KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 7 ilin bağlandığı Malatya’da yapıldı.

MÜSİAD Elazığ Şubesi de sabah erken saatlerden Malatya’da sınava girecek öğrencileri uğurlarken, sınavın Malatya’da yapılmasına tepki gösterdi.

DAĞHAN: BİR SÜRÜ SIKINTI VE MEŞAKKATİ VAR

MÜSİAD Yönetim kurulu Üyesi Murat Dağhan, öğretmenlik alan bilgisi sınavının artık eziyet haline geldiğini söyleyerek, “28 Temmuz saat 10:00 itibariyle Malatya’da yapılacak olan KPSS öğretmenlik alan sınavı için öğretmen adaylarımızı buradan Malatya’ya uğurluyoruz. Öğretmen adaylarımıza başarılar diliyoruz. Onca yıl okuma, yüksekokul bitirme, ardından bu zorlu sınava hazırlanma sabır gerektiren bir süreç bu süreç içinde hocalarımız çalışıp çabaladı. Bu başarı temennisinin yanında bu sınavın birinci oturumu geçen hafta yapıldı. Şimdi alan sınavı yapılacak. Bu 5 yıldır devam eden artık bir işkence haline gelen süreç oldu. Toplamda 7 tane ilin; Batman’ın, Tunceli’nin, Muş’un,  merkez olarak belirtilen Malatya’da sınava girmesi neticesinde insanlar memleketlerinden kalkıp uzun km sarf ederek bu sınava giriyorlar. Tabi bu eğitimde fırsat eşitsizliği doğuruyor. Biz bu sınavın birinci aşamasının Elâzığ’da, ikinci aşamasının Malatya’da yapılmasının hiçbir mantıklı gerekçesi yok. Bundan sonraki süreçlerde bu sınavın artık Elâzığ’da yapılmasını veya Elazığ’ın merkez olup Bingöl’ün, Tunceli’nin merkezin burası olmasını ve sınavın Elazığ’da yapılmasını yetkililerimizden, siyasilerimizden istiyoruz. Bunun öğrencilerimize bir sürü sıkıntı ve meşakkati var. Bundan sonraki süreçte, bu sınavın Elazığ’la ilgili büyük beklentisi yok. Bu sınavın birinci aşaması Elazığ’da yapıldı, ikinci aşaması neden Malatya’da yapılıyor” dedi.

ÖZEREN: SORUNU ORTADAN KALDIRMIŞ OLACAĞIZ

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Özeren, sınavın Malatya’da yapılmasının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirterek, “İlimiz bu konuda daha önce ilk aşaması yapıldığı halde hiçbir eksikliği olmamasına rağmen YÖK’ün burada yetkili temsilcisi olmasına rağmen bu sınavın Malatya’da yapılmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Bu öğrenci arkadaşlarımızın sabahın erken saatlerinde yollara düşmesi veya sınava yetişememe endişesinden dolayı bir gün önceden Malatya’ya gidip yer bulup bulmamama konusunda sıkıntı yaşaması, sınava girecek arkadaşlarımızın haliyle evli olanlar var, çoluğu çocuğu olan, bebeği olanlar var. Ciddi bir şekilde sıkıntı yaşanıyor. Bunu 40-50-100 kişi olsa bunu kabullenebiliriz. Fakat Elâzığ’dan 6 bin kişinin kalkıp sınav için Malatya’ya taşınması kabul edilecek bir durum değildir. Bunun inşallah bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Bununla ilgili girişimlerde bulunacağız. Sayın siyasi yetkililerimiz ve ilimizin bu konu ile ilgili olan kurumlarına gerekli müracaatları yapıp inşallah bu KPSS sınavı için Malatya’ya taşınan iller kendi illerinde girecek. Herkese herhangi bir eğitimde fırsat eşitsizliği meydana gelmez. Bunu da ortadan kaldırmış olacağız” diye kaydetti.

Sınava katılan Adaylar, sınavın Malatya’da yapılmasıyla mağdur olduklarını söylediler.