AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm Karakoçan, Palu, Kovancılar ve Yazıkonak Beldesinde danışma meclisi toplantılarına katıldılar.

KARAKOÇAN İLÇESİ ZİYARETİ

İlk durağı Karakoçan ilçesi olan heyet esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Daha sonra danışma toplantısına katılan heyet ilçe başkanları, belediye başkanları ve partilileri ile bir araya geldi.

ÖZDEMİR: PARTİMİZİN YEGANE TEMİNATININ HALKIMIZ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLMEKTE VE İDRAK ETMEKTEYİZ

Pandemi sürecinde ülke olarak yaşanılan zorlu sürece değinen Karakoçan İlçe Başkanı Ülküşan Özdemir, “AK Parti ilçe teşkilatımız olarak her alanda ve her mekanda vatandaşlarımız ile birlikte olup halkımızın derdiyle dertlenmekteyiz. Vatandaşlarımız ile olduğumuz süreçte baş komutanımız, Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan davasını anlatıp partimizin yegane teminatının halkımız olduğunu çok iyi bilmekte ve idrak etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

AKBABA: 6 PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, “Toplam 45 projemizin 26 projesini biz belediye olarak bugüne kadar gerçekleştirdik. 6 projemizin çalışmaları devam ediyor. 13 projemizde şu anda atıl durumda duruyor. İnşallah önümüzde kalan 2 yıllık süreç içerisinde bizler süreci anlımızın akıyla tamamlayıp bayrağı bizden sonraki kardeşlerimize devretmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: ÇOK ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞTÜK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Arkadaşlarımızla birlikte çevre bakanıyla birlikte bir randevumuz vardı. 2 saat belki daha fazla beraber olduk. O arada merkez, belde ve Arıcak belde belediye başkanımızın da projeleri vardı. Onları da ek olarak görüşmemiz oldu. Elazığ’daki deprem konutları, kentsel dönüşüm, bunların fiyatlandırılmasından tutunda çok önemli konuları belediyelerimize yardım konuları, bütün bu konuları bakanımızla görüştük. İnşallah çok önemli adımlar atıldı. Olumlu bir görüşme oldu. Öyle planladık. Ramazan’da veya uygun bir zamanda Elazığ’a geldiğinde müjde kabilinden bu açıklamaları da kendileri yapacak. Öyle uygun gördük. Diğer tarafta bakıyorsun altılı güçlendirilmiş proje ittifakı var. Bunu geçen sene Meral Akşener söylemişti. Cumhur İttifakı bir ideoloji ittifakı, fikir birlikteliği. Ona benzer bir şey demişti. Ama biz bir proje ittifakıyız. Ne projesi? Byden projesi. Şu anda resmiyette 6 tane, masanın altında HDP, PKK. Bir yanında FETÖ. Yine destekçisi en üstte piramitin ucunda da Byden. Peki sadece bu 6’sı mı? Hayır. Onun yanında ekler var. DEVA, şifa, Gelecek, gidecek, yatacak, kalkacak, komünist partisi… her şey var. Derdiniz ne diyorsun? Amaçları Tayyip Erdoğan’ı götürmek. Ondan sonra? ‘bakalım güçlendirilmiş parlamenter sistem.’ Bu bina orta hasarlı değil ki güçlendiresin. Bunu güçlendirme ihtimali mi var. Tansu Çiller diyor ki ‘ben yaşamış biri olarak söylüyorum. Eski sisteme dönmek bu ülkeye darbedir. Bu ülkeye darbe yakmaktır’ diyor. Doğrudur. Ne parlamenter sistemi? Ortalama 1 buçuk senede ayakkabı değiştirir gibi hükümet değiştiriyorduk. O günlere mi geri döneceğiz” dedi.

 PALU İLÇESİ ZİYARETİ

Heyet Karakoçan’ın ardından danışma meclisi toplantıları için Palu’ya geçti.

ERGİNÖZ: HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Palu İlçe Başkanı Hasbi Erginöz, “En önemlisi 2004 yılında Palu’nun kabuğunu kırmasında vesile olan TOKİ konutlarının daha sonra hükümet konağımızın, 112 acilin, sağlık ocağının, kütüphanenin içinde bulunduğumuz okulun, Palu Anadolu Lisesi’nin, Atatürk İlk Öğretim Okulu’nun ve daha çeşitli birçok hizmeti görmüş olacağız. Bu yakın geçmişte yapmış olduğumuz en büyük hizmetlerden bir tanesi de yaklaşık 40 kilometrelik yolun Palu Belediye’mizin asfaltını da sayın Milletvekilimiz Zülfü Demirbağ’ın katkısıyla karayollarımızın yapmış olduğu asfaltı görmüş olacağız” diye konuştu.

ATAŞ: İLÇEMİZDE AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYDUK

Beyhan Belediye Başkanı Hüseyin Ataş, “Sizleri burada ağırlamaktan, ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” ifadelerine yer verdi.

