Genç Kızılay İl Başkanlığını başarı ile yürüten Ömer Faruk Akgül, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Depremin ilk anından itibaren sahadaki yerlerini aldıklarını ifade eden Akgül, “Depremden sonra sahada toplam 42 gün boyunca 9 bin gönüllüyle çalışma gerçekleştirdik. Sıcak Yemek Dağıtımı, İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere farklı illerden Elazığ’a gönderilen ürünlerin tasnif ve paketlenmesinde gönüllüler profesyonel ekiplerimize destek olduk. Türk Kızılay’a yapılan ihtiyaç taleplerinin valilik sistemine işlenip kayıt yapılmasında gönüllülerimiz aktif rol aldı, deprem bölgesinde afetzedelere mevcut durumları hakkında bilgi veren anketlerin uygulanması gönüllülerimiz tarafından gerçekleştirildi.

Çadır Kurulumu, Mobil İkram Araçları ve Mobil Mutfaklarda depremzedelerimize hizmet verdik” dedi.


Depremde aktif rol almalarının yanı sıra bir çok faaliyeti de beraberinde yürüttüklerini ifade eden Başkan Akgül, “Üniversite Girişlerinde Standlar, Köy Okullarına Kırtasiye Yardımı, Hastane Ziyaretleri, Özel Gün ve Haftalarda Ziyaretler, Kızılay Haftası Kızılay Sokağı, Kitap Toplama Kampanyası, Memleket Kokulu Kitaplar Projesi ile ilçelerde üniversiteye hazırlık kitapları dağıtımı ile Elazığlıların yanında olmaya gayret gösterdik” dedi. 

22 Eylül 2019 tarihinden bu yana bir çok çalışmaya imza attıklarını kaydeden Akgül, “Genç Kızılay Elazığ İl Başkanlığı görevimden şehir dışındaki iş yoğunluğumdan ötürü ayrılıyorum görev yapmış olduğum süre boyunca desteklerini esirgemeyen genel merkezimize, Elazığ Şube Başkanımız Rahman KIZILKAYA ağabeyime, yönetim kurulumuza ve tüm gönüllü kardeşlerime teşekkür ediyorum” diyerek, helallik istedi.