AK Parti Elazığ İl Teşkilatı tarafından Elazığ Akgün Otel’de 24 Haziran seçimlerinde seçilen Milletvekillerine Mazbatalarını takdim etmek üzere program düzenlendi.

Düzenlenen programa AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç, AK Parti Elazığ 5. Sıra Milletvekili Adayı Şahin Şerifoğulları, Teşkilat Mensupları, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen programda AK Parti Elazığ Milletvekillerine Mazbataları takdim edildi.

GÜRGÖZE: GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ 4 SEÇİMİ ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARIYLA ATLATTIK

Toplantıda konuşma yapan İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “24 Haziran seçimleri için 66 günlük bir maratonu 24 Haziran akşamı saat 17.00 itibariyle hep birlikte nihayete erdirdik. Bu 66 günlük süre içerisinde çalışma ortaya koyan, partimizin ve Elazığ’ımızın, teşkilatımızın hizmetinde olan, çalışan, çabalayan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum, Allah eksikliğinizi vermesin diyorum. Bu teşkilatla birlikte geçirdiğimiz 4 seçimi çok büyük bir başarıyla atlatmış ve girdiği her seçimde AK Partiye çok güçlü hizmet etmiştir teşkilatlarımız. Bu teşkilatlar adeta Elazığ’da 4 yıl boyunca destan yazdı. Girdiğimiz her seçimde çok önemli başarılara hep birlikte imza attık. Köy Başkanlarımızdan, mahalle yönetimlerimize, sandık yönetim kurullarımıza, teşkilatımızın her kademesinde görevi olan arkadaşlarımıza, adaylarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve bu davada, bu seçim sürecinde çalışma ortaya koyan, çabalayan, çalışan, göz yaşı döken, alın teri döken kardeşlerime, arkadaşlarıma hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: PARTİ OLARAK GİRMİŞ OLDUĞUNUZ SEÇİMLERDE HEDEFLERİNİZİN OLMASI LAZIM

Başkan Gürgöze, “Milletimizde her seçimde AK Partiye, onun liderine çok güçlü bir destek verdi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için yapılan 24 Haziran seçimlerinde %52.5 gibi bir oy oranında Türkiye genelinde; Cumhurbaşkanımıza, Liderimize güçlü bir destek çıktı. Milletimize minnettarız. Yine AK Parti daha önceki seçimlere göre bir miktar oyu düşmüş olsa bile, Türkiye’de kendisine en yakın partinin iki katından daha fazla oy almış bir partidir. Girmiş olduğumuz 12 seçimde milletimiz bize güç verdi, destek verdi. Elazığ’da da tüm seçimlerde girmiş olduğumuz bütün seçimlere en güçlü desteği veren iller arasında yer almıştır. Cumhurbaşkanlığında %70’in üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanımıza, devletimize, milletimize güçlü bir destek Elazığ’dan çıkmıştır. Yine Milletvekilliği seçiminde 1 Kasım seçimlerine göre oyumuzda düşme olsa bile 5 Milletvekilinin 4’ünü milletimiz AK Partiye, Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu ülkeye hediye etmiştir. İlk adaylarımız açıklandığı gibi ifade ettiğimiz gibi; hedefimiz buradan 5 Milletvekilini, adaylarımızın tamamını mecliste milletimizi temsil etmek üzere tamamını göndermek istediğimizi ifade ettik. Bütün çalışmalarımızı, bütün stratejimizi bunun üzerine geliştirdik. Hatta bu konuda eleştirildik, bu hususta. Ama seçim sonuçları sizin parti olarak girmiş olduğunuz seçimlerde hedeflerinizin olması lazım. Bizim adaylarımızın tamamının mecliste temsil edilmesi gerektiğine inandığımız için seçim stratejimizi bunun üzerine kurduk. Adaylarımız da teşkilatımızın her kademesinde görev alan arkadaşlarımızla bu yönde çalıştık” şeklinde konuştu.