YILDIRIM: ALLAH’A ŞÜKÜR BEŞ KURUŞ BORCUM YOK

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, “Ben belediyeyi aldığımda 7 bin borç ile aldım. Şu anda borcu 4 bine indirdim. Yaptığımız işlerden dolayı şu anda otobüs aldım ve borcum yok, kepçe aldım, vidanjör aldım; Allah’a şükür beş kuruş borcum yok. Yukarı mahallelerden aşağı mahalleye kadar yol, su elektrik yoktu. Ben geldikten sonra bunların hepsini belediye olarak yaptık” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: GAYRETİMİZİ GÖSTEREREK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Bugün gelmiş olduğumuz noktada Palu Belediye Başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar, merkezi hükümetimizin Palu’muza yapmış olduğu yatırımlar ve bundan sonraki süreçte de naçizane Elazığ Belediye Başkanı olarak Hasbi Başkanımızın belirtmiş olduğu yolun sözünü sizlere veriyorum. Hep birlikte yorulmadan, yılmadan, bıkmadan, usanmadan inşallah bu azmimizi, bu gayretimizi göstererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülke genelinde yapılan çok büyük hizmetlerin yanı sıra yerelde de biz yöneticiler, milletvekillerimizle, il başkanımızla, teşkilatlarımızla birlikte hem ilimize, hem ilçelerimize hem de beldelerimize en iyi hizmeti götürebilmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

KOVANCILAR İLÇESİ ZİYARETİ

Palu’nun ardından danışma meclisi toplantısı Kovancılar ilçesi ile devam etti.

SARIPOLAT: HEP KOŞTURACAĞIZ

Kovancılar İlçe Başkanı Selami Sarıpolat, “ Bizler 2023 seçimlerinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla bu çalışmaları yaparken de çocuklarımızın geleceği için, vatanımız için, bayrağımız için gece demeden, gündüz demeden koşturacağız, hep koşturacağız ve yine koşturacağız. Bundan önceki süreçlerde de Kovancılar olarak bütün vatandaşlarımızla, teşkilatlarımızla, mahalle başkanlarımız, ana kadememiz komple bir bütün olarak biz bir aileyiz. Çok iyi sonuçlar aldık. En son seçimlerde de Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 80. 8’lik bir oran yakaladık ve milletvekilliği seçiminde de yüzde 68.1’lik bir oran yakaladık” dedi.

AKPINAR: GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR NİMET BURAYA ULAŞTI

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “İlçemiz yeni bir ilçe ama problemleri göç sebebiyle fazla olan bir ilçe. Benim ikinci dönemim; 2014’den bu yana devraldığımızdan bu tarafa durmadan projeler üreterek dertlerimizi azaltmaya çalıştık. Öncelikle 4 mahallenin kanalizasyon problemi vardı. 27 kilometre ek kanalizasyon yaparak o problemi ortadan kaldırdık. İçme suyu problemini çözdük. Ana isale hattını 3 kilometre 600 metresini bitirdik, 4 tane su deposu yaptık. Şu anda 4 yıldır ilçemizde su kesintisi bulunmamaktadır. Bugüne kadar 500 bin metrekare kilitli parke yol çalışması inşaatını gerçekleştirdik. Hem imalatını yapıyoruz hem şehrimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. İlçemiz doğalgaz ile tanıştı. Hepinize teşekkür ediyorum. Sayın vekillerime, il başkanıma, emeği geçenlere. Gerçekten çok büyük bir nimet buraya ulaştı” diye ifade etti.

YILDIRIM: BİZLER GERÇEKTEN ONURLU İNSANLARIZ

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Özellikle altını çizerek söylüyorum; siyasi kıskançlıklarımızı, birbirimizin paçasından tutup aşağıya çekmeyi, birbirimizin arkasından konuşmayı, dedikoduyu ve benzeri negatif olan hoş olmayan ne varsa onları geride bırakıp yeni bir döneme kardeşlik hukukunu koruyarak birbirimizi yücelterek, birbirimizi onure ederek yol yürüyelim dedik. Siyaseten insanların hedefleri olabilir. Sizleri de, bizlerin de başkalarının da olabilir. Ancak nasibi hiç unutmadan o siyasi hedefler uğrunda yürürken bir başkanının üstüne basmadan, bir başkasının üstünü karalamadan onurlu bir şekilde kendi hedeflerimiz doğrultusunda çalışabiliriz. Bu doğal bir şeydir. Bizler onurlu insanlarız. Bizler gerçekten onurlu insanlarız. Kovancılar halkı da böyle sizler de öylesiniz. Bu onurlu insanlar bir davaya inanmışlar. Davanın adı belli. Lideri de belli. Ki o lider 20 yıldır bu ülkeye hizmet ediyor. Biz de onunla birlikte bir parça omuzlarından yük almaya çalışıyoruz. Eğer alabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

YAZIKONAK BELDESİ ZİYARETİ

Danışma Meclisi toplantıları Yazıkonak Beldesi ile son buldu.

ÇADIRCI: SOSYAL PROJELERE, GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Tek bütçe üstü oluşumlarımızla göreve geldiğimiz ilk günden belli gerek ulaşımda gerek alt yapıda gerek çevre düzenlemesinde gerek sosyal projelerde ciddi anlamda projelerimiz oldu, bitirdiğimiz projelerimiz oldu. Ciddi anlamda da sosyal projelere, gençlere önem veriyoruz. Yazıkonak’ta ilk defa belki de Elazığ’da ilk defa bir sosyal proje kapsamında öğrencilerimize 65 bin adet ders kaynak kitabını getirdik” ifadelerine yer verdi.

KÜÜRM: BİRÇOK FAALİYETİ SAHADA AKTİF ŞEKİLDE ORGANİZE EDİYORUZ

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, “Biz 30 Ocak 2021 tarihinde AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanlığının tensipleriyle Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı olarak atandık. O günden bugüne de birçok faaliyeti sahada aktif şekilde organize ediyoruz” şeklinde konuştu.