“Akılcı Laboratuvar Kullanımı Eğitimi” Düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Elazığ genelinde faaliyet gösteren ve bünyesinde tıbbi Laboratuvar bulunduran kamu kurum ve özel kuruluşlarda görevli Laboratuvar birim sorumlusu uzman doktorlar ve diğer çalışanlarına yönelik “Akılcı Laboratuvar Kullanımı Eğitimi” düzenledi.

“Akılcı Laboratuvar Kullanımı Eğitimi” Düzenlendi

14.08.2018 Salı günü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Cihan Tekin başkanlığında olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda yapılan eğitime; Kurumumuz Sağlık Hizmetleri Şubesi Birim Sorumlusu Dr. Saliha Çakmak ve il genelindeki özel ve kamuya ait sağlık tesisleri bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Laboratuvar birim sorumlusu uzman hekimler ve diğer sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Tıbbi Biyokimya Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi Patoloji Laboratuvarlarını kapsayan “Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi” amaçları doğrultusunda düzenlenen eğitim toplantısında; hastaya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını arttırmak, hastaya verilen tetkik sonuç raporlarının standardizasyonunu sağlamak, gereksiz test istemini önlemekle beraber klinisyen hekim ile tıbbi laboratuvar uzmanı arasında iletişimin sağlanması konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137