AK Parti’de nefesler tutuldu ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklanacağı tarih bekleniyor.

AK Parti’nin Elazığ Belediye Başkan Adayının Şahin Şerifoğulları olmasının ardından şimdi gözler ilçe ve belde belediye başkan adaylarına çevrildi.

14 ARALIK DENİLMİŞTİ ANCAK ERTELENDİ

AK Parti ilçe ve belde belediye başkan adaylarını 14 Aralık Cuma günü açıklanması bekleniyordu. Ancak hem bütçe görüşmeleri hem de açıklanmayan il adaylarıyla ilgili çalışmaların sürmesi nedeniyle ilçe ve belde adayları açıklanmamıştı.

Konuyla ilgili süreç içerisinde AK Parti’de de çalışmalar tüm hızıyla devam etti.

İLÇE ADAYLARIYLA İLGİLİ TOPLANTI YAPILMIŞTI

Ankara’da yapılan ilk toplantıda ilçe adaylarıyla ilgili görüşüldü. AK Parti Elazığ Milletvekilleri, İl Başkanı ve İlçe başkanlarıyla yapılan görüşmede ilçe adaylarıyla ilgili son durum konuşulmuş anketler değerlendirilmişti.

İKİNCİ TOPLANTI BELDE ADAYLARIYLA İLGİLİ OLDU

Ardından geçtiğimiz gün Ankara’da ikinci kez toplantı yapıldı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, Milletvekilleri, İl Başkanı ve Belde Başkanları AK Parti’nin Belde Belediye Başkan Adaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti’de yapılan son değerlendirmelerle birlikte hem ilçe hem de belde adaylarında büyük bir aşama kat edildiği ve aday belirleme çalışmalarının neredeyse tamamlandığı öğrenildi.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Şimdi gözler AK Parti’de belirlenen ilçe ve başkan adaylarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan aday açıklamalarının bütçe görüşmelerinden sonra olacağını ifade etmişti. Bütçe görüşmeleri 21 Aralık Cuma günü sona eriyor. Yani adayların 22 Aralık Cumartesi günü açıklana bileceği konuşulurken gözler daha çok 25 Aralık Salı gününde. Büyük bir değişiklik olmazsa Salı günü artık ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.