Kanal Fırat, Kanal E ve www.elazigsonhaber.com internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Zeki Akbıyık ile Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut oldu.

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan ve Elazığ’a yapılan hizmetleri tek tek sayan Milletvekili Bulut, “Hizmet yapılmıyor demek insafsızlıktır ama daha güzelini istemek hemşerilerimizin hakkıdır” dedi…

“Hepsinin Üstesinden Gelebiliriz”

AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut yaptığı konuşmada, “Bu hafta çok yoğun geçti. Elazığ’ın bağrından çıkmış Elazığ’ın evladı, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Ataş Elâzığ’daydık. Birlikte pek çok ilçemize gittik. Palu, Kovancılar, sivrice, Baskil’e gittik. Arapgir, Kemaliye’ye gittik. Başbağlar’a gittik. Başbağlar en büyük trajedilerin yaşandığı bir yer. 24 yıldır aynı acının o gün yaşanıyormuşçasına orda nüfus ettiği bir bölge. Bölgenin hepsini gezmiş olduk. Siyasetin genel merkez ayağı olduğu gibi vatandaşla iç içe yapılan bir şey. Hem meclis çalışmalarını takip etmek zorundasınız, meclisin yüklediği komisyon görevlerini yapmak sorundasınız. Vatandaşların taleplerini karşılamak zorundasınız. Geleni gideni dinlemek zorundasınız. Bunların hepsi mümkün değil gibi gözüküyor ama azıcık koşuşturmayla hepsinin üstesinden gelebilirsiniz.  

“Elazığ’ın kronikleşmiş meselelerine neşter vurulmuş”

Elazığ çok özel bir il. 12 tane ile bakıyorum. Kıyaslayabiliyorum. Bir ildeki ile Elazığ’daki nasıl kıyaslayabiliyorum. Vatandaşımızın yoğun muhabbeti var. Bu teveccüh oya dönüşüyor. Elazığ’da AK Parti’de siyaset yapmak gerçekten önemli. Vatandaşımız AK Parti’yi seviyor. Başarımız sandıktaki yansıma. Siyaset çok eleştirilen, sürekli bir şey yapmakla suçlanan bir kurum. Bunun birkaç tane sebebi olabilir. İller arası mukayese yapıp sizi yarıştırma, talep etmesi olabilir. O kadar çok yoğun mücadele ediyorsunuz ki kendinizi ifade etmekle alakalı zamanınız olmayabilir.

2 yıllık süre içerisinde, Elazığ’ın kronikleşmiş meselelerine el atılmış, neşter vurulmuş, hepsine bir şekilde başlanmış.

Elazığ hak ettiği hizmeti aldı. Vatandaş da hak ettiği desteği verdi. Siyasetçiye her zaman sorulur. Gerçekten çok şey yapıldı. 10 milyarın üzerinde yatırım almış bir il. Gözle görünür yatırımların almış bir il.  

“Haklılığa ve Haksızlığa Bakarız”

Talepler istekler sınırsız. İmkanlar sınırlı. Talepleri yerine getirirken adaletli olmalısınız. Adalet adına geri çekilen her talep memnuniyetsizlik olarak görünüyor. Örneğin bir ilçedeki sağlık çalışanı merkeze gelmek istiyor. Ama oradaki vatandaş da hizmet almak ister. Ya ilçelerde kimseyi koymayacaksınız. Bu mümkün, adil değil. Bu tür taleplerde milletvekilleri arkadaşlarımızla çok seçiciyiz. İşte oradan gelen talebi çevirdiğiniz de iş yapmamakla suçlanıyorsunuz. Biz gelen her talepte haklılığa ve haksızlığa bakarız. Adaletli şekilde gerçekleşmesi için elimizden geleni yaparız. Biz hiçbir kurumun iç işleyişine müdahale etmedik. İnsanlarımızın hizmet alabilmesi için sizin orada hizmet vermeniz gerekir. Türkiye 780 bin km karelik alanıyla her noktası bizim için eşit. Her noktasına hizmet götürmekle mükellefiz. Bu işi geri çevirdiğinizde yüksek dozda memnuniyetsizlik olarak geri dönüyor.

