AK Parti İl Başkanlığı Keban Kongresini yaptı. AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Keban İlçe Kongresinde ilçe başkanlığında değişiklik yaşanmadı. Başkan Ömer Kaya kongrede güven tazeledi.

“BUNDAN SONRADA BİRLİKTE YÖNETİM ANLAYIŞI İLE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Keban İlçe Başkanı Ömer Kaya, “Ak Parti bir başkalıktır. Esalete boyun eğmemektir. Parlament haline isyandır, Ak Parti yoksulun derdiyle dertlenmektir. Ak Parti Suriyenin gözyaşı, Filistin’in feryadı, Ak Parti yürekleri feth etmektir. Gönüller yakmaktır. Ak Parti zulüm kokan coğrafyada umut olmaktır” dedi.

“HERKES KONUŞUR AK PARTİ YAPAR”

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, “Biz 3 yıldır hiç durmadan ilk gün ki aşkla dediğimiz gibi herkes konuşur Ak Parti yapar. 3 yıldır 5 seçim getçirdik beraberinde ve 5 seçimde de hizmetlerimizi aksatmadan Allah’a şükürler olsun, hamdolsun ki sürdürüyoruz hizmetlerimizi. Tabi bu hizmetlerde Vekillerimizin, İl Teşkilat başkanımızın, Elazığ belediye başkanımızın bize büyük maddi ve manevi destekleri var” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN KONGRELER 2019’A HAZIRLIK”

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bugün itibari ile Keban’ımız da oluşacak olan yönetimimizle başta 2019 daki belediye seçimlerimiz ve hemen akabinde de Parlamento seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine burada seçilecek olan kadrolarla gideceğiz. Bütün burada seçilecek olan kadromuzun bilmesini çok arzu ettiğimiz bir husus var, hiç gecikmeden yarından itibaren bugün inşallah seçildikten sonra yarından itibaren Keban’ımızın en ücra noktasında bulunan vatandaşlarımıza Ak Partinin hizmetlerini, Ak Partinin yaptıklarını, Ak Partinin misyonunu sizler vatandaşlarımıza anlatmakla yükümlü olacaksınız” şeklinde konuştu.

“BİRLİK OLDUĞUMUZ GÜÇ TEK BAŞIMIZA OLDUĞUMUZ GÜCÜ KATLAR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Birlikte olduğumuz andaki güç, tek başımıza olduğumuz andaki gücü kat ve kat katlar. Bugün Dünya’da yapılan istatistikler de, Dünya nimetlerinin yer altı ve yer üstü değerlerinin 36 milyar insana yetecek kadar olduğu ortaya çıkarılmış” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Artık yeni dönem ilçe başkanımızla yenilenmiş yönetimimizle beraber tüm teşkilatlarımızla diğer ilçelerde de olduğu gibi Keban’da da inşallah hem belediyemiz, hem ilçe başkanımız, hem teşkilatlarımız, hem merkezde bu geminin kaptanlığını yapan ilçe başkanımız, milletvekillerimiz ile beraber Keban’da teşkilat ile belediye el ele vererek daha güzel işler yapacak. Çünkü yapılan işler Keban için başka yerler için değil” dedi.

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Çünkü o mücadele ederken kendi şahsi ikbali için değil, kendi çevresi için değil, bütün mazhum coğrafyaların, bütün Müslümanların, bütün ezilmişlerin, bütün kimsesizlerin kimsesi olmaya talip oldu. Bizlerde onun yol arkadaşları olarak Ak kadroları olarak kimsesizlerin kimsesi  olarak devam edeceğiz. Bugün burada yapılacak olan 6. Olağan kongreyle yönetimlerimizde belki değişiklikler olacaktır. Bugüne kadar hem Keban’ımızda hem birçok ilçemizde bir çok kardeşimiz teşkilatlarda yer aldılar görevler yaptılar” ifadelerini kullandı.

 “CUMHURBAŞKANI’NI NE HİKMETSE SEÇEMİYORSUNUZ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, “Çünkü siz halkımız milletvekili seçebiliyorsunuz, belediye başkanı seçebiliyorsunuz, il yöneticisi seçebiliyorsunuz, meclis üyesi seçebiliyorsunuz. Ama Cumhurbaşkanı’nı ne hikmetse seçemiyorsunuz. Madem ki demokrasi bu ise halkın iradesi ise Cumhurbaşkanı seçmesi lazımdı. Biz o anayasa değişikliliği ile burada sizlerin verdiği oylarla geçti” şeklinde konuştu.

“BURADA DİMDİK AYAKTA DURAN BİR ÜLKE VAR”

TBMM Divan Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “100 yıl önce Ortadoğu coğrafyasında yapılan planlar bugün revize edilirken orada ki sosyaloji, mezhep yapı, kültürel yapı ihmal edilerek haritalar çizilirken şimdi oranın oranın nasıl bir kargaşa içerisinde olduğunu görüyoruz. Burada dimdik ayakta duran bir ülke var. Demokrasi tecrübesi az da olsa olan bir ülke var oda Türkiye cumhuriyeti devleti. Kurduğumuz bu devletin demokrasi tarihine baktığımızda kırılma noktaları vardır. Menderesle başlayan bir kırılma noktasıdır. Ne zaman ki Türkiye yönetim değerleriyle örtüşmüş bir siyasi iktidara sahip olduğunda hemen ardından bir defans gelip vuruyor” dedi.

Keban Kongresine tek liste ile gidildi. Başkan Ömer Kaya kongrede güven tazeledi.