AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, erken seçim süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili aday adaylığı sürecinde Elazığ’da yapılacak çalışmalarla ilgili Kanal Fırat canlı yayınında bilgi veren İl Başkanı Gürgöze, müracaat şartlarında, temayül yoklamasındaki ayrıntılara kadar önemli konulara değindi.

“BUGÜN İTİBARİYLE HERHANGİ BİR MÜRACAAT ALMADIK”

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “İlk gün itibariyle de aday adaylığı başvurularını artık alıyoruz. Biz Elazığ olarak şu ana kadar herhangi bir aday adaylığı müracaatı almadık. Ancak müracaat için saat isteyen, zaman isteyen, tarih isteyen arkadaşlarımız, milletvekili aday adaylarımız oldu. İlk gün itibariyle herhangi bir müracaat almadık. Saat 18.30 itibariyle yaklaşık 1 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik arkadaşlarımızla. Bu süreçle ilgili hangi arkadaşımız ne tür görevde bulunacak, adaylığı kim açıklayacak, bunun takibini kim yapacak, dosyaların oluşturulması, evrakların takibi, onlarla ilgili bütün görevlendirmelerimizi yaptık. Yarın sabahtan itibaren müracaat eden aday adaylarımızın müracaatını almış olacağız” ifadelerini kullandı.

“ERKEKLER 12 BİN, KADINLAR 6 BİN, ENGELLİLER 2 BİN TOPLAMDA ÜCRET ÖDEYECEKLER”

Milletvekili aday adaylığı için ödenecek ücretleri de açıklayan İl Başkanı Gürgöze, AK Parti Genel Merkezi’nin dışında il teşkilatlarının da adaylık ücreti aldığını hatırlatarak, “Adaylık başvurusunda bulunan erkekler için 6 bin lira genel merkez, 6 bin lirada il teşkilatımız alacak. Bayanlar için 3 bin lira genel merkez, 3 bin TL’ il teşkilatı, Engelliler içinde Bin TL genel merkez, Bin TL’de il teşkilatı olarak kendilerine verilecek banka hesaplarına yatırılması gerekiyor bu adaylıkların geçerli olabilmesi için. İl teşkilatımıza müracaat eden herkes istenen evraklar, istenen belgeler kendilerine bir makbuz evrak halinde kendilerine verilecektir ve o evrakların itham edilmesi istenecektir” diye konuştu.

“1 MAYIS’TA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Başkan Gürgöze, “Genel Merkezimizden izin isteyeceğiz, eğer izin alabilirsek 1 Mayıs’ta Elazığ’da temayül yoklaması yapmayı planlıyoruz. Ancak 2 Mayıs olma olasılığı çok daha yüksek. 2 Mayıs’ta büyük ihtimalle biz Elazığ’da temayül yoklamamızı gerçekleştirerek temayül yoklamasının sonuçlarını Genel Merkezimize götürmek üzere, teslim etmek üzer götürüp tavsiyesi orada yapılacak ve süreç oluşacak olan kurullarda değerlendirmeleri yapılarak nihayetinde Genel Başkanımızın başkanlığında Genel Başkanımızın kararıyla aday listelerimizi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmiş olacağız ve süreç başlamış olacak” şeklinde konuştu.

 “YAKUP KILIÇ SPOR SALONUNDA YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Ramazan Gürgöze, “Çok büyük bir olasılıkla Yakup Kılıç Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Büyük bir ihtimalle, eğer o gün orada bir başka önceden planlanmış başka bir program olmadığı taktirde arkadaşlarımız yarın ilgililerle görüşerek eğer orada bir program daha önceden tertip edilmediyse orada gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

“BİR KİŞİ TARAFINDAN 5 TERCİH YAPILABİLECEK”

Temayül yoklamasında oy verme işleminin nasıl olacağına da değinen Başkan Gürgöze, “Ak Parti’de kurallar sürekli işlevlik halinde kazandırmış bir partidir. Kurumsallığı en üst düzeyde olan bir partidir. Bizde hangi yöntemlerle yapılacağı bellidir. Temayül yoklamasında ilimizden 5 tane milletvekili seçileceği için 5 milletvekilin müracaat edenler içerisinden 5 tane isim yazılmasını istenecek ve temayül yoklaması o şekilde yapılacak. Bir kişi tarafından 5 tercih yapılabilecek. A,b,c,d,e şeklinden oluşan bir kişi 5 kişiye oy kullanabilecek” diye kaydetti.