AK Parti İl Teşkilatı Merhum Adnan Menderes'i Andı

AK Parti Elazığ İl Teşkilatı, demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes’i idam edilişinin 57’nci yıldönümünde düzenlediği etkinlikle andı.

AK Parti İl Teşkilatı Merhum Adnan Menderes'i Andı

AK Parti Genel Merkezi tarafından tüm şehirlerde eş zamanlı olarak merhum Başbakan Adnan Menderes anıldı.

Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen anma programına; AK Parti İl Başkan Yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Ergüven “27 Mayıs Darbesi Türkiye’de ileriye dönük, toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilemez tahribatlara yol açmıştır. Yasalara aykırı bir şekilde anayasa ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirilmiş ve zincirleme anti demokratik müdahalelerin önü açılmıştır” dedi.

“DEMOKRASİ DEFALARCA KESİNTİYE UĞRATILMIŞTIR”

İl Başkan Yardımcısı Ergüven, “Devam eden zaman zarfında Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaralara yol açmış, darbelere e muhtıralara askeri müdahaleler demokrasi defalarca kesintiye uğratılmıştır. Millet egemenliğinin ilk kez cunta egemenliğinin altına alınmasının yanı sıra 27 Mayıs darbesini diğer darbelerden ayıran en acı olay ise Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş başvekili Adnan Menderes’in idam edilmesidir” ifadelerini kullandı.

“DÖNEMİN TÜRKİYE’SİNE ÇAĞ ATLATMIŞTIR”

O dönemde Adnan Menderes’in ülkede çığır açan hizmetlere imza attığını belirten Ergüven, “27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ darbesi girişiminin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır. Merhum Menderes, fabrikalar, yollar, barajlar, köprüler ve daha birçok teknik önemli projeyle dönemin Türkiye’sine çağ atlatmıştır. Dini yasaklamaların ve zulümlerin telafisine girişerek ilk önce Türkçe okunan ezanı aslına döndürülmüştür. Hem düşünce hem de ibadet özgürlüğünün önünü açan insan odaklı hamleleriyle milletin takdirini kazanan merhum Adnan Menderes ve çalışma arkadaşlarının çığır açan bu icraatları bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Asılsız iddialara itam edilen seçilmiş hükümete yönelik başlatılan algı operasyonu ile darbeye ortam yaratılmıştır” dedi.

“RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Ergüven, “Anadolu topraklarında ezan okunduğu sürece aziz hatırası yaşamaya devam edecek olan Adnan Menderes ve arkadaşları milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak tarihe geçmişlerdir. Bu vesile ile demokrasi şehitlerimiz Merhum Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 16:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137