ELAZIĞ’A YAPILAN HİZMETLERİ TEK TEK ANLATTI

Ak parti döneminde çok büyük hizmetlerle buluştu Elazığ en önemlilerden bir tanesi belediyemizin yürüttüğü Hamza bey içme suyu projesi. Elazığ bütün içme suyunu pompaj ile Uluova’dan elde eden bir içme suyu temini ile mücadele ederken biz şimdi kendi ayağıyla gelecek bir su Elazığ’a getirebilmek için ciddi yatırım yaptık. Bunu hepimiz yaptık. Bu baraj yapıldı. Yüzde 80’i şu anda bitti. 142 kilometreden şu anda hat döşeniyor. Bunun gerçekleşme oranı yüzde 12. 2018 Elazığ, en kaliteli suyu kendi cazibesi ile gelmiş şekilde Elazığ’ın hepsi 40 yıllık su sorununu karşılamış olacak.   150 milyonluk bir yatırım, yani 150 trilyon sadece Elazığ’ın içme suyunun düzeltilmesi ev elektrik maliyetinin düşürülmesi için yapılan çalışma. Biz Hamza Bey’den suyu almaya başladığımızda yer altı su seviyemiz yükselecek. Belki çeşmelerimiz yeniden akacak. Allaha hamd olsun bunu tamamladık.

"Hiçbir Şey Yapılmıyor Demek İnsafsızlıktır"

Şehir hastanesinin hala yapılmayacağı ile alakalı dedikodu var. Şehir hastanesi bitmek üzere. 2018’in Temmuz ayında hizmete geçecek. Çok hızlı çalışılıyor. Baş döndürücü bir şekilde şehir hastanesi yükseliyor. Şehri hastanesi basit bir şey mi570 milyonluk bir yatırım. Cumhuriyet tarihini en büyük yatırımı. Bunlar yapılmışken hiçbir şey yapılmıyor demek insafsızlıktır. Yurt dışından hastalar gelecek. Elazığ bir kaç alanda çok iyi. Bunlardan bir tanesi mide küçültme ameliyatları. 350 bin metre karenin üstünde bir alan. İlerde istediğiniz kadar genişletebileceğiniz bir lokasyonda olan bir yatırım.

“Hem Kuzova hem Uluova’da güneş panellerini devreye getireceğiz"

Bir önemli konu da Kuzova sulama suyu. Ben daha gençtim. Kuzova’yı hep duyardım. 32 yıllık bir sorun. Bu yapılan şeyleri bütün milletvekillerim adına konuşuyorum. İl başkanları, milletvekillerimiz Elazığ’ın sorunlarını konuşuyoruz. Kuzovaya biz suyu verdik. Deneme suyu verildi. Toplam 4 bin 783 alan sulanacak.

Elazığ tarım kenti, hayvancılık kenti ama maalesef Elazığ da geçmiş dönemlerde ihmal edilmiş. Bizim iktidarımızla birlikte hepsine el atılmış. Biz bunlarla da kalmayacağız. Güneş enerjisi kurup vatandaşımızın cebinde bir TL çıkmadan biz projeyi nasıl kullanabilir bunu düşüneceğiz. Şu anda bakanımızla görüştük. O da bu çalışmayı yapıyor. Hem Kuzova hem Uluova’da güneş panellerini devreye getireceğiz. Suyu getirdik. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

“Elazığ sebzecilikte Çukurova’dan sonra ikinci il”

Uluova, ödenmeyen elektrik borçları, kırılan kanallara işlenmeyen bir sistem vardı. Proje ihalesine çıktık. Bir milyar TL’lik bir şey çıktı. Ama Uluova’nın suyla buluşması lazım. Kendi cazibesi ile Beyhan’dan gelecek bir kanalla sulamaktı. Baktık süre çok uzayacak. 232 bin dekar alan bununla birlikte suyla buluşacak. Bunun da ihalesini yaptık. Müteahhit birinci etapla başlayacak. Yaklaşık 33 tane bu sulamadan faydalanacak. Baltaşı pompa istasyonu ile birlikte o bölgede sulanacak. Önce tarımsal ürün artacak ki daha sonra tarımsal endüstriye dönüşüm olsun. Elazığ tarım da, hayvancılık da buna çok yatkın. Elazığ sebzecilikte Çukurova’dan sonra ikinci il. Düşünün biz bunu hayata geçi4rdiğimizde Elazığ’a sunacak katkıya bakın.

