AK Parti Elazığ İl Başkanı Gürgöze, Yerel Seçimlerle İlgili Açıklama Yaptı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, parti binasında yerel seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Bugün başlayan aday adaylığı başvuru sürecini ve yapılması gerekenleri anlatan Başkan Gürgöze, hedeflerinin Elazığ’da 20 belediyenin de 20’sini almak olduğunu belirtti.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Gürgöze, Yerel Seçimlerle İlgili Açıklama Yaptı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Parti binasında açıklama yapan Başkan Gürgöze, merakla beklenen AK Parti’nin yerel seçim süreciyle ilgili izleyeceği yolları ve süreçle ilgili ayrıntıları anlattı.

GÜRGÖZE: YEREL SEÇİMLER HAYIRLI BİR ŞEKİLDE NETİCELENSİN

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin süreçle ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Türkiye uzun bir süredir yerel seçim tartışmalarının olduğu, yerel seçim startının verildiği bir ülke gündemi ile şuan partimizde ve ülkemizin gündeminde önemli bir yer teşkil etmektedir. Toplantımızın temel amacı da yaklaşan yerel seçimler için genel değerlendirilmelerin yapılması ve yaklaşan adaylık başvuru ile ilgili gerek aday olmayı düşünen kardeşlerimizin kamuoyunu bilgilendirmek maksattı ile bu basın toplantısını tertip ediyoruz. Alınan karar gereği 31 Mart 2019 seçimlerinde Türkiye’de yerel seçimler yapılacaktır. Bu yerel seçimlerde büyük şehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanlarının yanı sıra aynı zaman da büyük şehirlerde belediye meclis üyeleri normal illerde ise belediye meclis ütüleri ile birlikte genel meclis üyelikleri ve bunun ile birlikte Türkiye’de mahalle muhtarları seçimi yapılacaktır. Alınan bu kararın ülkemiz ve ilimiz açısından, partimiz açısında ve milletimizin açısından hayırlı bir şekilde neticelenmesini diliyorum. Her siyasi partiden aday olmak isteyen bütün vatandaşlarımıza üstün başarılar diliyorum. Kendilerini ifade etmeleri halka anlatmaları, partinin yetkili kararlarını anlatmaları için çalışmalarını faaliyetlerini bundan sonra ki süreçlerde mutlaka yapacaklardır”

RAMAZAN GÜRGÖZE: AK PARTİ BİRÇOK KİŞİNİN HAYAL EDEMEYECEĞİ BAŞARILARA İMZA ATMIŞ

“31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de hem Türkiye’de hem de ilimizde AK Parti rekor düzeyde belediye başkanlarını, meclis üyeliklerini ve il genel meclis üyeliklerini alarak bu başarısını taçlandıracaktır. AK Parti geldiği günden bugüne gerek yerel yönetimlerde gerekse mesleki hükümet desteği ile kurumlar aracılığı ile ülkemizde yaşayan birçok kişinin hayal bile edemeyeceği başarılara imza atmış bir partidir. Ülkemizi bugün Dünyada 17. Ekonomik büyüklüğe sahip bir konumuna gelmiştir. Milli hasılamızı artırarak insanlarımızın refah düzeyini çok üst düzeye taşımış bir partidir”

GÜRGÖZE: TÜRKİYE’DE VE ELAZIĞ’DA REKOR DÜZEYDE OY ALACAĞIZ

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan toplu konuta, adaletten başka hususlara kadar ülkemizde çok değişimler dönüşümler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Milletimiz de AK Partinin kendisine vermiş olduğu bu yetkiyi milletimizin hizmetinde kullandığı için her seçim de olduğu gibi desteklerini artırarak devam ediyor. Bizim inanıcımız odur ki milletimiz beklentilerini karşılayacak milletimiz istediği şekilde adaylardan çıkacağımızdan bütün süreçleri olduğu gibi bu süreci de doğru şekilde yürüteceğimizden rekor düzeyden oy ile Türkiye’de ve Elazığ’da belediye başkanlıklarını ve meclis üyeliklerini inşallah alarak yolumuza devam edeceğiz. Kaldığımız yerden bu hususta daha çok hizmet etmek halkımız refah düzeyini daha üst düzeye taşımak, halkımızın hayat standartlarını daha da yükseltmek amacı ve gayreti ile bu çalışmalarımızı milletimiz vereceği destek ile devam edeceğiz.

