Taşınmaz ticareti hakkındaki yönetmelik yürürlüğe girdi. Emlakçılığın kurallarını yeniden belirleyen yönetmelik ile emlakçılıkta da köklü değişiklik yapıldı.

ALBAYRAK: DERNEĞİMİZE MÜRACAAT ETMELERİNİ BEKLİYORUZ

Bundan böyle lise mezunu olmayan kişilerin bu işle ilgilenemeyeceğini ifade eden Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Albayrak, “Yeni çıkan yasaya göre bu saatten sonra artık emlakçılığı herkes yapamayacak. Lise mezunu olma şartı geldi. Bazı şartların gelmesi bizim işimizi güzel bir seviyeye getirecek çünkü herkes bu işi yapamayacak artık. Bu yüzden devletimiz yeterlilik belgesi denilen bir belge çıkardı. Bunu da biz özel firmalarla anlaştık. 15 gün içerisinde evrak kayıtlarını bekliyoruz. Evrak kayıtlarını getirenlerin belgelerini inşallah vereceğiz. Bu yüzden 2018 Haziran’a kadar emlakçılık yapan arkadaşlarımızın oda kaydı veya vergi levhaları var ise bunlardan herhangi bir belge istenmeyecek bunlardan eğer oda kaydı veya vergi levhası yok ise bunlardan yeterlilik belgesi istenecek. Yeterlilik belgesindeki en önemli şartlardan biri lise mezunu olması gerekiyor. Biz o yüzden burada vatandaşlarımızı bilgilendirme amaçlı inşallah derneğimize bekliyoruz. Kurs kayıtlarımızı açmış bulunmaktayız. Kayıt yapmak isteyen arkadaşlarımızın derneğimize müracaat etmelerini bekliyoruz” dedi.

ALBAYRAK: BU YILIN SONUNA KADAR MÜDDETİ VAR

Başkan Albayrak, kayıtlar için emlakçıların ellerini çabuk tutmasını isteyerek, “Kayıt için önemli olan tek evrakımız var. Kimlik fotokopisi ve lise mezuniyet belgesi. Bu ikisi bize geldiği zaman başka bir şey istemiyoruz. Bu yüzden bir an önce evraklarını almasını istiyoruz. Bu yılın sonuna kadar müddeti var. Bu yılın sonundan sonra daha da olmayacak” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: SEZON BAŞLAMIŞTIR

Başkan Albayrak, emlak sektörünü de değerlendirdi ve bankaların faiz oranlarını düşürmesi ile birlikte konut satışlarında artış yaşandığını söyleyerek, “Düne kadar davet yoktu. Çünkü bu banka faizleri biraz yüksek olduğundan dolayı satış yapamıyorduk. Banka faizlerini gerilemesinden dolayı müşterilerimiz artık yavaş yavaş mal almaya başladı. Arsa olur daire olur tarla olur. O yüzden inşallah sezon başlamıştır. Ev alacakların şu an kredilerin düştüğünden dolayı almalarını istiyoruz” diye kaydetti.