“Stadyumla ilgili gecikme oldu. Bunu kabul etmek lazım”

Stadyumla ilgili gecikme oldu. Bunu kabul etmek lazım. Geçmişte stadyum sözü verilmiş ama bununla alakalı ciddi harekete geçilmemiş. Ama son dönem 4 milletvekili arkadaşımızla gidip bakanımızla konuştuk. Biz bu stadı yapmak zorundayız. Vatandaşımız istiyor. Vatandaş stadımız var ama daha modernini izliyoruz diyor. Haklı. İsteyebilir. İller arasındaki kıyasdan dolay vatandaş istiyor. Biz de şunu düşündük madem bu kadar gecikti, farklı bir stad yapalım. Stadların masrafları çok farklı. Stadlar gelir getirmeden bakım isteyen yapılar. Altında mağazaların olduğu amatör sporları da teşvik edecek, onların da çalışabileceği bir proje yapalım dedik. Başakşehir projesini bizim sahamıza örnek aldık. Sonra şu çıktı biz stadı yıkacağız. Elazığ 3 yıl stadsız kalacak. Nasıl olacak. Bakanımız Stadı 4’e böldük sağ ve sol. Aynı modeli uygulayalım dedik. O projenin aynısı çizildi. Şu anda ihale aşamasında. Bunların yıkılması ile alakalı temsili bir yıkım gerçekleştirildi.

“İlk kazmayı vurmak, biz bu işi yapacağız demekti”

İlk kazmayı vurmak çok önemli. İlk kazmayı vurmak biz niyetli olmak, bu işi yapacağız demekti. O ciddiyeti vurgulayan bir şeydi. Elazığ’da stad yapılacak.

“Baskil kayısını tescilledi bir de Şehit Fethi Sekin’in adını tescillesin”

Baskil’de Şehit Fethi Sekin gençlik merkezimizin onayı çıktı. Baskil kayısını tescilledi bir de Şehit Fethi Sekin’in adını tescillesin. İhale aşamasında Fethi Sekin gençlik merkezimiz Baskil’e kazandırılacak.

Kovancılar’daki gençlik merkezi Aralık’ta tamamlanıyor

12 adet sentetik saha yapımına başlandı. Köylerimize bile halı saha yapıyoruz.

“Daha güzelini istemek hemşerimin hakkı”

Arıcak ilçemizde sentetik saha yapılacak.  Spor bir şehir için çok önemli. Daha güzelini istemek hemşerimin hakkı. Stad için 17 bin 500’lük bir kapasite var. Stad çok büyük yapılan illerden şikayetçi olduklarına şahidim. 17 bin 500’lük yapılsa dahi bu bizi 80 yıl götürebilecek. Toplum bireyselleşiyor. 17 bin 500’lük kapasite Elazığ’ın ihtiyacını karşılar.

Şorşor deresi problemi halloldu

Elazığ’da 40 yılık problem Şorşor deresi, siyasilerin biz gelince halledeceğiz dediği bir meseleydi. Protokol imzalandı. 70, 80 trilyonluk bir miktarla, bunda herkesin payı oldu. Belediyemizin yürüttüğü bir proje halloldu. 40 yıllık sıkıntıdan bahsediyoruz.

“4 milletvekilimizle bunu gerçekleştirene kadar alnımızın derisi çatladı”

İlçelerimizin hayal edemediği şeyler. Kovancılar, Palu, Karakoçan doğalgaz ile buluşuyor. 4 milletvekilimizle bunu gerçekleştirene kadar alnımızın derisi çatladı. Bunlar telefonla halledilen şeyle değil. Karakoçan’da kazma vuruldu şu anda aksa çalışıyor.

Palu ve Kovancılar ise BOTAŞ’la anlaşma yapıldı. Hat BOTAŞ’la çekildiğinde aksaya teslim edilecek.

“Sivricelilere sesleniyorum. Talep toplayın”

Sivriceli arkadaşlarıma sesleniyorum. Talep toplayın bir an önce. Doğal gaz satan firma diyor ki ben bunu satabileceksem geleyim. Sivrice’de elektrik abonesinin yüzde 40’ı kadar vatandaşımız başvuru yaparsa biz oraya da doğal gazı çektireceğiz. Sivrice hepsinden daha kolay, yeter ki bu talebi toplasınlar. Vatandaşın da bize yardımcı olması lazım. Biz BOTAŞ’a gittiğimizde şurada şu kadar ihtiyaç var diyeceğiz. Taleple alakalı bir şey. Baskil’e de aynı şeyi söylüyoruz. Talebi topladığınız zaman doğalgaz ile buluşturacağız.