RAMAZAN GÜRGÖZE: ADAYLIK SÜREÇLERİ BUGÜN İTİBARİ İLE BAŞLADI

Milletimizin desteği halkımızın umudu haline gelen AK Parti bu milletin umutlarını yeşertmeye ve daha üst seviyeye taşımaya gayret edecektir. Çalışmalarını bu yönde yapacaktır. AK Parti’de adaylık başvuru süreçleri bugün itibari işle başlamış bulunmaktadır. Geçen hafta Cuma günü yapılan MKYK toplantımızda alınan karar ile bugün itibari ile tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de adaylık başvuru süreçleri başladı. Bugün itibari ile tüm teşkilatlarımızda adaylık başvuru hazırlıklarımız hem ilde, ilçelerimizde ve beldelerimizde gerekli hazırlıkları yaparak şuan itibari ile teşkilatımıza her hangi bir müracaat eden belediye başkan aday adayı bu adaylık başvurusunu kabul ettirecek düzeydeyiz. Dün itibarı ile hazırlıklarımızı tamamen bitirdik.

GÜRGÖZE: MÜRACAATLAR 12.11.2018 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

Belediye başkanları müracaat sürecimiz bugün itibari ile başlayan müracaatlar önümüzde ki hafta pazartesi mesai saatine kadar devam edecektir. 12.11.2018 tarihine kadar devam edecek olan bir sürece girmiş bulunmaktayız. Partimizden Elazığ’da ya da Elazığ’ın ilçelerinde yada beldelerinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmak isteyen tüm hemşerilerimize kapımızın açık olduğunu ve bu hususta bizlere başvurdukları takdirde adaylık şartlarını sağladıkları takdir de partimiz tarafından aday adaylık süreçlerini değerlendirilecektir. Sadece ilde değil tüm ilçe ve beldelerde de süreç aynı şekilde devam etmekte.

GÜRGÖZE: BELDE MÜRACAATLARI MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINDA KABUL EDİLECEK

Elazığ Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyen kardeşlerimiz AK Parti il başkanlığına başvurmak zorundalar. Müracaat ettikleri takdirde hangi belgelerin istendiği kendilerine verilir. Belgeleri temin ettikleri takdirde adaylıkları alınacaktır. Merkeze bağlı 4 beldemizde ki müracaatlarımız parti binamızda bulunan merkez ilçe başkanlığına müracaatlarını yapacak ve müracaatları merkez ilçede kabul edilecektir.

GÜRGÖZE: BELEDİYE VE İL GENEL MECLİS ÜYELİKLERİ İSE 3 ARALIK 2018 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

İlçelerde 10 ilçemizde aday adayı olmak isteyen kardeşlerimize kendi teşkilatlarına ilçe başkanlıklarına başvurarak adaylık işlemlerini başlata bilir. Partimizin kapıları kardeşlerimize sonuna kadar açık. Sadece belediye başkanlık seçimleri yapılmayacak aynı zaman da yerli temsil edecek olan il genel meclis üyelikleri ve belediye meclis üyelikleri içinde müracaatlarımız bugün itibari ile başlamış bulunmaktadır. Ancak belediye ve il genel meclis üyelikleri başvurusu önümüzde ki hafta değil 3 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecektir. 1 aylık bir süre daha 28- 29 günlük süre kadar devam edecektir.

GÜRGÖZE: HEDEFİMİZ 20 BELEDİYENİN TAMAMINI ALMAK

Elazığ’ımızda 10 ilçe, 9 belde ve 1 tane merkez ilçe olmak üzere il belediyemiz var. Toplamda 20 belediyemiz var. Şu an itibariyle 15 belediyemiz il belediyesi, 1 il belediyesi, 7 ilçe belediyesi ve 7 belde belediyemiz AK Partili belediyeler tarafından idare edilmektedir. 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerde hedefimiz 20 belediyenin tamamını almak.  Bizim AK Parti Elazığ teşkilatı olarak 20 belediyenin tamamını AK Parti tarafından hizmet sunulması için halkımızın karşısına çıkacağız. Hedeflerimizin ve çalışmalarımızın bu olduğunu parti olarak belediye başkan adaylarımız ve parti teşkilatlarımız ile halkımızın desteğine talip olup çalışmalarımızı bu milelde yürüteceğiz.

RAMAZAN GÜRGÖZE: HALKIMIZIN DESTEĞİNE TALİBİZ

Son alınan rakamlara göre Elazığ’ımızda 417 bin seçmenin olduğunu bildirmek istiyorum. Bu seçmenin tamamının, belediye sınırları İçerisinde ikamet eden seçmenlerin tamamının desteğine talipli olduğumuzu, onlara şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerle birlikte onların gönlüne hitap ederek 20 belediyenin tamamını da AK Partili belediyeler tarafından idare edilmesinin hedeflerimiz arasında olduğunu belirtmek istiyorum. Ve tüm belediyelerin AK Partili belediyeler tarafından idare edilmesi noktasında halkımızın desteğine talibiz.

