AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için geri sayım başladı. Kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerine dair bir manifesto ve yol haritası açıklayacak.

Genel başkan seçimi sonrasında, merkez karar ve yönetim kurulu (MKYK), ile merkez disiplin kurulu üyeleri belirlenecek ve son olarak Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeleri ile Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından kongre tamamlanmış olacak.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kongre 24 Mart 2021 Çarşamba günü yapılacak. Saat 10:00’da başlayacak olan kongrede 2023 hedefleri duyurulacak.

ELAZIĞ’DAN 10 İSİM OY KULLANACAK

Kongreye Elazığ’dan da katılım olacak. Elazığ’da gerçekleştirilen AK Parti’nin 7. Olağan İl Kongresi’nde büyük kongre delegeleri listesinde yer alan 10 isim kongrede genel başkanlık seçimi için oy kullanacak.

ÇETİNKAYA’NIN YERİNE YEDEK ÜYE OY KULLANACAK

Elazığ’da Büyük kongre delege üyeleri asil listesinde 10 isim bulunuyor. Listede yer alan Necati Çetinkaya’nın büyük kongre delegeliğinden istifa etmesi nedeniyle yerine yedek birinci sırada bulunan AK Parti Alacakaya İlçe Başkanı Mehmet Erol oy kullanacak.

ELAZIĞ’DAN OY KULLANACAK İSİMLER

Gerçekleştirilecek genel kongrede Elazığ’dan büyük kongre delegeleri;

Şerafettin Yıldırım

Şahin Şerifoğulları

Gülersem Çopur

Uğurcan Güleç

İbrahim Şerbet

Hülya Özen

Hasan Murat Öz

Ömer Faruk Çelik

Selami Sarıpolat

Mehmet Erol oy kullanacak.