AK Parti’den Elazığ Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre  %40.5 oranıyla oyların 72 bin 885’ini 104’ünü alan Şahin Şerifoğulları, Ahmet Aytar Meydanı’nda kendisine destek veren seçmenlerine teşekkür etti.

Şerifoğulları’na AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili eşlik etti.

GÜRGÖZE: SON SÖZÜ DE AZİZ ŞEHİR ELAZIĞ SÖYLEDİ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Elazığ sen ne tarihsin sen vatansın, sen atamsın Elazığ. Bugün Elazığ kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Aziz hemşehrilerimiz kazanmıştır. Bugün Elazığ’da yaşayan her bir kardeşimiz kazanmıştır. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin aziz hemşehrilerimiz 595 bin nüfuslu kentimiz kazanmıştır, sizler kazanmışsınız. Başarı bizden değildir, bunu bize lütfeden Allah’tandır. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Milletimizin teveccühü ve desteğiyle bugüne geldiğimizin çok iyi farkındayız. Bu nedenle bundan sonra da milletimize karşı daha mütevazi olmaya, daha tevazu sahibi olmaya, toplumun her kesimini ve her kesimi daha fazla kucaklamaya ihtiyaç duyulan gündür. Oy vermeyenlere kızamayacağız, onları da kazanmaya çalışacağız. Bugün 595 bin nüfuslu Elazığ’ın günüdür. Bizler Milletvekillerimiz, Belediye Başkan adaylarımız ve teşkilatımızın her bir kademesinde görev alan kardeşllerimizle 120 gündür sizlere kendimizi anlatmaya gayret ediyoruz. Teşkilatımızdaki her bir kardeşimiz gönülden çalıştılar, yüreklerini ortaya koydular. Her gönüle ulaşmaya, her gönüle girmeye her insanımıza ulaşmaya gayret ettiler. Belediye Başkan adayımızı ve projelerini ve hizmetlerini sizlere anlatmaya çalıştılar. Ülkemizde oynanan oyunları, Cumhurbaşkanımıza kurulan tuzakları anlatmak istediler sizlere. Son sözü de aziz şehir Elazığ söyledi” şeklinde konuştu.

GÜRGÖZE: OMUZ OMUZA TEK YÜREK OLARAK ÇALIŞTIK

Başkan Gürgöze, “Halımızın teveccühüyle yeni bir başarıya hep birlikte imza attık. Bugünden sonra gözümüz, kulağımız yine sizlerle olacak, milletimizde olacaktır. Yine sizlerle olacak yine muhabbet dolu çaylarınıza muhabbet olacak, hemen yarından itibaren şehrimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için bütün adaylarımız sizlerin hizmetinde olacaklardır. Milletvekillerimiz, belediye başkanlılarımız ile birlikte bu şehrin kalkınması için, Elazığ’ın hayat standartlarının yükselmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin sevgisine ve teveccühüne, desteğine layık olabilmek için bundan sonra çok daha fazla gayret göstereceğiz. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için daha çok çalışacağız. Sizlerin desteğini, hakkını verebilmek için daha çok mücadele edeceğiz. Bu süreçte Milletvekillerimiz ve belediye başkan adaylarımızla omuz omuza tek yürek olarak çalıştık, kendilerine huzurlarınızda en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yine seçim süreci boyunca çalışan, milletimize ulaşmak için gayret sarf eden il, merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, belde teşkilatlarımız, mahalle başkanlarımız, sandık görevlilerimiz, il ve belediye meclis üyelerimizle birlikte bütün bir tek yürek, tek ses olmaya gayret ettik. Huzurlarınızda onlara da tek tetk teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza güç katan tüm üyelerimize ve gönüldaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Seçimin demokrasiye yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için görev yapan tüm sandık görevlilerimize, bina ve kat sorumluluklarımıza teşekkür ediyorum. Elazığ’ımızda seçimin huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan başta Sayın Valimize, Emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Bu süreçte sesimizi milletimize ulaştıran tüm basın kuruluşlarına ve basın emekçilerine de teşekkür ediyorum. Elazığlı hemşehrilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Günümüz kutlu ve mübarek olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun hepinizi selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi selameti üzerinize olsun” dedi.

