31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken heyecan da artıyor. AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan aday adaylığı sürecinin 22 Kasım’da sona ermesiyle birlikte gözler temayül yoklamasına çevrildi.

Belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecinde Elazığ Belediye başkanlığına toplamda 4 kişi aday adayı olurken, İlçe belediyelerine 41, belde belediyelerine ise 27 kişi aday adayı oldu.

Yaklaşık 6 bin kişinin Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptığı AK Parti’de 81 ilde temayül yoklaması yapıldı.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde 160 bin AK Parti’nin oy kullandığı temayül yoklaması Elazığ’da da büyük bir titizlikle yapıldı.

Elazığ’da saatlerin 10.00’u göstermesiyle başlayan temayül yoklaması saat 16.00’ı itibariyle sona erdi.

Yakup Kılıç Spor Salonu’nda gerçekleştirilen teşkilat içi temayül yoklamasında il, ilçe ve beldelerde belediye başkan adaylığı için tercih yapılacak.

Elazığ’da Jandarmadan Kaçarken Kaza Yaptı 6 Kişi Yaralandı Elazığ’da Jandarmadan Kaçarken Kaza Yaptı 6 Kişi Yaralandı

Temayül yoklamasında meydana gelebilecek sıkıntıları dijital ortamla sıfıra indirdiklerini belirten MKYK Üyesi ve Temayül Komisyonu Başkanı Orhan Karasayar, belirlenecek adayların hayırlı olmasını dileyerek AK Parti olarak Elazığ’da iddialı olduklarını ifade etti.

Oyların saygı ve disiplin çerçevesi içinde kullanıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da, adaylara başarılar dileyerek temayül yoklamasının hayırla sonuçlanması temennisinde bulundu.