Akçakiraz Yüzbaşı Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 bilim fuarı açıldı. Fuarda 50 öğrenci tarafından hazırlanan 25 proje görücüye çıktı.

Fuar, açılışına Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eğitim bir Sen Başkanı İbrahim Bahşi ve davetliler katıldı.

Fuarı gezen davetliler, öğrencilerden projeler ile ilgili bilgi aldılar.

EROL: 25 PROJEMİZ KABUL GÖRMÜŞ BULUNMAKTADIR

Akçakiraz Yüzbaşı Ortaokulu Müdürü Ahmet Erol, ilk kez TÜBİTAK bilim fuarı açıldığını belirterek, “26 projeyle TÜBİTAK 4006 projemize başvurmuş olup 25 projemiz kabul görmüş bulunmaktadır. 25 projemizde görev alan öğrenci sayımız elli görev alan öğretmen sayımız altıdır. Bu projelerdeki temel amacımız değişen dünya şartlarına ayak uydurmak öğrencilerimizin farklı düşünmesi yaparak ve yaşayarak öğrenmek, geleceğin inşasına yardımcı olmak, bilim ve teknolojinin farkındalığını oluşturarak gelecek nesillere yeni icatlar elde etmektir” diye ifade etti.

KAYA: ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRMİŞLER

Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, öğrencilerin hazırladıkları projelerle ufuklarının açık olduğunu belirterek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Sabahattin Kaya, “Öğrencilerimizi çok iyi yetiştirmişler. Geleceğe iyi hazırlamışlar. Bugün TÜBİTAK’ın proje okulundayız proje çalışmalarını takip ettik. Öğrencilerimizin olaylara çok ferasetlice baktığını çok ufuk açıcı projeler ürettiğine şahitlik ettik. Ben bütün öğrencilerimin gözlerinden öpüyorum. Gerçekten geleceğimiz emin ellerdedir. Biz eminiz siz de emin olun inşallah” ifadelerinde bulundu.