ALPAY: BUGÜN ELAZIĞ KAZANDI

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “Seni gönülden selamlıyorum Elâzığ! Zaferin kutlu olsun Elâzığ! Bayramın mübarek olsun Elâzığ! Gününüz kutlu olsun Elazığ! Değerli hemşehrilerim, sayın cumhurbaşkanımızla birlikte çıktığımız bu kutlu yolda sizlerle birlikte çok destanlar yazdık, çok büyük işler yaptık. Bugün Türkiye’de Cumhur İttifakı kazandı, cumhur kazandı. Bu büyük zaferi yürekten kutluyoruz. Bugün Elâzığ kazandı. Bugün bu şehrin evladı, genç, dinamik, yetenekli, cesur şahin başkanımız kazandı. Rabbim yolunu ve bahtını açık etsin. Ona hep çok güvendik, çok inandık, yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz inşallah, bütün gücümüzle”diye kaydetti.

ALPAY: ELAZIĞ YENİDEN ÖZEL BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZDI

Bakan yardımcısı Alpay, “Elazığ yeniden özel bir başarı hikayesi yazdı. Bu başarı hikayesinde emek veren bütün teşkilatlarımıza, bütün kardeşlerimize kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Allah razı olsun. Bu mübarek şehirden bir defa daha sesleniyoruz; rabbim birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin. Rabbim bizi birbirimize daha fazla kardeş kılsın. Rabbim bu millete, bu şehre kötülük yapmak isteyenlere fırsat vermesin. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Rabbim, dünya lideri sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yol yürümeyi ve bu yolda çok daha büyük başarılar yazmayı nasip etsin inşallah. Şahin kardeşimizle birlikte yapacak çok işimiz var. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

DEMİRBAĞ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DESTEĞİ OLACAK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Elazığ’a belediye başkanlığı yapacak, arkasında iktidar gücü olacak, Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği olacak. Bugün bütün Elazığ’ın bayramı olsun, bütün Elazığlı kardeşlerimiz sevinsin. Hepsinden Allah razı olsun. Rey verenin de vermeyenin de. Allah hepsinden razı olsun hepsine candan yürekten teşekkürlerimi arzu ediyorum. Kıymetli kardeşlerim 2-3 aylık maratonun başından bugüne kadar hep mahalle mitinglerinde, SKM açılışlarında, ilçe mitinglerinde nereye uğradıysak büyük bir coşkuyla, kalabalıkla bizleri Elazığ olarak karşıladınız, Şahin bey kardeşimizi büyük bir coşkuyla karşıladınız, bağrınıza bastınız. Bugün de finalde gerçekten muhteşemsiniz Metin Bey’in deyimiyle. Allah hepinizden razı olsun. Candan, yürekten teşekkürlerimi arzu ediyorum” ifadelerinde bulundu.

AĞAR: ELAZIĞ’DAN ÇOK NET BİR MESAJ VERDİK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Değerli hemşehrilerim, bugün biz ne kazandık biliyor musunuz, bugün biz birliğimizi kazandık, kardeşliğimizi kazandık. Bize karşı duran kirli ittifaklara karşı Elazığ’dan çok net bir mesaj verdik. Bugün Şahin Şerifoğulları’nı seçmekle sayın cumhurbaşkanımızı ne kadar çok sevdiğimiz, sahip çıktığımız, ama en önemlisi bayrağımıza sahip çıktığımızı gördük. Gördünüz dimi, bizi yenebilmek için bu ülkeyi sıkıntıya sokabilmek için nelerin ortaklıkları yapıldı? Ama Elazığ ne yaptı? Elâzığ her zamanki gibi gerekeni yaptı” ifadelerine yer verdi.

