Elazığ’ın en fazla kar yağışı alan ve bu nedenle ulaşımda ciddi sorunlar yaşayan Sivrice İlçesinin Alaattin Köyünün ulaşım sorunu sona erdi.

İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı yatırım programına dahil edilen Alaattin Köyü asfaltlaması tamamlandı.

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu köy yolunda incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

SABUNCU: ALAATTİN KÖYÜNÜN YOLLA ÖNEMLİ BİR PROBLEMİ KALMADI

Yapılan çalışma ve asfaltlama hakkında bir değerlendirmede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “Yaklaşık 2 aydır asfalt çalışmalarına başladık. Bugünde Sivrice İlçemizde programımızda olan Alaattin Köyü ve Soğukpınar Köylerinin asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere geldik. Hazarbaba Kayak Merkezinden Alaattin köyüne doğru yolumuz daha önce stabilizeydi. Bu yılki programımız kapsamında da 6.9 km kadar bir mesafenin asfalt çalışmasını yaptık ve bitirdik. Alaattin köyüne kadar şu anda asfalt üzerinden gelebilecek vatandaşlarımız. Geçmişte de köyün merkezine kilitli parke tesisi oluşturmuştuk. Asfaltla birlikte Alaattin köyünün yolla önemli bir problemi kalmadı. Bundan sonra yapılacak programla gurup yolunun devamındaki köylere de asfalt çalışması yapmaya devam edeceğiz. Programımız dahilinde ilimizdeki diğer asfalt çalışmalarında ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Mevsimi içerisinde de bütün programımızda olan yolların bitirilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ŞERBET: ALAATTİN KÖYÜNE DE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet de, “Yaklaşık 7 km’lik yok Hazarbaba’dan bu tarafa asfaltı tamamlanmış, Alaattin Köyü’ne kadar bitmiştir. Çok güzel bir asfalt dökülmüş. Burada köy halkı ile beraberiz. Köy halkı bu hizmetlerden gayet memnun. Ben burada asfaltın yapında emeği geçen tüm mühendis arkadaşlara, görevlilerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşımız memnuniyetini bizlere söyledi. Alaattin Köyüne de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Baştan söylediğim gibi merkezde ne varsa, nasıl hizmetler gidiyorsa burası yaklaşık Elazığ’da 40 km uzaklıkta. Aynı hizmetlerin buraya da yapmaya çalışıyoruz. Eksik olanları ileriye dönük tamamlamaya çalışacağız” diye kaydetti.

BEŞİKTAŞ: HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sivrice İl Genel Meclisi Üyesi Fethi Ahmet Beşiktaş ise “Emeği geçen bütün ekibe teşekkür ediyorum. Yolumuz gerçekten güzel olmuş. Aynı havaalanı gibi olmuş. Biz köylerimize aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Devletimizin, hükümetimizin yardımıyla. Özel İdaremizdeki arkadaşlarımız, Mehmet Sabuncu’ya, başkanımıza, milletvekillerimize, İl Başkanımız Ramazan Gürgöze’ye teşekkür ediyorum. İnşallah bunların devamını yapacağız. Bizim programda olan köylerimiz var. Soğukpınar yolu başladı bitmek üzere. Bundan sonra programda olan köylerimizin yollarını asfaltlamaya devam edeceğiz” açıklamalarını kaydetti.