Akbaşoğlu, Akbıyık’ın Sorularını Cevaplandırdı

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu kanalından ortak yayınlanan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu. Aralarında Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akbaşoğlu seçim süreci ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu, Akbıyık’ın Sorularını Cevaplandırdı

TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu kanalından canlı olarak yayınlanan Anadolu Soruyor programının bu haftaki konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu oldu.

Aralarında televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKBAŞOĞLU: ENFLASYONA EZDİRMEYECEK ŞEKİLDE KARŞILIKLI GÖRÜŞMELER SONUCUNDA NETİCEYE VARILACAK

Asgari ücrete gelecek zam ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Asgari ücret konusunda görüşmeler devam ediyor. Mutlaka enflasyona ezdirmeyecek şekilde karşılıklı görüşmeler sonucunda neticeye varılacak. Bununla beraber şunu ifade etmek isterim ki, Sayın Kılıçdaroğlu bütçe görüşmeleri esnasında grubu adına yaptığı konuşmada hem asgari ücrete ilişkin,  hem de AK Parti den alınacak Belediyelerle ilgili işten çıkarmama ile ilgili bazı sözler sarf etti. Evet böyle sözler söyledi ama bir de gerçek var. Yaşanmış, geçmişe dönük baktığınızda, ileriye dönük bize fikir verecek uygulamalar var. Daha önce bazı belediyelerde gelir gelmez CHP’nin yaptığı ilk iş 100’lerce işçinin görevine son verildi. Hakikatten ondan sonra da yerlerine başka işçiler alındı. Demek ki burada ideolojik sahiplerle hareket edildiği ortada. Dolayısıyla gerçek başka, söylem bam başka. Bu konuda biz işin özüne, gerçekleştiğine baktığımızda söylemle eylemin farklı olduğunu görüyoruz. Kaldı ki şu anda CHP’li İzmi Belediyesi’nde İzabn’da bir grev söz konusu. Bir grev var ve orada elini tutan yok zaten. Belediye işçilerine istediği maaşı verebilecek durumda ve işçilerin talepleri karşılanmıyor” ifadelerini kullandı.

AKBAŞOĞLU: TÜRKİYE 1 TÜRKİYE İKEN, BUGÜN 3 TÜRKİYE OLMUŞTUR

AK Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, “Ekonomi çok önemli. Ekonomik değerlendirmeler ele alınacaktır. Bunlarla beraber vatandaşımız olup bitenlerin de farkındadır. Nasıl 15 Temmuz, 17 Aralık, 17 Nisan gibi olaylarla bir takım siyasi olaylar neticesinde bir noktaya getirilmek, sürüklenmek  isteniyorsa ekonomik yönde de bir takım operasyonlara maruz kaldı ve kalıyor. Bu operasyonların her zaman yapılması mümkün. Ama bir elhamdülillah mukarenetimizi ortaya koyduk.  Hemen Ağustos ayında hiçbir ekonomik gösterge neticesinde bu dalgalanmanın beklenmesi mümkün değildir. Dolardaki dalgalanmanın sebebi ekonomik göstergeler değildir. Bu tamamen manupilatif ve operasyonel bir yaklaşımın neticesinde yaşanmış hususlardır. Ama Cumhurbaşkanı ve hükümet sisteminin de beraberinde getirdiği hızlı ve etkili karar alma süreçleri çerçevesinde ekonomik kurmaylarımız Maliye Bakanımız ve bütün ilgili devletin kurumları bir araya gelmek suretiyle bu operasyonu boşa çıkartıcı önlemler, tedbirler almak suretiyle elhamdülillah belki bu günlerde 10 bin liraları, bulması düşünülen doların daha makul seviyelere düşmesine yönelik bir süreci ekonomi kurmaylarımızın aldığı tedbirler vesilesiyle yaşıyoruz. Bu konuda inşallah biz bu bütçeyle beraber bütün toplum kesimlerinin daha rahatlamasına, kendi ekonomik durumlarının, satın alma güçlerinin daha da arttırılmasına ilişkin, önlemleri ortaya koyacağız. Türkiye’nin 16 yıllık geçmişine baktığımızda Türkiye 1 Türkiye iken, bugün 3 Türkiye olmuştur. 230 milyar dolarlardan 850 milyar dolarlara gelen bir gayrı safi milli hasıla var. 3 bin dolarlara tekabül eden Kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolarlara çıkması büyük bir sıçramadır. 1 Türkiye 3 Türkiye olmuştur” şeklinde konuştu.

AKBAŞOĞLU: DÜNYADAKİ EN BÜYÜK 10 PROJENİN 6’SINA SAHİP BİR ÜLKEDİR

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Türkiye dünyadaki en büyük 10 projenin 6’sına sahip bir ülkedir. Bir tarafta Yavuz Sultan Selim köprüsü, bir tarafta Osman Gazi köprüsü bunlar milletimize hizmet veriyor. Çanakkale köprüsünün temelleri atıldı, inşallah 2023’de hep beraber kurdelesini keseceğiz. Avrasya geçidi ve Marmaray mesela. Ve tabi ki 29 Ekim’de Cumhuriyetimin 95. Yılını taçlandırdığımız  dünyanın en büyük havalimanı şu anda hizmet veriyor. 10 binlerce insanımız şu anda orada yolculuk yaptı. 2019 ile beraber bütün dünyanın otoparklı gibi uçak parkı İstanbul olacak. 3 saatlik zaman dilimi içerisinde 60 ülkeye dünyanın 3’te birine uçabilme imkanı İstanbul odaklı olarak planlanacak. Bugün İstanbul’da, Türkiye’de havacılığın odak noktası merkezi haline gelecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘istikbal göklerdedir’ sözü aslında işte bu şekilde tam manasıyla ete kemiğe bürünüyor. İnönü’nün de bu vesile ile sözünü hatırlatmak lazım; ‘yeni bir dünya kurulur, Türkiye orada yerini alır’ işte ete kemiğe büründüren bu manada mubassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartan ekip AK Parti ekibidir. Onun lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu gerçeği de milletimiz bilmektedir. Olayları maşeri vicdanında ferasetiyle değerlendirmektedir. Mutlaka ekonomik yöndeki bu süreçleri de değerlendirerek ama gözünü daha ileriye matuf hedeflerle ilgili değerlendirmeleri de harmanlayarak hepsini inşallah terazisinde, vicdan terazisinde aklı seliminde tartarak, ölçerek, biçerek oyunu kullanacak. Biz inanıyoruz ki bu süreçten de Cumhur İttifakı büyük bir güçle çıkacak” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137