AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay, Arıcak İlçe Başkanı Nadir Gülşen ve Arıcak İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Arıcak ve beldelerini gezdi.

Arıcak İlçesi ile programına başlayan Milletvekili Balık ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

YILDIRIM: BİRÇOK HİZMET İLÇEMİZE KAZANDIRILDI

İlçe binasında değerlendirmelerde bulunan Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, “Sayın vekilim uğurlu, daha öncede kuraklığın olduğu bir dönemde gelmişti yağışlar başlamıştı. Bir önceki akşam geleceği haberini aldıktan sonra yağışlar başladı, halen devam ediyor. Bereketin vesilesi oldu bir yerde. 7-8 yıl süre zarfında gerçekten ilçemizde kısmen hayal etmediğimiz bazı yatırımlar gerçekleşti. Bunlardan bir tanesi ilçe devlet hastanesi… Gerçekten nüfus olarak şartlarımız uygun değildi. Bu hastaneyi buraya kazandırmak bayağı bir emek isterdi, bayağı bir çaba isterdi. Bu emeği, bu çabayı başta vekilim ve diğer vekillerime, il başkanıma, bürokratlarımıza onula beraber birçok hizmet ilçemize kazandırıldı” ifadelerini kullandı.

BALIK: VATANDAŞIMIZA HER KONUDA DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK

Partililerine hitap eden Milletvekili Sermin Balık, “Allah’ın izniyle inşallah Arıcak için çok daha iyilerini, çok daha güzellerini hayal ediyoruz emin olun ki bunları da yapma gayreti içerisindeyiz ve yapacağız. Şimdi teşkilatların da parti kurulduğundan beri bugüne olanları da görüyorum. O günden bugüne birlikte yol yürüdüğümüz insanları da görüyorum. 20 yılda çok şey değişti Türkiye’de. Biz iktidara geldiğimizde memurun maaşını ödeyemeyen bir Türkiye’den hakikatten refah seviyesi yüksek Arıcak’a, ilçelerine, beldelerine, hastane yapabilen, yol, su, elektrik problemleri çözülmüş bir Türkiye’ye geldik. En önemli yaptığımız şey bana göre biz insana yaptık en önemlisi. Evet yollar yaptık, insanları birleştirdik, havaalanları yaptık, su sorununu çözdük, hastaneler yaptık ama en önemli yatırımımızı biz direk insanlarımıza yaptık. Özellikle dezavantajlı vatandaşlarımıza, engellilerimize, yaşlılarımıza, okuyanımıza, okumayanımıza, esnafımıza her konuda destek olmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

BALIK: VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMINA ÜCRETSİZ HİZMET VEREBİLDİK

Yaşanan ekonomik krizlere değinen Milletvekili Balık, “Bütün dünya pandeminin etkisi altında. Bütün dünya bir kapanma yaşadı, bununla birlikte Türkiye’de yaşadı. Dünyada yıkılmaz denilen süper güçler, büyük güçler sağlık sistemine parayla bile erişemezken parayla bile sağlık hizmetini vatandaşlara veremezken biz ülkemizde ilçesinden beldesine her yerdeki vatandaşımıza sağlık hizmetini tamamen ücretsiz verdik. Hiç yıkılmaz denilen ülkelerde insanların sokaklarda öldüğünü görürken cenazelerini toplu mezarlara gömdüklerini görürken ülkemizde elhamdülillah pandemiye rağmen bir bunu yaşamadık. Bu da 20 yılda sağlık sisteminde yaptığımız yatırımın bize geri dönüşüdür. Hastaneler yapıldığında bize ‘ne gereği var’ denildi. Şehir hastanesi Elazığ’a yapıldığında ‘bu kadar büyük hastaneye gerek var mıydı?’ ama biz hem deprem sonrası hem pandemide Elazığ’da sağlık alanında hiçbir sıkıntı yaşamadık ve vatandaşlarımızın tamamına ücretsiz hizmet verebildik” dedi.

BALIK: BÜTÜN DÜNYA AYNI KRİZİ YAŞIYOR

Milletvekili Sermin Balık, “Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye yatırım getirmek için, Türkiye’de hakikatten kalkınmayı sağlamak için var gücüyle çalışıyor. Bütün hükümetimiz var gücüyle çalışıyor. Bir seçim öncesi bizi patates ile, soğanla vurdular, onların fiyatıyla vurdular. Bir sonraki seçimde patates, soğanı üretici dökmesin diye bir satın aldık ve vatandaşlarımıza dağıttık. Arkasından birçok şey yaşandı. Pandemide bütün dünya kapandı. Bütün dünya aynı krizi yaşıyor. Bütün dünya kapandı; tabi ki Türkiye’de kapandı. Bunda bir küçülme oldu mu? bir zarar oldu mu elbette ki oldu. Biz esnafımız zarar etmesin, esnafımız geçimini sağlayabilsin diye hakikatten pek çok ülke veremezken bir esnafımıza destek olduk. Çalışamayan vatandaşımıza destek olduk. Allah’ın izniyle bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Faizi düşürdük ki yatırımcı piyasaya çıktın, yatırımını yapsın, teşviklerden faydalansın ve bununla birlikte vatandaşlarımıza yeniden bir geri dönüşüm olsun” diye konuştu.

Milletvekili Balık, değerlendirmelerinin ardından parti binasında ilçe mahalle muhtarları ve köy muhtarlarından gelen talepleri dinledi.

Daha sonra ilçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Balık temaslarını Üçocak, Bükardi, Erimli beldeleri ile devam etti.