Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze seçim koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, “Şu an seçim yasakları devam ediyor. Elâzığ’da açılan sandık sayısı yüzde 86, açılan sandık yarım saat içeresinde yüzde 100 sonuçlara ulaşacağız. Sandıklar açılmaya devam ediyor. Elazığlıları katılım 85’in altında. Bu oran normal sayılacak bir durumda. Elazığ’da sağduyulu bir süreç geçirdik. Elâzığ halkımıza teşekkür ediyorum. Tatsız olay yaşanmadı. Elazığ halkı millî iradeden yana tavır koyuyor.

Uzun süredir hazırlıkların yaptığımız ekibimiz vardı. Teknik donanımı yüksek arkadaşlarımızı görevlendirdik.  Sandıklar hızlı şeklide açılıp, hızlı şekilde sonuca ulaşılıyor.

Seçim sürecinde bizim söylediklerimizi sizler kamuoyuna ulaştırdınız. Sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “Uzun bir çalışmanın sonuna geldik. Oy kullanma 16.00 itibariyle bitti. Şu anda Elazığ’ımız açısından olumu bir seçim geçirdik. Demokratik ortamda, evet-hayır verenler olgunluk içinde, güzel bir seçim süreci geçirdik. Yüzde 25 civarında açılmayan sandık sayısı var. İnşallah onlarda bittikten sonra SKM’den açıklama yapacağız. Önemli olan şuydu: Elâzığ sakin güzle şekilde geçirdi. Süreci oy kullanmak isteyen ama gidemeyen kimse olmadı. Hasta, yaşlı ve engellileri taşıdık. Büyük bir olgunlukla seçimi bitirdik. Şu ana kadar sorun olmadı" şeklinde konuştu. 

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay da, “Bizim açımızdan önemli olan yurdun her tarafından sukünet içerisinden geçmesi. Siyasi demokratik kazanımların tecrübe edilmesi açısında önemli. En geç 1 saat içerisinde Türkiye geneli bitmiş olur. Elazığ’da açılan sandık sayısı yüzde 96’lara ulaştı. İnşallah Evetin yüksek oranda çıkacağı kanaatindeyiz. Demokratik kültürün daha iyi noktalara gelmesi için sistem değişikliği devam etmek zorundaydı. Bu sonuçlar ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun Türkiye genelinde istenilen sonuca ulaşacağımızı biliyoruz. Güçlü bir demokrasi mücadelesi yaşadık” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı konuşmada, “Öncelik ile bu seçimlerin hayırlı olmasının diliyorum. Birlik beraberliğin devam etmesini istiyorum. Elâzığ açısından güzel sonuç aldık. Burada çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk siyasi tarihinde yeni bir sayfa açılacak Türkiye genelinde böyle olacak. Türkiye’de evet yönünde karar çıkacak. Geleceğimiz için, yarınlarımız için Elazığ’da iyi bir sonuç aldık. Bütün hemşerilerime saygılarımı sunuyorum. Biz millet iradesine saygı duyan bir ülkeyiz. Herkesin verilen kararına saygı duyulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"16 NİSAN YÜKSELİŞTİR"

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk yaptığı açıklamada, “Ülkemize hayırlı olsun. Elazığ’da yüzde 72 oy çıktı. Yurtdışından gelen oylar ilave edilecek. İnsanların iktidarımıza, geleceğe güvendiğini gördük. Halkımız, ekonomi bakımından daha güçlü olmak, tek başlı yönetim istiyor. Onlara teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz olayı bir diriliştir, uyanmadır. 16 Nisan yükseliştir. Daha hızlı hizmetler yapılacak. Bundan sonraki çalışmalarımıza bakacağız. Meclis olarak uyum yasalarını çıkarmak durumdayız.  Bunların 3 Kasım 2019’a yetişmesi lazım. Aynı çabayı gayreti göstereceğiz. Cumhurbaşkanımıza sonsuz güven var. Bu güveni devam ettireceğiz. Halkımıza sonsuz teşekkürler. AK Parti teşkilatına, ilçe teşkilatlarımıza, kadın kollarımıza çok teşekkür ediyorum. AK Partinin üyelerine, delegesine, gençlik kollarına hepsine teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

"ELAZIĞ İÇİN NE YAPSAK AZ"

Ak Parti Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar da, “Elazığ seçmeni siyaseti yanıltmadı. Elâzığ için ne yapsak az. Bu sistem sorunu gelecek kuşaklara yaşatamamak için çalıştık. Salon toplantıları, mitingler yaptık. Sonuçlarda HDP’lilerin bir kısmının evete yöneldiğini gördük. Türkiye genelinde iyi bir sonuç bekliyoruz. Bundan sonra da önümüze bakmamız lazım. İlçelerimiz büyük bir hedef ortaya koydu. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Memleket için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’nin önü daha açık olacak” ifadelerini kaydetti.

"O KADAR ÇOK BAŞARILARA ALIŞMIŞ Kİ, BU SONUCA NEREDEYSE SEVİNEMEDİK"

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “Sonuçlar gelmeye başladı. Mutluluğu yaşamaya başladık. Önemli olan anayasa değişikliğine milletin evet demeseydi. Elâzığ o kadar çok başarılara alışmış ki, bu sonuca nerdeyse sevinemedik. Bütün ilçelerimize çok teşekkür ediyorum. O kadar destek verdiler ki bu herkesin emeği ile oldu. 18 maddenin hepsini vatandaşlara anlattık. Onların da bu konuda ikna olduğunu gördük. Türkiye genelinde daha tamamen sandık açılmadı. Tahmin ediyorum Türkiye’de evet gelecek böyle sonuçlanacak” dedi.