AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesi görüşüldüğü sırada söz aldı.

BULUT: BU KONUŞMAYI YAPMA ZORUNLULUĞUNDA HİSSETTİM KENDİMİ

Milletvekili Bulut, “Aslında konuşmamı da bu minval üzere yapacaktım, bütün hazırlığımı da bu minval üzere yapacaktım ama Ali Mahir Bey'in konuşmasından sonra, Elazığlılığımı dizginleyemedim, bu konuşmayı yapma zorunluluğunda hissettim kendimi. Ondan dolayı Sayın Bakanımızdan özür diliyorum, o, akşam gelince anlatacaktır” dedi.

BULUT: DEVLETİ VE MİLLETİ ELAZIĞLININ KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

Bakanlığın bütçesi ile ilgili konuşmayacağını söyleyen MKYK Üyesi Metin Bulut, Elazığ’ın kırmızı çizgisinin devleti ve milleti olduğunu belirterek, “Elazığlı iki şeyi, devletini ve milletini çok önemser. Devleti ve milleti Elazığlının kırmızı çizgisidir. O yüzden, devletine ve milletine laf söylendiğinde aslan kesilir” diye kaydetti.

BULUT: CHP'LİLERİN ZİHNİ NASIL ÇALIŞIYOR. TERSTEN ÇALIŞIYOR

Konuşmasına Elazığ ile başlayan Bulut, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Ambulans şoförüne 7 lira ödeme yapılmasına tepki göstermesi ile ilgili açıklamada bulunarak, “Bakın, ilk gün açış konuşmasında Sayın Engin Altay şöyle diyor: "Şoförüne ek performans ücreti 7 lira 40 kuruş ödeyen devlet olmaz olsun kardeşim, olmaz olsun öyle devlet." Yani meali ne? Devlet, personeline bir performans ücreti ödemiş, 7 TL'si kalmış, onu da ödemiş ve bu arkadaş kalkıyor "Böyle devlet olmaz olsun." diyor. Bunun meali böyle değil. "Vatandaşının 7 TL'sini bile kutsal sayan, onu bile ödemekten imtina etmeyen devlete helal olsun, helal olsun." denir. Ben bilmiyorum ki bu CHP'lilerin zihni nasıl çalışıyor. Tersten çalışıyor, o yüzden yürüyen merdivenlere de ters biniyorlar ya” ifadelerini kaydetti.

BULUT: MİLLETVEKİLİ OLMANIZ BU MECLİSE SÖZ SÖYLEME HAKKINI SİZE TANIMAZ

Milletvekili Bulut, CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdıroğlu’na kürsüden yanıt vererek, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun ilk gün yapmış olduğu konuşmasından da bir iki paragraf söyleyeceğim; hasbelkader söyleseydi gerçekten buna değinmeyecektim, bir defa söyleseydi buna değinmeyecektim ama istihzayla 3-4 defa şöyle konuştu: "Millî iradenin tecelligâhı olan bu Meclis..." Evet, Sayın Kılıçdaroğlu; bu Meclis, bu Gazi Meclis millî iradenin tecelligâhıdır, yüz yıldır böyle olmuştur ve Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de böyle olmaya devam edecektir. Sizin Genel Başkan olmanız, milletvekili olmanız bu Meclise söz söyleme hakkını size tanımaz. Bu Meclis çok kolay kurulmadı; bu Meclis için binlerce insan şehit oldu, bu Meclis için Seyit Onbaşı yükün altına girdi, bu Meclis için Nene Hatunlar nice çileler çekti, nice insanlar can verdi. Bu Meclisi tahkir etmek, bu Meclisle alay etmek milletin kendisini tahkir etmek, milletin kendisiyle de alay etmek anlamına gelir. Millet de kendisiyle alay eden herkese cevabını nasıl her dönem sandıkta verdiyse o şekilde yine verecektir. Değerli Milletvekili, o itirazı bana değil, buradan milleti ve milletin Meclisini hakir gören Genel Başkanına yapacaksın, Kılıçdaroğlu'na yapacaksın diyor; yüce Meclisi, millî iradenin gerçek temsilcisi olan yüce Meclisi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” açıklamalarını kaydetti.

VİDEO