AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları üyeleri "Sıfır Atık Projesi"ni desteklemek, ücretli plastik poşet uygulamasına dikkat çekmek için bir kampanya başlattı.

Gençler, pazarda gezen vatandaşlara bez poşet dağıttı.

GÜLEÇ: ÇOCUKLARIMIZA DAHA TEMİZ BİR GELECEK SUNMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç, “Gün geçtikçe doğayı korumak, temiz tutmak daha da zorlaşıyor. Biz AK Parti Elazığ Gençlik Kolları olarak doğa dostuyuz. Geri dönüşüm konusunda da çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz. Vatandaşlarımızı yeni çıkan yasa hakkında bilgilendirerek yüzlerce bez torba dağıttık. Dağıttığımız bez torbalarla alışveriş yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Çocuklarımıza daha temiz bir gelecek sunmak için çalışmaya devam. Türkiye'de kişi başına yılda 400 poşet kullanılıyor. Eski dönemde vatandaşlarımız alışverişlerde bez çanta file kullanıyordu. Plastik poşetlerin kullanımını azaltmanın ve özellikle gençlerde farkındalık oluşturmak önemli. Dünya sadece insanların değil. Dünya aynı zamanda bitkilerin ve hayvanların da yaşam alanı. Biz bitkileri de hayvanları da emanet olarak biliyoruz. Daha önce yollara atılan çöpleri toplama etkinliğimiz oldu. Etkinliğimiz bir hafta boyunca her pazar alanında devam edecek” dedi.

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç, çevre duyarlılığından dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Poşetlerle ilgili düzenlemenin başlangıcı da 'Sıfır Atık Projesi'dir. Bu projeyi başlatan Emine Erdoğan Hanımefendi'ye de teşekkür ediyoruz. O'nun başlattığı bu projeyi bu atölyede devam ettiriyoruz”dedi