AK Parti Arıcak ve Alacakaya İlçelerinde 7. Olağan kongrelerini gerçekleştirdi.

Kongrelerin ilk ayağı Arıcak ilçesi oldu.

İlçede bulunan spor salonunda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve partililer katıldı.

GÜLŞEN: İLİMİZDE VE TÜRKİYE’DE BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Nadir Gülşen, “İlimiz bir 24 Haziran depremi geçirdi. Bu depremden dolayı bayağı sıkıntı çekerken peşinden bu sefer pandemi hastalığı başladı. Gerçekten ilimizde ve Türkiye’de büyük sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

YILDIRIM: ÇOK GÜZEL KALICI İZLER BIRAKTIK

Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, “Arıcak’a bu 6.5 yıllık sürecinde çok güzel kalıcı izler bıraktık. Çok güzel şeyler kazandırdık. Bu nesnelerin asıl mimarları bu AK Parti kadroları. Ben şahsım ve halkım adına onur duyuyorum” diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: BERABER OLDUKÇA ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ BİR SORUN YOKTUR

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise konuşmasında, “Geçmişte yapılanları unutmayacağız. Sayın cumhurbaşkanımıza ve partimize bu süre zarfında yapılanları asla ve asla unutmayacağız. Darbelerle engellemeye çalıştılar ama başaramadılar. Çukur eylemleri yaptılar, başaramadılar. Gezi olayları yaptılar, başaramadılar. Milletin ferasetiyle, milletin dik duruşu ile hepsinin bir bir üstesinden geldik. En son 15 Temmuz darbesi ile bu ülkeyi dış mihraplara boyun eğdirmek istediler ama sizlerin sayesinde, cumhurbaşkanımızın sayesinde bunu da bertaraf ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibi ülke genelinde bu kadar başarılı çalışmalara imza atarken bizlerde yerelde milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla insanlarımızın, hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisindeyiz. Bizler samimi bir ekibiz. Bizler AK Parti’nin omurgasıyız. Teşkilatlar bir ve beraber oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yoktur” ifadelerini kullandı

YILDIRIM: YAKLAŞIK 20 YILDIR BU DAVANIN İÇİNDEYİZ

İl Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk kongresi olan Arıcak kongresinde konuşan Şerafettin Yıldırım, “Arıcak’ın bende çok özel bir yeri var. Tevafuktur. 6 yıldır AK Parti’de başkan yardımcısı olarak görev yaparken aynı zamanda 6 yıldır koordinatör lük yapıyorum. Bu koordinatörlüğün 4 yılını Arıcak’ta geçirdim ve hala daha il başkanı olana kadar koordinatörüydüm. Buda benim için güzel bir tevafuk. Arıcaklılarla özel bir muhabbetimiz var diğer ilçelerimizi elbette ki çok seviyoruz ama bu koordinatörlüğümüzden dolayı çok uzun mesaimiz oldu. Bundan dolayı ben ayrıca mutluyum. Yaklaşık 20 yıldır bu davanın içindeyiz bir şekliyle. Erdemler hareketinden beri. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile bu seferde il başkanı olarak karşınıza geldim. Rabbim bizi mahcup etmesin” dedi.

Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Nadir Gülşen güven tazeledi.

AK Parti teşkilatı ardından Alacakaya İlçe kongresini gerçekleştirdi.

EROL: BİZİM AK PARTİ’DEKİ DAVAMIZ SADECE BURADAKİ SEÇİMDEN İBARET DEĞİLDİR

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Erol, “AK Parti’mizin kongrelerinin kaybedeni olmaz ancak kazananı olur. Bizim AK Parti’deki davamız sadece buradaki seçimden ibaret değildir. Bizim davamız Habil ile Kabil’den Habil’in davasıdır. Bizim davamız Nemrut ile İbrahim Peygamberden İbrahim Peygamberin davasıdır” açıklamalarında bulundu

YAŞLI: CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Belediyesinin çalışmalarından bahseden Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, “Şu an bulunduğumuz mekan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un çok kıymetli milletvekillerimin katkıları ile yaklaşık 2 trilyona mal edilip siz ilçe halkına, teşkilatımıza sunulmuştur. Ben onlara canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

DEMİRBAĞ: SİZLERİN DESTEĞİ İLE YİNE MİLLETVEKİLİ OLDUK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da konuşmasında , geçmişte bu bir nöbet değişimi. Zamanında görev alıp şu an görevde olmayan kardeşlerimizi de kucaklamak sureti ile dünya lideri, mazlum insanların Müslümanların umudu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı dünyanın takındığı tavır karşısında geleceğe taşımamız lazım. Bulunduğumuz nokta bu yüzden önemli. Bende her dönem vekil olmadım. Davutoğlu döneminde yoktum bu dönem varım. Sizlerin desteği ile yine milletvekili olduk” dedi.

BALIK: HİÇBİR ŞEY ARTIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK DERKEN BİR AVUÇ İNSANDIK

Daha sonra kürsüye Milletvekili Sermin Balık çıkarak, “Bugüne kadar emek vermiş, bugüne kadar seçimlerde görev almış bütün herkese bütün arkadaşlarıma ben tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ailemizi ne kadar büyütürsek biz o kadar güçlüyüz.  Her başkan ailemizi büyütmek için, bizi güçlendirmek, sayın Cumhurbaşkanımızın gücüne güç katmak. Sayın cumhurbaşkanımızın karşısında olanlarında karşısında dim dik durmak için buradayız. O yüzden her kongre bir heyecanlanma. Bugün yine bir heyecanlanma yaşıyoruz. 2001 yılında biz AK Parti’de yola çıkarken bismillah deyip, Türkiye için hayallerimiz var derken, hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak derken bir avuç insandık. Ancak sonunda biz hayallerimizi gerçekleştirirken halkımızın, insanlarımızın bize güvenenlerin hayallerimize inandığını gördük” dedi.

BULUT: KENDİMİZİ DAHA ÇOK ANLATMAMIZ LAZIM

Yol arkadaşlarıyla Elazığ için çok güzel işler yaptıklarını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi Metin Bulut, “Biz sizlerle kardeşiz. Biz sizlerle çok büyük işler yaptık. Burada anlatabiliriz. Şu anda Alacakaya’da yaptıklarımız, Arıcak’ta, merkezde. Biz bunları yaparız. Bunlarla alakalı bir sıkıntı yok. Yaptığımız içinde millet bize inanıyor, güveniyor ve bizi destekliyor. Bir dünya liderini hep birlikte sahip oluyoruz. Bugün biz Akdeniz’de, Karadeniz’de Libya’da, Suriye’de, Mısır’da varsak bu sizler sayesinde. Orada aradığımız sadece bu milletin hakkı değil, bütün ümmetin hakkı. İlk defa bir millet ayağa kalktı ve hesap sormaya başladı. İşte bu kesintiye uğramasın istiyoruz. Bundan dolayıdır ki bizim daha fazla mücadele etmemiz, kendimizi daha çok anlatmamız lazım” ifadelerini kaydetti.

Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Erol güven tazeledi.