“Hazar gölümüz de hak ettiği unvana kavuşacak”

Sivrice’de çok güzel hükümet konağı, belediye binamızı yapıyoruz. Sivrice’de karayolları ilçe içi yolu, bisiklet yolu, yürüyüş yolu yapılacak. Gölü temiz tutmak lazım. Kanalizasyon projesinin ihalesini yaptık. Güneş panelleri yapıldı. En önemli problemi imar meselesi idi. Şimdiye kadar imarı ile alakalı çalışma yapılmamış. Biz bakanların yanına gittik. İnşallah imar planı da tamamlandığında ki kültür turizm alanında olduğu için bu konuya uzatıyor. Yaptığımız imar Sivrice’nin katliamına yol açmasın diye biraz uzadı. Allah izin verirse onu da 2017’nin sonunda tamamlamış olacağız. Elazığ’ımızın tanıtım yüzü olan Hazar gölümüz de hak ettiği unvana kavuşacak.

“Bölgenin en modern canlı hayvan borsasını Elazığ’a kazandıracağız”

Afyona gittiğimde örnek bir canlı hayvan borsası yapılmış. Tesisin mantığı çok aklıma yattı. Çok modern tesis. Mehmet Ali Dumandağ hiç üşenmedi. Gittik baktık. Kendileri de projelendirmeye başladı. Dönemin valisi de destek oldu. Orada arsa tahsisi sıkıntılarını çözdük. Bölgenin en modern canlı hayvan borsasını Elazığ’a kazandıracağız. Hiçbir problem yok. Projelendirme tamam. Projeyi kalkınma ajansına sunduk. Onay çıkınca hemen başlayacağız.

“Palu’ya hastane yapacağız”

Bazı ilçelerimiz çok büyüyor. Bundan sora yapmış olduğumuz yatırımların hepsini sadece Palu, Kovancılar, Karakoçan bunların hepsini bir değerlendirmek lazım. Çünkü birbirlerine çok yakın. Palu’ya bir hastane yapalım diyoruz. 150 yataklı olabilecek şekilde bir bölge hastanesi el alakalı start verildi. Yer tahsisi yapıldı gerekli yasal işlemler devam ediyor. Sağlık bakanımız Elazığ’a geldiğinde sözünü aldık. Allah nasip ederse 100 bin nüfusa hitap edecek hastane yapacağız. Yine burada bir adliye sarayı binamızı da kazandıracağız.

“Bütün ilçelere eşit oranda hizmet veriyoruz”

Bizim seçim bölgemiz Elazığ. Hiçbir ilçenin üstünlüğü yok. Sadece talebin haklılığı ve haksızlığına sığınırız. Hepsinin vebali omzumuzda. Biz Ağın’nın nüfusu çok az neden 94 trilyonluk köprü yapalım diye düşünebilirdik. Bunu düşünmedik bu insani bir haktı. Orada bize bu kadar, şu kadar oy gelmiş demedik. Biz bütün ilçelere eşit oranda hizmet veriyoruz. Keban’a da hastane yapıyoruz. Bakanımız Keban’a götürdük. Bakanımızı ikna etmek için. Keban halkının önünde söz verdi. Oy seçim zamanında düşünülecek bir şey. Bir vatandaşımız iş talebi ile geldiğinden sen neredensin hangi ilçedensin demiyoruz. Baskil de meslek yüksekokulu yaptık.

“Ne kadar liyakatlı gençlik o kadar büyük Türkiye”

İpek yolu gençlik merkezini yaptık. Bunu kamuoyuyla paylaşmadık. İhalesini sessiz sedasız yaptık. Belediye Başkanımız, milletvekili arkadaşlarımız temsilen Başbakanımız baş danışmanı birlikte düşündüğümüz bir projeydi. Biz gençlikle buluşmalıyız. Ne kadar liyakatlı gençlik o kadar büyük Türkiye. Burada tamamen Avrupa birliği fonlarıyla fonlanacak. Uluslararası bir gençlik merkezini yaptık. Bütçesini ayarladık. İhalesini de yaptık. Yakın zamanda da tanıtımını Elazığ halkına yapacağız. İpek Yolu gençlik merkezinde Ahşap atölyeleri olacak. Drama atölyeleri, müzik, resim atölyesi yurt konaklama kafeteryalar olacak. Mal sahibi özel idare. İşletmeci belediyemiz. Bununla birlikte gençlik Elazığ’a gelecek. Yurtdışından da gençler gelecek. Belki dilleri gelişecek. Dikkat ederseniz düşündüklerimizle gelmedik paylaştığımız şeylerin hepsi başlattığımız adım attığımız şeyler.

YİMPAŞ’IN YERİNE NE YAPILACAK?

