Kanal Fırat Televizyonunda canlı olarak yayınlanan ve Kanal Fırat Televizyonu Sportif Koordinatörü ve TSYD Elazığ Temsilcisi Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programının konuğu Elazığspor Sportif Direktörü Mustafa Aksu oldu.

Sportif Direktör Aksu, Elazığspor’un içinde bulunduğu durum ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

AKSU: BU LİGDE YAPILACAK BİRKAÇ ALTERNATİF VAR

Yeni sezonda neler yapılabilir konusunda açıklamada bulunan Elazığspor Sportif Direktörü Mustafa Aksu, “Bu takım ikinci ligde. Birkaç alternatif var. Ya ikinci ligde tekrar şampiyonluğa oynamak, bulunduğu yerden bir üst lige çıkabilmek. Veya kendi yağında kavrulup öze dönüp kulübün borçlarını bir şekilde izale etmek adına böyle planlamalar yapılabilir. Biz bunun içinde olduk. Sportif bir sorumlu olarak çalışmalarımı o yönde yaptım. Yani Elazığspor Kulübü takım olarak önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro istediği zaman zaten tanınan oyuncular ikinci ligde belli. Ama biz 30’a yakın oyuncu izlettirdik. Yakın illerde, uzak illerde izlettirdik. Orada 20-23 yaş aralarında bir sürü tespit ettiğimiz oyuncular var. Bunları da kadroya katıp gelecek adına planlama yapıyoruz. Bunlar gelip oynayıp gitsinler değil. Diğer önemli konu ise mevcut şu anki kadromuz var. 16 tane futbolcumuz var. 8 tanesinin mukavelesi bitti” ifadelerini kullandı.

AKSU: BİZİM YETENEĞİ BECERİYE DÖNÜŞTÜRMEMİZ LAZIM

Sportif Direktör Aksu, “Bizim çocuklarımız lafta değil. Organizasyon lazım. Onun için ben hep mücadelesini yapıyorum. Diyorum ki Elazığ’da bir tane lokomotif takım var. Diğer takım pilot takım olacak lokomotif takım olacak. Belediyespor. Bu gençlerimizi ben Belediyespor’da oynattığım zaman 1 sene sonra bunlar çok çok daha farklı olacak. Şimdi sorsan bilmeyen yok. Herkes biliyor. Biz organizasyonun içine katamadığımızda adam yetenek olarak katılıyor. Yetenek mi önemlidir? Fırsat bulmak mı? Bizim yeteneği beceriye dönüştürmemiz lazım. Bu ligde kadroyla bu ligde kalırız” şeklinde konuştu.

AKSU: FARKLI BİR STRATEJİ GELİŞTİRMEK LAZIM

Mustafa Aksu, “Bu ilde yaşıyoruz, bu ilin bir takımı var. Herkes bir şey söylüyor. Kim çözecek bu işi? Bu bir iki kişinin işi değil. Bu zengin adam işi. Farklı ya da dinamikler dediğimiz seçilmişle farklı bir strateji geliştirmek lazım. Bu böyle başka türlü olmaz. Yine günü kurtarırız. 3 ay sonra bakarsın FİFA’dan bir şey çıkar. Bir dinamizm oluşturulacak. Geçen senede bunlardan bahsediliyordu. Ya ödeme planlaması çıkarılacak ya da bir şey yapılacak. Bunu yöneten, o ilin dinamikleri, seçilmişler, atanmışları bir araya gelecek, bir yol haritası çizecekler” dedi.

AKSU: BİR TANE ELAZIĞSPOR’UMUZ VAR

Sportif Direktör Mustafa Aksu, “Ben buradan sesleniyorum; ilin valisine de, belediye başkanına da, seçilmişlere, milletvekillerine de. Bir tane Elazığspor’umuz var. Türkiye Bankalar Birliği geçen sene bir açıklama yaptı. Bu sene Süper Lig’de uygulamaya girecek. O uygulamada ne yapacak? Kulübün taşınmazını senden teminat olarak garanti istiyor. Senin ne kadar borcun var? O borcu sana ödeyecek, kulübün yapısal işlerine şöyle karışacak; 5 tane mi teknik adam çalışıyor 5 tane teknik adam. 10 tane mi eleman çalışıyor; 10 tane eleman olacak. Harcama gelirinin %10’undan fazlasını harcamıyorsun gibi kriterleri var. Elazığspor’un parası var, Elazığspor’un gayrimenkulü var. O zaman orayı nakte çevirsinler, teminat olarak gösterilsin. Bilinmeyen bir şey değil ki. Kaynakta söylüyorum” diye konuştu.