BALIK: ELAZIĞ CUMHURUNUN ARKASINDA DURDU

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Yine çok güzelsin Elazığ. Başımın tacı, gözümün nuru hanımefendiler çok kıymetli hemşerilerim hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Çok konuşacak değilim ben biliyorum ki herkes günün kahramanını, başkanını, Şahinini bekliyor. Ama öncelikle kadir şinas milletime, aziz Elazığ’ıma çok teşekkür ediyorum. Elazığ’dan bir ışık verin dedim. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durun dedik ve bugün her seçimde olduğu gibi Elazığ cumhurunun arkasında durdu. Allah hepinizden razı olsun. Aylardır kadınlarımız sokak sokak gezdi. Hatimler indirdiler, dualar ettiler. Kıymetli kardeşlerimiz Elazığ’ın her köşesini gezdiler. Bugün zafer günü yarın Allah’ın izniyle sefer günü. Yarın ve sonrası bizim için size hizmet etmek günü. Geleceğin teminatı güzel evlatlarımız sizinle gurur duyuyoruz. Sizin gibi bir nesil yetiştirdiğimiz için şeref duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bugün evet bir zafer günü ama bugün Elazığ’ın zafer günü. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızın evine kadar hizmet götüreceğiz. Bugünden itibaren Şahin Şerifoğulları Elazığ’ın her metrekaresine eşit hizmet götürecek. Herkese adaletli olacak, bizde her projesinde, her sözünün arkasında onunla birlikte yol yürüyeceğiz. Ben hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Biliyorum davanın neferini Şahininizi bekliyorsunuz Allah’a emanet olun çok teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

BULUT: ELAZIĞ BUGÜN YİNE KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Başkan Yardımcısı ve Elâzığ Milletvekili Metin Bulut, “Allah’ına kurban Elazığ! Elazığ bugün yine kendine yakışanı yaptı. Elazığ evladını, Elâzığ başkanını, Elâzığ Şahin’ini bağrına bastı. Muhteşemsin Elazığ. Allah hepinizden razı olsun. Yüce rabbime hamd olsun, bütün Elazığlı hemşehrilerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Bu seçimde en büyük payı olan il teşkilatımıza, il başkanımıza, SKM başkanımıza, Milletvekili arkadaşlarımıza, Merkez İlçe Başkanımıza, Kadın Kollarına ve Gençlere de şükranlarımı arz ediyorum. Allah hepsinden razı olsun”diye kaydetti.

BULUT: ELAZIĞ’I BİR LEVEL ÜSTE TAŞIYACAĞIZ İNŞALLAH

Milletvekili Bulut, “Değerli dostlar, değerli arkadaşlar, yerel seçimler gerçekten çok uzun bir maratondu. Siyasi partilerin hepsinin adaylarını tanıtmaya, adayların anlatmaya, projelerini anlatmaya çalıştığı bir dönemdi. Bizde bugüne kadar onu yaptık. Ama biz bugün sandıkları gezerken herkese şunu söyledik. Diğer siyasi partilerin temsilcilerine de söyledik. Bu sandıktan bugün bir siyasi partinin adayı çıkmayacak. Elazığ’ın belediye başkanı çıkacak dedik. Bugün sadece Şahin kardeşimiz kazanmadı. Aynı zamanda Elâzığ kazandı. Benden önceki arkadaşlarımın da söylediği gibi, hakikatten genç, dinamik, koşturan, tuttuğunu koparan Elâzığ’ın bir belediye başkanı oldu. Sizin işiniz burada bitti. Bundan sonra bizim işimiz başladı. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. İl başkanımızla, 4 Milletvekilimizle Şahin başkanımızın arkasında olup Elazığ’ı bir level üste taşıyacağız inşallah” açıklamalarında bulundu.

