gaziantep’te turnuvaya katılmıştım. O turnuvada tecrübesiz olduğum için derece getirememiştim. O zaman ailemde ufaktan tepkiler başlamıştı. Daha çok çalışmaya başladım. Bolu ve Niğde’de Türkiye şampiyonasına katıldım. Bolu’da dereceye giremedim ve ailem yine tepki verdi. Niğde’deki şampiyonaya gayet iyi hazırlanmıştım. Aksilikler peşimi bırakmadığı için Niğde’de de dereceye giremedim. Ailem bu sefer kesinlikle kick boksu bırakmamı istedi" dedi.



MİLLİ SPORCU OLMAK İSTİYOR
Ailesinin kick boksu bırakmasını istedikten sonra daha fazla hırs yapmaya başladığını aktaran Baydaş, “Hırs yaparak daha çok çalıştım. Antalya’da, Türkiye Açık Kick Boks turnuvası vardı. O turnuvaya 57 kiloda katıldım. Branşımda dört kişi vardı ve ben bu turnuvada birinci oldum. Antalya’da şampiyon olduktan sonra ailemin bana olan tepkisi tamamen yok oldu. Verdiğim hırsın meyvelerini toplamaya başladım. Benim amacım bu sporu meslekleştirmek. İnşallah ileride milli bir sporcu olmak istiyorum” diye konuştu.



DERECEYE GİRİNCE AİLESİ DESTEK VERDİ
Musa Baydaş’ın, Antalya’da yapılan Türkiye Açık Kick Boks turnuvasında yıldızlar kategorisinde şampiyon olduğunu dile getiren Antrenör Zelal Şengür, “Musa kick boksa başladığı ilk andan beri her zaman azimliydi. O yüzden Musa’yla daha fazla ilgilendik. Ailesi ilk başta gelmesini istemiyordu. Derece girmeye başlayınca ailesi destek vermeye başladı. Musa ileride daha iyi başarılar alıp ülkemizi daha iyi yerlerde temsil edecektir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 12:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137