AKSU: KULÜPLERİN YÜKLERİNİ BU ŞEKİLDE HAFİFLETMEK LAZIM

Elazığspor Sportif Direktörü Mustafa Aksu, “Bunun yolu belli. Türkiye’de 126 tane profesyonel lig, 150 küsür tane BAL ligindeki takımların %70’i hep belediye ve valilik desteklidir. Yani yine devletin şefkatli kollarıyla o iler yürüyor. Türkiye’nin her tarafında belediyelerle. Hatay, Antalya, Alanya bunları bizzat ben gezdim. 4-5 tane bütün personeller belediyede çalışıyorlar. Artı özel idarede. Şimdi şu var. Kulüplerin yüklerini bu şekilde hafifletmek lazım. Bu bir. İki; Elazığspor mevcut borcundan kurtulabilmesi için yıllardır anlatıyoruz. Biz tesisleri satıp borcu ödeyin demiyoruz. Ne diyoruz bu mevcut yer Elazığspor’un dur” ifadelerine yer verdi.

AKSU: ELEKTRİKLERİMİZ KESİK SABAH AYDINLIĞINDAN FAYDALANIYORUZ

Mustafa Aksu, “Bir kaosa dönüşmüş artık. Şimdi gidiyoruz, elektrikler kesik. Ben gidiyorum elektrik kesik sporcularla idman yapıyoruz. Yemek yiyeceğiz, akşam karanlığında olmuyor sabah aydınlığından faydalanıyoruz. O bize imkan tanıyan belediyenin değerli şoförlerine, personellerine teşekkür ediyoruz. Onlar götürüp getiriyorlar. Arayınca hiç yok demiyorlar. Sahalarımızda hiç elektrik yok. İnsan utanıyor” dedi.

AKSU: MAÇLARIMIZI ELAZIĞSPOR TESİSLERİNDE OYNAYABİLİRİZ

Aksu, “Ankara’dan gelen bilirkişi gurubu tesislere geldiler, gezdiler, sahanın zemininin uygunluğu söz konusu. Portatif bir tribün düşünülüyor. 2 bin üzeri seyirci kapasiteli. Artı 3 tane yol çıkması lazım orada 2 yol uygundu. Tesislerdeki alanın dışında yeri de var. Orası yapıla bilir. Hiç değilse Elazığspor her hafta 3-40 TL hasılsız para veriyor. Mesafenin uzaklığına göre seyahat ve konaklama parası veriyor. Bunlardan kurtuluruz ve Elazığspor’a kalıcı bir şey olur. Bir çalışma yaptılar, olabileceğini söylediler. En kötüsü 2 aydan sonra oynarız” diye ifade etti.

AKSU: KULÜP PERSONELLERİ 30 AYDIR PARA ALAMAMIŞLAR

Elazığspor Sportif Direktörü Mustafa Aksu, “Türkiye’de hem özel idare marifetiyle hem de belediyeler marifetiyle çalışan Türkiye’de 55 tane kulüp var. Bu personeller orada çalışacak. Çok değil 15-20 tane. Bir şekilde maaşlarını oradan alacaklar bir şekilde hem kulüplerin üzerinden sigortaları hem maaşları olmayacak. Elazığspor kulüp personeline de bu imkanı verelim. Özel idarede personel olsun, belediyede personel olsun. Bölüştürelim. Ramazan gelmiş adam 1 lira para alamamış. Bayram geliyor bana diyorlar hocam ne olacak. Başkana diyorsun o da diyor ki ben kaynak bulamıyorum. 30 aydır para alamamışlar. İfadeleri aynen böyle. 3 yıla yakın. Ben özellikle o arkadaşlarımızın o haklı serzenişlerini görüyorum. Diyecek bir şey bulamıyorum. Lafların bittiği şey. Hepsi ev geçindiriyorlar. En son 1 maç kazanılmıştı onun priminden yüzdelik verildi. Onların derdine geçici değil de kalıcı bir çözüm bulunması. Bu da ilimizin ağabey konumundaki, babacan konumundaki kişilerin valimizin, belediye başkanımızın bu konuda duyarlı olması. Türkiye’de bunların örnekleri çok. Hem onlar rahat eder, kulüpte en azından bir nefes almış olur. Kulübü kim yönetecekse en azından hareket alanı biraz daha genişlemiş olur. Bir şekilde el atılması lazım” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL