Akıllı Cazibe Köy Projesinde Elazığ’a Piyango Vurdu

Köyden şehre göçü tersine çevirebilecek ve pandeminin etkilerinden uzaklaşmak isteyenler için Akıllı Cazibe Köy projesi görücüye çıktı.

Akıllı Cazibe Köy Projesinde Elazığ’a Piyango Vurdu

Köyden kente göçün durdurulması ve tersine çevrilmesini sağlayacak Akıllı Cazibe Köy projesi İstanbul Beşiktaş’ta bir Hotel’de ulusal medya mensuplarının katıldığı bir etkinlik ile tanıtıldı.

Köyden kente göçün durdurulması ve tersine çevrilmesini sağlayacak proje insanlara sıra dışı bir köy yaşamını vadediyor.

Kendi elektriğini üretecek ve ihtiyaç duyduğu enerjiyi biyo yakıtlarla köyde yaşayan hayvanlardan sağlayacak olan akıllı cazibe köyleri, özellikle pandemi döneminde kıymeti daha da iyi anlaşılan köyleri cazip hale getirmeye çalışacak.

AKILLI CAZİBE KÖY, TARIM ALANINDA KURTULUŞ REÇETESİ OLACAK

Girişimci ve iş insanı Hasan Mete tarafından hayata geçirilecek Akıllı Cazibe Köy projesinin tanıtımında istihdam sağlanarak köyden şehre olan göçün durdurulması hedeflenirken tarım alanında kurtuluşun reçetesi olarak gösterilmekte. Akıllı Cazibe Köyleri’nin hayata geçirilmesi için gerekli sermaye ile ilgili Dubai ve Katar’da faaliyet gösteren fon kuruluşlarının da devreye girdiği belirtildi.

“Şehrin gürültüsünden uzak ama imkanlarına yakın” Parolasıyla temellendirilen akıllı cazibe köylerinde şehirdeki birçok imkan, köy hayatına entegre edilmiş şekilde projelendirilecek.

ELAZIĞ’A VE ŞANLIURFA 'AKILLI KÖY' PİYANGOSU

Akıllı cazibe köylerini oluşturan girişimci Hasan Mete’nin tarım ve orman bakanlığına yapılan sunumu neticesinde projenin pilot illerinin depremden etkilenmesi nedeniyle Elazığ ve arazi şartları bakımında Şanlıurfa Ceylanpınar olması ağırlık kazandı. Projeyi oluşturan girişimci iş insanı Hasan Mete yaptığı açıklamada, hayata geçirilecek Akıllı Cazibe Köy projesinde 4 adet üniversite kampüsü ve fabrikalarla vatandaşlar hem çalışma fırsatı hem tatil imkanı bulabileceğini belirtti.

METE: ELAZIĞ VE ŞANLIURFA CEYLANPINAR HALKI İÇİN DE ADETA MÜJDE OLDU

Hasan Mete açıklamalarında devamla, “İstanbul, Ankara ve İzmir’deki büyük göçü tersine çevirecek, tarım ile hayvancılıkta başarılı olmak için teknolojiyi çok iyi kullanmamız lazım. Tarım Bakanlığımız ile görüşmeler yaptık. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece hanım bizlere Urfa Ceylanpınar ve Elazığ’ı işaret etmesi pilot bölge olarak bu iki şehrimizi seçmemize neden oldu. Bizlerde uzman mühendislerimizi bölgeye yönlendirerek fizbilitelerimiz gerçekleştirdik. Elazığ ve Şanlıurfa Ceylanpınar halkı için de adeta müjde oldu. Türkiye’de değişim bu iki ilimizden başlayacak. Akıllı Cazibe Köyleri projesi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği yatay mimariye geçişi de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Dursun
Dursun - 3 yıl Önce

Doğru ne kadar piyango varsa hep elaziga vurdu o yüzden bu duruma geldik sahipsiz elazig

....?
....? @Dursun - 3 yıl Önce

Dursunnnnnnn o lanet olası dilin bir dursun şom agızlı. Hep bir frlaket senaryosu ulan piyango diyor elazığ siyor sen sahipsiz elaziğ diyorsun . VAllaha sizin aklınız gidiyor elaizğa bir çivi çakilacak elaziğ gelisecek diye geberiyorsunuz . Nerden felajet senaryosu çikar diye şaşirdiniz artik yatirimlara bile çirkef atiyorsunuz .malatyaya yapilsa sahipsizzzz elazığğğ bak malatya kaotı diye kudururdunuz .elaziğa geldi gene mennuniyetsizlik

elazığ elazığ
elazığ elazığ - 3 yıl Önce

he yav hemde ne piyango. ikinci yıla girecez nerdese millet koyteynırda islime girmiş. elazığa piyango vurmuş. hemde ne piyango. iki tane evi yapıp teslim edemediler daha nediyelim hayırlısı

23
23 - 3 yıl Önce

Köye ev yapayım dedim elektrik sıkıntı kendi gücünle yapacaksın

Piyangocu Abuzittin Yağçeker
Piyangocu Abuzittin Yağçeker - 3 yıl Önce

Piyango bizim işimiz

Deprem de
Deprem de - 3 yıl Önce

Köylere yapılan evler bu sistemde olmalıydı

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Șehirmerkezine en yakın köy Yalnız Köyü Yalavuz a yaparlar. Bence.

Ömer Aslan
Ömer Aslan - 3 yıl Önce

Boşuna heveslenmeyin; Malatya kaparrrr

Huseyin yeneroglu
Huseyin yeneroglu - 3 yıl Önce

İnşAllah gerçekleşir yıllar önceki koy kent yani sanayi ve teknolojiye bağlı üretken koyler


SIRADAKİ HABER

banner137