AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Fatma Betül Sayan Kaya, Jülide Sarıeroğlu ve Hamza Dağ, Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’a gelerek incelemelerde bulundular.

Genel Başkan Yardımcılarına AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kaya, Sarıeroğlu ve Dağ, Elazığ'daki depremden etkilenen Maden ilçesine bağlı Gezin köyündeki depremzedeleri ziyaret etti.

Merkez Ulu Cami'deki taziye yerinde depremde yakınlarını kaybedenlere ziyarette bulunan heyet, ailelere başsağlığı diledi.

Daha sonra Sivrice Kaymakamlığına geçen heyet, Kaymakam Mustafa Gülden'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Heyet, depremden etkilenen vatandaşları ve esnafı ziyaret etti.

Sanayi Mahallesi Muhtarlığında vatandaşla bir araya gelen Genel Başkan Yardımcıları daha sonra Kültür Park’ta kurulan Çadır Kent’i ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

KAYA: TÜM YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Vatandaşlarımızla kucaklaşmak, onların dertlerini dinlemek ve yaralarına bir nebze olsun merhem olmak için geldik. Çadırda kalan vatandaşlarımızla bir araya geldi. Devletimiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Bütün yapılması gerekenler, büyük bir özveriyle planlama dahilinde gerçekleşiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız büyük bir ekiple hasar tespiti yapıyor. Milletimizin, sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin ve gönüllü vatandaşlarımızın desteğiyle 24 saat sıcak yemek veriliyor. Sivrice ilçesinde de devletimizin bütün kurumlarıyla seferberlik halinde ve vatandaşlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanımızın selamını iletiyoruz. Kadınlarımız, çocuklarımızın hayalleri çok önemli. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması, bu yaşadıkları travmayı atlatmaları çok önemli. Bunun için de psikolojik destek ekipleri sahada hizmet veriyor. Biz de onlarla sohbet ettik. Geleceğe dair hayallerini konuştuk. Kadınlarımızla bir araya geldik. İnşallah tüm yaraları birlikte saracağız. Birlik içinde 82 milyon tek yürek Elazığ'ın yaralarına merhem olacağız. Bütün milletimize geçmiş olsun. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün yaraları 82 milyon tek yürek olarak sarmamız gerekiyor. Deprem üzerinden siyaset yapılmasını son derece yanlış buluyoruz. Bunun için de bu yaraları hep birlikte saralım diyoruz” dedi.

SARIEROĞLU: ÜÇ BAKANIMIZ ÇOK BÜYÜK BİR ÇABA SARF ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da vatandaşlarla bir arada olduklarını, ilk günden itibaren devletin tüm imkanlarıyla teyakkuz halinde olduğunu söyleyerek, “Üç bakanımız her şeyin koordinasyonuyla ilgili gerçekten çok büyük bir çaba sarf etti. Onlara teşekkür etmek istiyorum. Tüm Elazığ, Malatya halkına geçmiş olsun. 41 vatandaşımızı kaybettik, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz hafta hastanelerde yaralılarımız çok sayıdaydı, onları ziyaret etmiştik. Şu anda az sayıda, 7 yoğun bakım hastamız kaldı. Hepsine Allah'tan şifa diliyorum" diye konuştu.

SARIEROĞLU: MİLLETİMİZ BİR DAYANIŞMA İÇİNDE TEK YÜREK OLDU

Teşkilatlarının yoğun bir dayanışma içinde olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, "Bizim milletimiz kanaatkar bir millet. Bu kadar ağır bir süreçte bakanlarımızın ve devletimizin ilk andan itibaren şehrimizde olması, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk gün itibarıyla şehrimizde vatandaşlarımızla acılarını paylaşıyor olmasından dolayı memnuniyetlerini bizlere dile getirdiler. Tabii bu, aşama aşama ilerleyecek bir süreç. Şu anda hasar tespit ekiplerimiz sahada. Bunlarla ilgili bakanlarımız sürekli bilgilendirme yapıyor. Hasar tespit çalışmaları sonrasında da bir plan program dahilinde de yıkımlar başlayacak. Ağır, orta, az hasarlı olarak sınıflandırmalar gerçekleştiriliyor. Yine sosyal devlet olmanın gereği olarak vatandaşlarımızın maddi kayıplarıyla alakalı çalışmalar yapılıyor. İlk andan itibaren milletimiz bir dayanışma içinde tek yürek oldu” açıklamalarını kaydetti.

SARIEROĞLU: İYİ BİR PLANLAMAYLA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Sarıeroğlu, yardımların dağıtımıyla ilgili herkesin üzerine düşeni yaptığını belirterek, eksiklikler, ihtiyaçlar, talepler ve beklentilerle ilgili saha ekiplerinin sürekli çalışma içinde olduğunu vurgulayarak, “Bu çalışmalar için emek veren herkese teşekkür ederim. Ağır bir süreç. İyi bir planlamayla inşallah üstesinden geleceğiz. Daha önce yaşanmış tecrübeler var. Buralardan alınan dersler, buradan çıkarılanlarla inşallah güçlü bir şekilde çalışmalar hızlı bir biçimde vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde yoluna girecek. Şu anda gördüğümüz tabloda vatandaşlarımızın memnuniyeti var. İnşallah daha da iyisini gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.