7 bin 379 başvurunun yapıldığı AK Parti, 600 kişilik milletvekili listesini belirlemek için temayülün ardından aday adayları ile mesaisine başlıyor. AK Parti’de, 24 Haziran’da YSK’ya sunulacak liste için ikinci aşama başlıyor. Aday adaylığı başvurusunu tamamlayanlar arasından aday listesine gireceklerin belirlenmesi için mülakatlar bugün veya yarın başlayacak.

ELAZIĞ’IN OLDUĞU KOMİSYONDAKİ İSİMLER BELLİ OLDU

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adaylarının gireceği mülakatın ayrıntıları da belli oldu. AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adaylarının katılacağı mülakatın Başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yapacak. Komisyonun üyeliklerinde ise AK Parti MKYK Üyesi Bülent Karakuş, AK Parti MKYK Üyesi Markar Eseyan, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Canan Kalsın ve AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi ve Mali ve İdari İşler Başkanı Selman Özboyacı yer alacak.

BEŞ DAKİKADA HEDEFLERİNİ ANLATACAKLAR

AK Parti Elazığ Milletvekili Aday adayları muhtemelen Salı günü Ankara’ya çağrılarak mülakata alınacak. Adaylar 5’er dakika sürecek mülakattan geçecek. Alt komisyonlardaki mülakat süreci dört gün sürecek.

AŞAMA AŞAMA MECLİS YOLU

Mülakattan geçen dosyalar bir üst komisyona sevk edilecek. AK Parti, ikinci adımda adayları sundukları dosyalar üzerinden inceleyerek eleyecek. Ön elemenin ardından ilgili komisyonlar raporlarını 11 Mayıs’ta bir üst komisyona teslim edecek. 2 gün sürecek ara komisyon çalışmasının ardından belirlenen isimler 15 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak.

DENGE GÖZETİLECEK

Üst komisyon 600 kişilik aday listesini belirlerken, bölge dengesi, kadın-erkek-genç dağılımına dikkat edecek. Değerlendirmeler sırasında seçimden sonra bakan olarak düşünülen isimlere listede yer verilemeyecek.

FETÖ SIZMALARINA KARŞI ÖNLEM

Mülakat sürecinde FETÖ ile ilişkili kişi ve kişilerin sızma girişimlerine karşı aday adayları sıkı bir güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Giyiminden konuşmasına kadar adaylar ince elenip sık dokunacak.

PARTİ POLİTİKALARI ÖNEMLİ KRİTER

Adayların parti politikalarını ne kadar benimsediği ve partiye ne gibi katkılar sunabilecekleri değerlendirilecek diğer başlıklar arasında yer alacak. Adayların parti politikalarını ne kadar benimsediği ve AK Parti’ye sağlayacakları katkı mülakatlarda göz önünde bulundurulacak.