BULUT: HERKESİN ÇOK ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIĞI ORTAMLAR

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise , “Bu benim üçüncü mazbatam inşallah bu defaki uzun devam eder diye temenni ediyorum. Bana mazbata dayanmıyor bu konuda. Mazbata almak çok anlamlı, çok heyecanlı ama Mazbatayı bu işe emek harcayan insanlarla birlikte almak onlardan birisinin elinden almak, sizinle birlikte koşturan birisinin elinden almak çok daha anlamlı. Bundan dolayı Sayın İl Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bütün teşkilat mensuplarının hepsine, a’dan z’ye. Tek tek saymak istemiyorum. Bu Mazbatada hepsinin emeğinin olduğunu belirtmek ve ifade etmek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Çok koşturdunuz, çok mücadele ettiniz, hep birlikte çok mücadele ettik. Bunlar normal süreçler değil, herkesin sinir sisteminin çok gergin olduğu, herkesin çok agresif olduğu, herkesin çok zor şartlarda çalıştığı ortamlar. Böyle ortamlarda dahil ben eminim ki hiçbir teşkilat mensubumuz diğerini veya bizi kırmamıştır. Eğer biz kırmışsak, bende aynı şekilde helallik istiyorum kendilerinden” dedi.

BALIK: BU MAZBATA BÜTÜN TEŞKİLATIMIN MAZBATASIDIR

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da, “Ben bu ailenin bir ferdi olmaktan, AK Parti ailesinin bir ferdi olmaktan her zaman onur ve şeref duyuyorum. Sizinle omuz omuza çalışmaktan, sizinle birlikte yol yürümekten, sizinle birlikte fedakarlık yapmaktan, sizinle birlikte bazen teşkilatın cefasını çekmekten her zaman onur duydum. Cefayı çektikten sonra en büyük ödülü de bize milletimiz verdi. Milletimiz Mazbatasıyla verdi, bunu bütün teşkilatımıza verdi. Belki özünde bize vermiş görünüyor ama bu Mazbata bütün teşkilatımın mazbatasıdır. Sandık kurulundaki emeği geçen arkadaşlarımdan, İl Başkanıma kadar, Belediye Başkanlarımdan, Kadın Kolları, Gençlik Kollarına bütün teşkilatlarıma kadar bu Mazbatayı alırken hepinizin alın teri var bunda” diye kaydetti.

YANILMAZ: TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME, YENİ BİR DEĞİŞİME, YENİ BİR DÖNÜŞÜME BAŞLADI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, “Mazbatayı teslim etmek kadar bir güzel olay yok. Tabi bunlar Elazığ’ımızda bu davaya gönül vermiş olan ismi belli olan ve ismi belli olmayan, tanıdığımız, tanımadığımız on binlerce insanın emeği var. Duasıyla bizlere destek olan var, engelli olmasına rağmen bir oy da benim hakkım, bunu kullanayım deyip de emek verenler, yerde sürünmesine rağmen bende bu davaya destek vereyim diyenlerin bütününün bir emeği var. O emek sonuçlandı ve Elhamdülillah Türkiye yeni bir döneme, yeni bir değişime, yeni bir dönüşüme başladı. Ve bunu da Liderimiz, önderimiz, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yapayım dedi. Bu Türkiye’de milletin adamıyla, milletin yeninden bir araya gelmesi anlamına geliyor. Biz keşke 5 Milletvekilimizi birlikte oraya gönderseydik ancak inanıyorum ki 4 Milletvekilimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onurla, gururla, cesaretle sizleri, bizleri, Elazığ’ımızı en iyi şekilde orada temsil edeceklerdir” ifadelerine yer verdi.

