Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, akademisyen olmanın en önemli görevlerinden birinin Ar-Ge faaliyetleri yaparak proje üretmek olduğunu belirterek, konferansa katılan birim yöneticilerinin bu ziyaret sayesinde proje destek sistemiyle ilgili bilgileri öğrenip kendi fakültelerindeki proje çalışmalarını hareketlendirebileceğini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından konferansa konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı’nın (ARDEB) ve Akademik Ar-Ge Proje Destekleri sistemini anlattı.

Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu konferansında, TÜBİTAK’ın Bilim, Teknoloji ve Yenilik politikaları oluşturmanın yanında, Ar-Ge altyapısı oluşturmak ve destek sağlamak gibi görevleri olduğunu söyledi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arcaklıoğlu, Fırat Üniversitesinin 2015 yılında Türkiye genelinde destek alan 149 üniversite içerisinde 40. sırada, 2016 yılında 143 üniversite içerisinde ise 36. sırada yer aldığını belirterek, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 12 üniversite içerisinde 3. Sırada yer aldığını söyledi.

Prof. Dr. Arcaklıoğlu, “Son 11 yılda Fırat Üniversitesinden ARDEB’e 1.060 proje önerildi. Yine aynı dönemde 160 projenin desteklenmesine karar verilmiştir. Fırat Üniversitesi tarafından 2016 yılı içerisinde ARDEB’e 1001, 1002, 1003, 1005, 3001 ve 3501 proje programları gibi 112 proje önerilmiştir. Fırat Üniversitesinden hâlihazırda 3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’na 696 araştırmacı başvuru yapma potansiyeline sahiptir” dedi.

Konferans sonunda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’na günün anısına hediye takdim etti.