Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün vefatının 79. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Alan mesajında; "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder ATATÜRK’ü vefatının 79. yılında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası camiası olarak; rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

"Ülkemiz sanayisine dinamik bir güç vermiştir"

“İktisaden zayıf bir millet sefaletten kurutulamaz” diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 1927 yılında Teşvik-i Sanayi Kanunu’nu çıkararak, sanayi yatırımlarını desteklemiş, bedelsiz arsa ve üretimde vergi muafiyeti gibi birçok teşvikler getirerek, ülkemiz sanayisine dinamik bir güç vermiştir.

Sanayi devriminin önemi üzerinde duran ATATÜRK, Kurtuluş Savaşının geride kaldığına işaret ederek asıl savaşın, ekonomik tam bağımsızlık ve sanayileşmede verileceğine dikkat çekmiştir.

"Bütün üyelerimizin hazırlık yaparak işyerlerini bayraklarla donatmalarını beklerim"

Sanayileşmenin ve ekonominin önemini bir çok veciz söz ile ifade ederek bugünlerimize ışık tutan ATATÜRK’ü, vefatının 79. yılında saygı ile anarken, “ATA’yı Anma Haftası” etkinliklerine katılmak üzere bütün üyelerimizin hazırlık yaparak işyerlerini bayraklarla donatmalarını bekler, Saygılar sunarım” dedi.