Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, medya grubumuzu ziyaret etti.

Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan ve medya grubumuzu gezen Özhaseki ziyaretinin sonunda değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ’dan övgüyle bahseden Özhaseki, “Elazığ gözde şehirlerimizden birisi. Anadolu’muzun en has vilayetlerinden, Cumhurbaşkanımızın da Elazığ ismi geçtiğinde iştiyakla şevkle ne oldu orada diyerek, adından bahsettiği en güzel illerimizin başından geliyor. Hasletleri güzellikleri saymakla bitmez. Tabii burada acı bir deprem olayı yaşandı. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kalanlarımıza uzun ömürler diliyoruz. Sonrasında da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün hükümet yetkililerimiz başta İçişleri ile Çevre ve Şehircilik olmak üzere buradaydılar. Burada yeniden Elazığ’ı ihya etme projesi ortaya koymaya başladılar. Bende 21 yıl belediye başkanlığı yaptım ardından çevre ve şehircilik bakanlığı yaptım. Bende ufak tefek bir katkım olur diye dışarıdan bakmaya çalışıyorum Burada bildiklerimizi aktarmaya çalışıyorum. Milletvekilimiz Metin Bulut ile mahallerimizi gezdik. Toplantılar yapacağız, Elazığ için gelecekte neler yapabileceğiz diye bunları konuşacağız” dedi.

“Fos oldukları ortaya çıktı”

Yaşanan felaketlere değinen Özhaseki, “Bütün dünyada bu tür afetler olur. Depremler olur, seller olur ya da pandemi gibi mikroplar ortaya çıkar. Önemli olan burada devletin göstermiş odluğu refleks hükümetin ortaya koyduğu tavır, o konu karşısında yapılanlar. Salgın sürecinde Amerika havasından geçilmeyen bir ülkeydi, Avrupa birliği ülkelerinin hepsi ayrı ayrı havalarda sosyal devlet olmaktan başlayarak, hastanelerinden kişibaşına düşen doktor sayısından mükemmelliğinden neredeyse ölüme bile çare bulduk diyecek kadar hava atacak tipler haline gelmişlerdi. Ama süreçte gördük ki hepsifosmuş, peki güçlü olan kimmiş, Türkiye’ymiş. Şehir hastaneleriyle sağlık hizmetleriyle..Hastanelerimiz, hasta olan herkese açık, fakir fukara bir lira vermeden muayene oluyor. Tedai oluyor. Doktorlarımız seferber oluyor. İşte hükümetin başarısı bu. Burada da deprem oldu: Türkiye kadar hızlı müdahale eden, elinden geleni yapan başka ülke yok. Burada binlerce ev ağır hasarlı, yıkılan evlerin yerine yapılan evlerin çatıları görülüyor. Buradaki evler kısa sürede teslim edilecek” dedi.

Medya Grubumuza övgü dolu sözler

Medya Grubumuz ile ilgili övgü dolu sözler söyleyen Özhaseki, “Kanal Fırat’ta daha önce de misafir oldum. Şuan da gezdiğim zaman çok net söylemeliyim ki, fiziki imkanlar olarak, teknik imkanlar olarak gerçekten mükemmel, ulusal televizyonlar dahil, yerini görmediğim bir kanal yok. Emin olun, çoğunda böyle bir imkan yok, gerçekten Elazığ’a yakışmış” diye konuştu.