AK Parti Elazığ Kadın Kolları tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonrası Öğretmenevi önünde kurulan stantta, kan şekeri testi de yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanından Öğretmenevi önüne kadar yürüyüş AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’de kadın kollarına destek verdi.

ÇOPUR: KİŞİ DİYABETTE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLDİR

AK Parti Kadın kolları Başkanı Gülersem Çopur, “Uluslararası diyabet federasyonu İDF’nin 2017 verilerine göre dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır. Bu demektir ki; her 11 kişiden biri diyabet hastasıdır. 2 diyabetli yetişkinden birinde teşhis konulmamıştır. Yani kişi diyabette olduğunun farkında değildir. Diyabet açısından risk grupları belirlenip, hastalığın ilerlemesini önlememizde, hasta sayısını artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve amitatüsyonlar gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu kadar ciddi, komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farklılğını arttırmak için 14 Kasım günü diyabet günü olarak kutlanır. Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunu mikro ölçüde ailede hem de makro ölçüde toplumda farkındalık arttırmak için AK Parti Elazığ Kadın Kolları olarak yaptığımız bu etkinliğe gerekli bilincin oluşturulmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: DİKKAT ÇEKİLEN BİR GÜNDÜR

AK parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bütün dünyada dünya diyabet günü olarak kabul edilen 14 Kasım tarihini de Elazığlı ak kadınlarımızın öncülüğünde Kadın Kolları Başkanımızın öncülüğünde ve ak kadınlar tarafından düzenlenen yürüyüş organizasyonunda hep birlikteyiz. Bununla bu güne dikkat çekmek, insanlarımızın, vatandaşlarımızın dünyada yaşayan tüm insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine dikkat çekmektir. Bildiğiniz gibi gerçek doktorlarımız bu işin uzmanları bilirler bu işleri. Diyabet ve diğer tüm hastaların büyük ekseriyetinin hareketsiz toplumlardan oluştuğunu ve dikkat edilmesi gereken bir hastalık olduğunu özellikle son dönemlerdeki önemli hastalıklardan bir tanesi. Buna dikkat çekmek, toplumumuzun daha sağlıklı beslenmesini, daha sağlıklı hayat sürmesini ve gelecek nesillere sağlıklı evlatlar ve gelecek nesillere, sağlıklı insanlar ve bireyler bırakmak için dikkat çekilen bir gündür. Ben Kadın Kollarımızın her sahada var oldukları gibi bu sahada da var oldukları için kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.