AĞAR: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE HEMŞERİLERİMİZLE BİR ARAYA GELMEYE ÇALIŞTIK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Sizlerle beraber sahada omuz omuza elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Gerçekten gece gündüz demeden sahurlara kadar elimizden geldiğince hemşerilerimizle bir araya gelmeye çalıştık. Onların dertlerini dinledik ve en önemlisi bizim Elazığ’dan biz adaylar üzerinde yaratılmış o çirkin algıyı hep beraber kırdığımıza inanıyorum. Çünkü bizim üzerimizde çok çirkin bir algı oluşturulmaya başlamıştı. Fakat bizler yılmadık, hepimiz sakinde bütün dertleri dinleye dinleye bütün şikayetlere kulak vererek sabırla o günleri geçirdik. Ve Allah’a şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı olmasında tabi ki Elazığ’ımızın da büyük bir katkısı oldu. Bu sebepten dolayı ben benimle ve benim arkadaşlarımla beraber çalışan bütün teşkilatımızın hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ALLAH UTANDIRMASIN

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik de, “Ben buradaki çoğu değerli arkadaşlarımızla, değerli kardeşlerimle çok muhatap oldum. Belki bu süreçte kalbini kırmış olabiliriz, hepsinden helallik istiyorum, Allah utandırmasın” dedi.

DEMİRBAĞ: ALLAH İNŞALLAH BİZLERİ, OTURDUĞU KOLTUKLA ŞEREFLENEN DEĞİL DE, OTURDUĞU KOLTUĞU ŞEREFLENEN İNSANLARDAN EYLESİN

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da, “Bütün teşkilat kademelerinde yer alan siz teşkilat kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün isimli ve isimsiz kahramanlara gayret sarf eden tüm kardeşlerimize candan, yürekten teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bu yolculuğa ben 1973’te Sayın Cumhurbaşkanımızla başladım, Milli Selamet Partisinde başladım. Darbe olduğunda, 12 Eylül olduğunda ben Elazığ, Sayın Cumhurbaşkanımız da İstanbul Gençlik Kolu başkanıydı. 45 senedir devam ediyoruz. Allah nasip ederse, ömrümüz kifayet ederse 5 yıl daha geçirdiğimizde bir 50 yılımızı harcamış olacağız. Milletimiz için, memleketimiz için, ülke sevdası için Allah inşallah bizleri, oturduğu koltukla şereflenen değil de, oturduğu koltuğu şereflenen insanlardan eylesin inşallah. Bir gün görevlerimiz, tümümüz için bu geçerli. Görevlerimizi bıraktığımız zaman, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi geride hoş bir seda bırakalım. Asıl olan bu. Eğer görevimizi bıraktığımız zaman bize olan sevgi, saygı, teveccüh aynen devam ediyorsa ne mutlu vize. Ama orada eksilme varsa, insanlar artık saygı duymuyorsa, makama, mevkie saygı duyuyorsa o zaman bizde bir eksiklik vardır. Bize tevdi edilen görevleri layığı ile yapmamışız demektir. Onun için de özellikle bunu vurgulamak istiyorum ” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: HER ZAMAN BU SEÇİMİN ÜLKEMİZ İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞTIK

AK Parti Elazığ 5. Sıra Milletvekili Adayı olan Şahin Şerifoğulları da, “24 Haziran seçimleri için 4 aday arkadaşımız, İl Başkanımız ve teşkilatımızın tüm mensuplarıyla birlikte bu seçimin hem ülkemiz, hem ilimiz, hem dünya mazlumları için ne kadar önemli olacağını anlattık. Anlatmaya çalıştık. Bunun karşılığında milletten oy istedik. Sandıktan 4 Milletvekilimize vize çıktı. Benim bu Milletvekillerinin üzerinde emeğim varsa helal hoş olsun. En iyi şekilde ilimizi temsil edeceklerine inanıyorum. Ve bizimle birlikte gece gündüz demeden çalışarak bizleri meclise göndermek için mücadele eden Sayın İl Başkanımıza ve tüm teşkilat mensuplarına saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.