ŞERİFOĞULLARI: BUGÜN EVLİYALAR DİYARI ELAZIĞ BİR BAŞKA COŞKULU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ! Muhteşemsin Elazığ! Dünya liderimiz, ümmetin umudu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vefanı gösterdin Elazığ! Seni hasretle, muhabbetle, saygıyla selamlıyorum. Saygıdeğer milletvekillerim, çok kıymetli il başkanım, bakan yardımcım, kadın kolları başkanım, gençlik kolları başkanım, gençlik kolları MKYK üyem, SKM Başkanım, teşkilatımızın çok kıymetli temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri selamlıyorum. Zaferimize hoş geldiniz. Bugün Elâzığ çok daha güzel. Bugün evliyalar diyarı Elazığ bir başka coşkulu. Bugün sizler AK Parti belediyeciliğine devam diyerek hizmetten yana, birlik ve beraberlikten yana olduğunuzu gösterdiniz. Sizlere en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: BUGÜN AK PARTİMİZİ TERCİH EDERİM MİLLİ İRADEDEN YANA OLUĞUNUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİNİZ

Başkan Şerifoğulları, “Çok kıymetli Elazığlılar, Elâzığ Mahalli idareler seçimlerini tamamlamış, milli irade hür bir şekilde sandıklara yansımış, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde demokratik tercihlerini ortaya koymuş olmasından ötürü büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Seçim sonuçları ilimize, ülkemize, demokratik hayatımıza hayırlı uğurlu olsun. Sevgili Elazığlılar, sizler bugün AK Partimizi tercih ederim milli iradeden yana oluğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Bu sizin zaferinizdir. Çünkü AK Parti’nin hamurunu sizler yoğurdunuz. Bu sonuçlarla sandıktan birlik ve beraberliğimiz çıkmıştır. Bugün kazanan sizler oldunuz” diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sizler bugün sandıkta güven ve istikrar için AK Partiyle yola devam kararı verdiniz. AK Partimize olan bu teveccühünüzden ötürü hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu sonuçta emeği geçen ve katkısı bulunan başta Sayın İl Başkanımız olmak üzere teşkilat mensuplarımıza milletvekillerimize, her kademede görev alan teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum. Bu başarı bizleri şımartmayacak. Omuzlarımıza daha büyük bir sorumluluk yüklendiğinin farkına vararak sizlere en güzel hizmeti getirebilmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Demokratik tercihini AK Partiden yana kullanmayan değerli vatandaşlarıma da seslenmek istiyorum. Kime oy vermiş olursanız olun oylarınız bizim için değerlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklı tercihlerinizi de demokratik hayatımızın zenginlikleri olarak görüyoruz” diye ifade etti.

ŞERİFOĞULLARI: AK PARTİLİLERİN DEĞİL TÜM ELAZIĞLILARIN BAŞKANI OLACAĞIM

Başkan Şerifoğulları, “Bugün seçimden zaferle ayrıldığımız için bu zenginlikleri korumak da herkesten önce bizim görevimizdir. Bize verdiğiniz görevi layıkıyla yerine getirebilmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Kapımızı demokratik nezaket ve halkımızdan aldığımız temsil yetkisi için de herkese açık tutacağımızı bilhassa ifade etmek istiyorum. Bu zafer bizim başımızı döndürmeyecek. Aksine hizmet aşkımızı daha da diri tutacaktır. Biz kısa mesafe koşucusu olmayacağız. Bizim koşumuz uzun soluklu bir maratondur. Onun için durmak yok diyerek koşacağız. Adaletle, merhametle koşacağız Allah’ın izniyle. Ben artık bu şehirde sadece AK Partililerin değil tüm Elazığlıların başkanı olacağım. İlk günden itibaren söylediğim gibi ayım yapmayacak şehrimizde yaşayan herkesi kucaklayacağım. Uğun Elazığ en güçlü desteği vererek beni, şahsımı belediye başkanı yaptı bu şehre şehr’ül emin yaptı. El ele vererek şehrimiz için çok daha güzel işler başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bu zaferde emeği geçen bir kez daha bütün teşkilat mensuplarımıza, AK gönüllere, Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarına yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimiz daim etsin. Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Rabbim beni mahcup etmesin sizlere en güzel hizmeti getirmeye nasip etsin. Sağ olun var olun” ifadelerinde bulundu.