Elazığ’ın bütün meselelerine neşter attık. Yimpaş meselesi önemli bir meseleydi. Yimpaş üzerinde hacizler olduğu bir yapıydı. O ucube yapıyı yıktık. Orada şimdi 200 yataklı pansiyon, turizm meslek lisesi bir de imama hatip lisesi yapılıyor. Bu da 2018’de faaliyete geçecektir. O bölgede gezerken biri şunu dedi, siz şu ucubeyi kaldırın ben sizden 4 sene boyunca başka hizmet istemiyorum dedi. Madde bağımlıların yeri olmuştu. Cinayetlerin işlendiği yerdi.

“Bu yeni bir havaalanı demek”

Elazığ, Ulaşımda hiçbir sıkıntı çekmediğimiz illerden bir tanesi. Yeni terminal, havaalanı yapıldı. 2017 programına alınmış ihalesi yapılacak. 3 bin metre uzunluğunda bir pist yapılacak. Bu yeni bir havaalanı demek. Elazığ çok aktif havaalanlarından birine sahip. Elazığ’ın İHA’ların merkezi oldu. Esenboğa gibi olmaz ama Esenboğa’ya inecek uçak sayısı kadar. Bunun yanında apron bariyer de yapılması planlanıyor.

“Harput’a Diyanet Külliyesi Geliyor”

Harput bizim markamız. Bu sadece söylemle olabilecek bir şey değil. Eyleme geçirmek lazım. Sayın valimiz bir okuma evi ve vali konağı yaptı. Harput’un canlanabilmesi için bir külliye hedefledik. Harput’a külliye yakışır diyen il özel idare tarafında bir külliye projesi çizdirdik. Biz her şeyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Sayın Başbakanımız geldiğinde özel odaya davet ettik. Başbakan böyle bir şey planladık dedik. Başbakanımız zihnimizi okuyan birisi. O zaman yapın dedi. Ne kadar lazım dedi. 20 milyon dedik. Çok fazla dedi. Diyanet yapsın dedi. Biz çok uzun sürer dedik. Bu Elazığ’a gelişinizin takısı olsun dedik. Oradan ödeneği çıkarttık. İhalesini de yapacağız. Harput’a hak ettiği projeyi kazandırmış olacağız. Ve biz bunları 2 tane seçim, bir halk oylaması ve bir darbe geçirerek yaptık. Biz bunlar bahanemiz değil dedik.

“Elazığ çok lüks bir emniyet binasına kavuşacak”

Emniyetimiz de çok talihsiz bir olay yaşandı. Yeni bir emniyet binası ihtiyacı oldu. Polis okulunun arka kısmında Elazığ çok lüks bir emniyet binasına kavuşacak.

Vatandaş ne istiyor?

Taleplerin yüzde 58,88’i referans talebi. Yüzde 15,52’si İş Talebi, Yüzde 12,26’sı Tayin Talebi, Yüzde 6,56 Diğer, Yüzde 4,13 Proje Takipleri, Yüzde 2,65 Eğitim desteği istiyor.

“Vatandaşımıza helali hoş olsun”

Hizmetlerin bir kısmını gerçekleştirirken hakikaten zorlanıyorsunuz. Bazen canınız sıkılıyor. Bazen olmuyor. Vatandaşımız ne yaptınız diyor. Sayın Valim çok güzel bir şey yaptı soru sorarak. Ben oradaki tweet’lerin hepsini okumaya çalıştım. En çok söylediği stad yapıyorsunuz ama 17 bin 500 neden 23 bin değil. Bu şekilde. Ötesi yok. Şehir hastanenin bitmesine yakın bir süreç olmasına rağmen hala hastanenin yapılmayacağına dair söylenti var. Tabi vatandaşımıza helali hoş olsun.

“15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak lazım”

15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak lazım. Önemli. Etkinlikler ayın 11’inde başlayacak. Şehit ailelerinin ve şehitlerimizin kabristanlarının ziyaretleri ile başlayacak. 81 ilde yine meydanlarda aynı şekilde demokrasi nöbetlerini tutacağız. Bunu unutturmayacağız. 15 Temmuz’la yapılacak olan şey çok farklı bir şeydi. Cumhurbaşkanımız şöyle demişti: “Bunlar muvaffak olsalardı, bunların ülkeyi altın tepsi içinde kimlere sunacağını çok iyi biliyorum”

“Başbakanımızın gönlü titriyordu”

