Geçtiğimiz günlerde CHP'li eski bakan Fikri Sağlar Halk TV'de katıldığı bir programda türban ile ilgili olarak, "Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" ifadelerini kullanmış ve kendi partisi dahil birçok kesim tarafından tepki görmüştü.

Bu tartışmaların sürdüğü sıralarda gazeteci Can Ataklı ise "Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım" ifadelerini kullanarak tepkileri üzerine çekmişti.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise yaptığı darbe değerlendirmesinde, "Adnan Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi" ifadelerini kullandı.

Bu üç ismin yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük tartışmalara neden olurken AK Parti konuyla ilgili olarak harekete geçti.

AK Parti, 81 İlde İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Elazığ teşkilatı adına da AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç ve yönetim kurulu üyeleri, Adliye Sarayı’na giderek, üç isim hakkında suç duyurusunda bulundular.

YILDIRIM: MARJİNAL AKIMLARIN TEMSİLCİSİ OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIŞTI

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Elbette en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur.

Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkıştı

Hepsi de faşizmin en ilkel en karanlık, en nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin değerlerine, tarihine, kültürüne saldıran köhne zihniyetin mensuplarıyla mücadele etmek kendine bu ülkenin demokrat, milli bireyi olarak gören herkesin en başta gelen sorumluluğudur,

Yakın tarihte 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar uzanan nice acı hatıralın hala hafızasında canlı olan milletimiz, faşist zihniyete karşı gösterdiği ilkeli ve güçlü duruş sayesinde, ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi partimiz vasıtasıyla gerçekleştirilebilmesini sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusu sonrası açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, "Milletimizin, bu karanlık zihniyete de hak ettiği dersi vereceğinden şüphe duymuyoruz” dedi.

YILDIRIM: YOL AÇTIĞI TEDİRGİNLİĞİ DE HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “AK Parti olarak en büyük gururumuz ve mutluluğumuz, bu büyük atılımda milletimizin temsilcisi olarak mücadele safinin en önünde yer alıyor olmaktır.

Türkiye'nin kalkınma ve demokrasi yolculuğunda kat ettiği mesafedeki akıl, vicdan ve izan sahibi herkes tarafından takdirle teslim edilmektedir.

Bu sayede ekonomiden hak ve özgürlüklere kadar her alanda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle mukayese edilebilecek bir yere geldiğimizi en iyi milletimiz biliyor. 2023 hedeflerinde somutlaşan büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası gayretlerimizle, inşallah, zaferle neticelendireceğiz. Tabii bu süreçte, eski Türkiye'de kaldığını ümit ettiğimiz faşist zihniyetin, bulduğu her fırsatta adeta hortlamasının yol açtığı tedirginliği de hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Yıldırım, arka arkaya gelen açıklamaların iyi niyetli olmadığını, arkasında farklı amaç ve gayelerin yer aldığını söyledi.

YILDIRIM: BU ZİHNİYET SAHİPLERİYLE HUKUK ÖNÜNDE HESAPLAŞMAKTA KARARLIYIZ

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Kimi zaman milli iradenin tecelli gâhi olan Meclis'in mehabetini bozan, kimi zaman medya mecralını kirleten, kimi zaman eskiden mensubu oldukları kurumların saygınlığına zarar veren bu zihniyet sahipleriyle hukuk önünde hesaplaşmakta kararlıyız.

Bu örneklerden biri, CHP'nin resmi yayın organı olan bir televizyon kanalında başörtülü bir hâkimin tarafsız olamayacağını ve adil yargılama yapamayacağını söyleyen, eski milletvekili ve bakan Fikri Sağlar'ın ortaya koyduğu tavırdır, Türkiye'nin artık geride bırakmış olması gereken büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği bir meseleyi yeniden gündeme getiren bu kişi, CHP'nin demokrat yaldızı altındaki faşist yüzünü bir kez daha sergilemiştir.” diye kaydetti.