AK Parti Elazığ Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi Gerçekleşti

AK Parti Elazığ Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bundan sonra Elazığ’a daha sık geleceğini söyledi.

AK Parti Elazığ Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi Gerçekleşti

AK Parti Elazığ Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BUNDAN SONRA ÇOK DAHA SIK BİR ARADA OLACAĞIZ”

Kongrede konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel bir kongreyi gerçekleştiren il kadın kollarımızı tebrik ediyorum. Biraz zaman oldu. Bu 3. Gelişim oldu ama bundan sonra çok daha sık bir arada olacağız. Elazığ hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Gerçekten bütün seçimlerde aldığımız bütün oy oranları ile bize olan güvenin desteğini her zaman gösterdi. Biz de 16 yıldır Elazığ’ımıza layık olabilmek için Ak Parti iktidarı olarak elimizden gelen çabayı gösterdik. Elazığ ilimize bu güne kadar 13 milyonluk yatırım yapılmış. Bundan sonra yollarımız ile statlarımız ile hastanelerimiz ile yatırımlarımıza durmadan devam edeceğiz. Gözümüzün nuru başımızın tacı Elazığ. Bizler de Elazığ için daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

 “KADINLARIN MUTLU OLMASI TÜRKİYE’NİN MUTLU OLMASI ANLAMINA GELİYOR”

Bakan Sarıeroğlu çocuk destek taleplerine de cevap vererek “Yıllardır konuştuğumuz, tartıştığımız iş yerlerindeki çocuk bakım yükümlülüğündeki çocuk destek taleplerine cevap vermiş olacağız. Diğer taraftan kadınların güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması anlamına geliyor.  Kadınların mutlu olması Türkiye’nin mutlu olması anlamına geliyor. Kadınların umutlu olması Türkiye’nin gelecekten umutlu olması anlamına geliyor. Bu yüzden kadınlarımızın hem güçlü hem de mutlu olmasını sağlayacak şekilde adımlar atıyoruz. Eğitimde biliyorsunuz fırsat eşitliği, başörtüsü gibi bir sorunlar ile yıllarca mücadele ettik.  Kardeşlerimiz, okul kapılarında bekletilerek, insanlık dışı, insan haklarına aykırı şeyler yaşadılar. Bütün yasakları ortadan kaldırdık. Ak Parti iktidarı döneminde, şu anda gerçek manada tüm kadınlar ötekileştirmeden, eşit şekilde yaşamaya kavuşmuş durumdalar” diye söyledi.

“ÇAĞRI MERKEZİMİZİ DE ELAZIĞ’DA AÇIYORUZ”

Bakan Jülide Sarıeroğlu “Çalışma hayatına girişte tüm engeller ortadan kalktı. Kamuda başörtü yasağı kaldırıldı. Diğer mesleklerde başörtüsü yasağını kaldırdık.  Hamt olsun ki bütün kadınlar her alanda aktifler. Elazığ’da iş talebi var. İnşallah bu konu ile ilgili vekillerimiz ile birlikte paydaşlarımız ile çalışmalarımızı yapacağız. Bu sürece bundan sonra yatırımların daha çok geleceği ile ilgili süreç başlayacak. Yatırım teşvikleri ile 6. bölgeye çok önemli ivme kazandıracağız. Elazığ’daki gençlerimizi, kadınlarımızı nasıl hazırlarız? Bunun gayret içinde olacağız. Mesleki eğitim kursları da çok önemli. Bu anlamda bu kurslarımızı da daha arttıracağız. O da hayırlı olsun.  Yeni bir çağrı merkezi için biliyorsunuz çalışma bakanlığı olarak çalışmalarımız sürüyor.  Çağrı merkezimizi de Elazığ’da açıyoruz. Yerini falan ayarlama aşamasındayız” şeklinde ifade etti.

“BİZ BÜTÜN İMKÂNLARIMIZI KADINLAR İÇİN SEFERBER EDERİZ”

Toplum yararına da çalışmaların olduğunu söyleyen Sarıeroğlu  “Kontenjanlarımızı artıracağız.  Mesleki eğitim kurslarımız da artacak. Sizlerden ricam bu kurslara kadınlar olarak katılın.  İş başı eğitim ve 2 – 5 yaş çocukları olan kadınlarımıza 400 TL artı destek vereceğiz. Yeter ki kadınlarımız bu eğitimlere katılsın diyoruz.  Biz bütün imkânlarımızı kadınlar için seferber ederiz diyoruz. 2023 yılı için güçlü şekilde mücadele ediyoruz. Emin adımlar ile bütün AK parti olarak çalışıyoruz. Çiftçilerimiz için yeni bir anlaşma imzaladık” dedi.

“MİLLETİMİZE SEVDAMIZ TAM”

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sözlerini şöyle tamamladı:  “Her kesim ile ilgili çalışmalarımız açıklayacağız. Taşeron konusunu da çözdük. Diğer konularda çalışmalarımız sürüyor.  Bu değişme ve dönüşlüm sürecinde ihtiyaç ile beklenti de değişiyor. Heyecanımız ve azmimiz tam. Milletimize sevdamız tam. İnşallah milletimizin ihtiyaç duyduğu tüm çalışmaları istikrarlı şekilde yapamaya devam edeceğiz. Her şey ülkemiz için 80 milyon vatandaşımız için. Türkiye’yi 16 yılda 3 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemlerde bu ivmeyi daha da artıracağız diyoruz.  Yeter ki birliğimiz düzenimiz tam olsun. Onun dışında bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Tekrardan Kadın kolları kongrelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Başkanım benim için önemli. Ekibi ile beraber çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiler. Eksilme diye bir şey yok. Biz sayımızı artırma gayreti içindeyiz. Bu listeler mecburen tüzelde yazdığı için bu rakamlarda. İlk günkü aşk ile çalışmaya devam edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Bunun için tekrardan teşekkür ediyoruz. Bunun için güçlü yarınlar için çalışacağız.”

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 20:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet künkül
mehmet künkül - 6 yıl Önce

boş beleş adnan sen sahip çık

adnan
adnan @mehmet künkül - 6 yıl Önce

tamam

Mert
Mert - 6 yıl Önce

:-)

MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

HE VALLA GEL SAYIN BAKANIM BELKİ BU ELAZIĞSPORUMUZUN DERDİNE DERMAN OLURSUNUZ.SAYGILARIMLA

adnan
adnan @MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

tabi canım kesin derdine derman olur ne demezsın

SIRADAKİ HABER

banner137