Bunların davası ülkeyi bölme, satma, birilerine peşkeş çekme davasına dönmüştü. O yüzden bu kadar zalimce, hunharca bir girişim yaptılar. Başbakanımız torunun o gece sorduğu soruyu bize şöyle anlatmıştı: “Torunum bunlar bizim askerlerimiz değil mi? Bunlar neden bize kurşun sıkıyorlar.” Başbakanımız bunu söylerken sesi titreyerek söyledi. Sesi değil Başbakanımızın gönlü titriyordu. Bu ilke acılar yaşadı. Bu acılar unutturulmamalı. O acılar o dönemde olan acılar olsa bile her kuşakta hissettrilmeli. Başbağlar, Erzurum, Halepçe’de yapılanlarda böyledir. 15 Temmuz’da yapılan acıları da hafızalarda unutturmamak lazım.

“Her hizmet bir şekilde istihdamı tetikliyor”

Yapmış olduğunuz her hizmet bir şekilde istihdamı tetikliyor. Oradaki minibüs hatlarının yolcu taşıması belki de 10 kat artacak, bu kat fazla şoför demek. Yurt dışından sağlık almaya gelen insanların Elazığ’da yeni konaklama demek. Her işletme yeni istihdam demek. Cazibe merkezi oldu Elazığ. Her yıl bir iki firma desteklenecek. Her hizmet birçok şeyi tetikleyecek. İthalatı engelleyecek bir yatırım olacak. İstihdama ne kadar katkı sağlıyor. Stratejik ürünler desteklenecek.

“Yeni valimiz uçaktaki 45 dakikayı bile sorularla dolu dolu geçirdi”

Gelen her valimiz, Valilik açısından diyorum. Elazığ’dan daha iyi bir yere gitti. Çünkü kendini isbat etti.  Bu valilerimizin gayreti çabası ile alakalıdır. Her vali Elazığ’dan gittiğinde özlemle uğurlanır. Sayın valimizle daha önce görüşmüşlüğümüz vardı. Daha sonra uçakta geldik. O 45 dakikayı dolu dolu geçirdik. Valimiz o 45 dakikayı sorularla değerlendirdi. Çok değişik alanlarda çalışmış. Bürokrasiyi de çok iyi biliyor. Kalkınmada öncülüğü olan bir yerde alan bir yerde de çalışmış. Hem ticareti hem bürokrasiyi bilmesi onun dışında da hukuk müşavirliği yapmış olması bunların hepsini topladığımızda çok iyi performansla çok iyi şeyler yapacağız.

“Biz Vali Murat Zorluoğlu’nu 2 yıllık değil, 40 yıllık sevdik”

Milletvekili Bulut Vali Murat Zorluoğlu için ise, “Bazı insanları 2 yıllık atanır, 40 yıllık seversiniz. Biz Vali Murat Zorluoğlu’nu 40 yıllık sevdik. Van halkının çok şanslı olduğunu düşünüyorum Tam proje adamı. Van’ın yeni yapılanmasında valimizin katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

“Belediye başkanımızın başarısı bizim başarımız”

Ben milletvekili arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlarında sevdiğini düşünüyorum. Belediye başkanımızın başarısı bizim başarımız. Ona gelen her eleştiri bizim de canımızı yakar. Şehirdeki başarı bir kişinin başarısıyla olmaz. Bakkalın, fırıncının başarısı da şehrin başarısı. Elazığ’da fırıncının başarısı benim başarımken belediye başkanını başarısı da benim başarım olur.

Bulut son olarak, “Mutsuzluk üzerinden bir grup oluşmuş. Kanaatsiz bir tolum oluşturmaya çalışıyorlar. Buna meydan vermemek lazım. Ayakkabı tamir eden bir vatandaşımızın dükkanına girdik. Bir nasılsınız dedik. Binlerce şükür, binlerce hamd ettiğini gözlemledim. Küçük bir dükkan, ailesel sıkıntılar, çok az gelir. Ama mutlu, kanaatkar bir insan. İllerimiz standartları yüksek iller haline geldi. Gençlerimiz zannetmesin ki her köyde su, elektrik var. Herkes iphone kullanıyor. Türkiye çok ciddi büyüyen GSMH’nın çok ötesinde olan nadir ülkelerden bir tanesi. Mutlu olmayı bilmeliyiz. Mutlu olmak için mutlu olmaya çalışmak yerine mutlu etmeye çalışmak lazım. Kimse kimseyi mutsuz olmakla alakalı suçlamasın. Kanaatkar bir il olalım” ifadelerini kullandı.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!