GÜRGÖZE: HEDEFİMİZ TAMAMINI ALMAK

Şu an itibariyle de Belediye Meclis Üyelerimizin ve İl Genel Meclis Üyelerimizin merkezdeki dağılımı hakkında değerlendirme yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi İl Genel Meclis Üyesi sayımız toplamda Elazığ genelinde 30 İl Genel Meclis Üyesi var ve bunun 25’i AK Partili, halkımıza hizmet ekmektedirler. Hedefimiz tamamını almak. Belediye meclis üyelikleri konusunda da 37 Belediye Meclis üyesinin 26 tanesi AK Partili Belediye Meclis üyelerinden oluşmaktadır. Son almış olduğumuz seçim sonuçları geçmiş dönemde bu ile bu memlekete yaptığımız hizmetlerle yine halkın arasında olan ve gönlüne girecek olan adaylarla bu hedeflerimizi gerçekleştirme noktasında faaliyetlerimizi yürüteceğiz.

RAMAZAN GÜRGÖZE: GENEL MERKEZE RAPORLAMALARIMIZ OLACAKTIR

Patimizden aday adayı olmak isteyen aday adayı kardeşlerimize hem uyarı hem tavsiye niteliğinde bir takım hususlara değinmek istiyorum. Değerli aday adaylarımız başlayan süreçte bundan sonra AK Parti saflarında siyaset yapmak isteyen AK Parti’den belediye başkan aday adayı veya AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi aday adayı ya da AK Parti’den İl Genel Meclis Üyesi aday adayı olmak isteyen kardeşlerimize bundan sonraki süreçlerde çok daha itinalı, nezaket sınırları içinde üslup ve dil kullanmaları, AK Parti’nin misyonuna yakışır şekilde davranmalarını, propagandalarını bu şekilde yapmalarını tüm aday adaylarından özellikle rica ediyoruz. Bu hususta AK Parti’nin misyonuna göre hareket etmeyecek olan ki bizim partiye müracaat edecek olan kimseden böyle beklenti içinde olmayacağını biliyoruz, ancak partimizin kurumsal kimliğine laf getirecek aday adaylarının aday adaylıklarının alınmaması noktasında genel merkeze raporlamalarımız olacaktır. Kamuoyunu rahatsız etmeyecekler.

BAŞKAN GÜRGÖZE: ZATEN BU ŞEKİLDE DÜŞÜNEN KİMSENİN AK PARTİDE SİYASET YAPMAYACAĞINI BİLİYORUZ

 İster AK Partili olsun ister diğer siyasi parti mensubu ya da üyesi ya da destekçisi olan nezaket dilini bırakmaması gerektiğini, bizden siyaset yapmak isteyen tüm aday adaylarımıza hem Belediye Başkanı, hem Belediye Meclis Üyesi hem de İl Genel Meclis Üyeliklerine bu konuda parti olarak uyarımızdır, tavsiyemizdir. Zaten bu şekilde düşünen kimsenin AK Partide siyaset yapmayacağını biliyoruz.

RAMAZAN GÜRGÖZE: BU HUSUSA DİKKAT ETMELERİNİ ÖZELLİKLE İSTİRHAM EDİYORUZ

Sadece kendi partimizde değil, diğer siyasi partileri temsil eden gerek yönetimlerden gerek il başkanlarını, gerek diğer siyasi partilerde aday adaylığı başvurusunda bulunacak olanların gerek siyasi parti tabanını rencide edecek davranışlardan tüm aday adaylarının sadece AK Parti’den değil tüm siyasi parti aday adaylarından beklediğimizi bu konuda kamuoyunun hassas olduğunu kamuoyunun bu konudaki taleplerinin karşılanması, toplumu yönetmeye talipli olan belediye başkanlığı gibi ulvi bir makama talipli olan Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliğine takipli olan arkadaşlarımızın tüm siyasi parti aday adaylığı için bu hususa dikkat etmelerini özellikle istirham ediyoruz.

GÜRGÖZE: BAŞVURULAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA YAPILACAK

AK Parti saflarında siyaset yapmak isteyen belediye başkan aday adaylarının il belediye başkan aday adaylıkları için müracaat edecek olan arkadaşların müracaat edecekleri yerin sadece ak parti binası olduğunu ve basın açıklamalarını burada yapmalarını kendilerinden bekliyoruz.

GÜRGÖZE: HERKESE BAŞARILAR DİLİYORUM

Yaklaşan yerel seçimlerin hem ülkemize, hem ilimize hem de partimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim kendi partimizde siyaset yapmak isteyen, gerekse diğer partilerde siyaset yapmak isteyen bu sürece katılmak isteyen herkese başarılar diliyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığlı
elazığlı - 5 yıl Önce

boşbeleşler reklamcılar bu memlekete vefa borcunuz çok ama nerde sizde o yürek o anlayış yazıklar olsun size

SIRADAKİ HABER

banner137