Albayrak: Fiyatların Düşük Olması Lazım

Çaydaçıra Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan ve satışa çıkarılan 60 konut için 4 bin 85 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapan kişiler için kura çekimi 26 Ekim Salı günü gerçekleşecek. Konutları ve fiyatları değerlendiren Elazığ Emlakçılar Oda Başkanı Hakan Albayrak’ta “Elazığ bir deprem geçirdi, fiyatlar daha uygun olabilirdi” dedi.

Albayrak: Fiyatların Düşük Olması Lazım

Çaydaçıra Mahallesinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan ve satışa çıkarılan konutlar için 26 Ekim Salı günü kura çekimi yapılacak.

Brüt 160 metre kareden oluşan evler için konut fiyatlarının maliyeti en yüksek 523 bin 375 TL, en düşük ise 417 bin 664 TL olarak belirlendi.

Satış tarihinde ödenecek peşinatlar ise 41 bin 776 TL ile 130 bin 843 TL arasında vadesine göre değişecek.

ALBAYRAK: FİYATLARIN DÜŞÜK OLMASI LAZIM

Satışa çıkarılan konutları değerlendiren Elazığ Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Albayrak, “Fiyatları normal evlere göre biraz yüksek tabi ki. Normal müteahhitlerimiz o fiyata kadar veriyorlar. Tabi bunlarda mesela bir isterdik ki fiyatlar biraz daha düşük olsun. Çünkü Elazığ bir deprem geçirdi. Elazığ’ımızda örnek verelim ki ‘evi yok belki gelip burada ev sahibi olacaklar’ burada bizim istediğimiz fiyatların biraz daha düşmesi makbul olur. Başvuru fazla değil. Çoğu insan evsiz. Bizim Elazığ’da TOKİ’lerin dışında 30 bin – 35 bin konut daha yapılacak. Bu insanlar dışarıda kalmışlar. Mecbur otomatik bir fırsat buldukları zaman koşacaklar. Bunlar da onlar için fırsattır. Fiyatı çok yüksek de değil. Ama fiyatın düşük olması lazım. Şu an masraflar çok yüksek. Beton başını aldı, demir başını aldı her şey başını aldı gitti. O yüzden çok bir şey diyemiyoruz. Ama ne kadar düşürebilirse TOKİ bunu çok iyi olur” ifadelerini kullandı.

Kura çekilişinde asil hak sahiplerinden sonra 3+1 konut için 30 adet yedek hak sahibi belirlenecek, sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinden kalan konutlar için, İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde, yedek hak sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalatılacak.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2021, 19:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Dayı sen ne diyorsun?
Dayı sen ne diyorsun? - 2 yıl Önce

Bu fiyatlarla beş bin kişi başvurmuş. Demek ki fiyat yüksek değil. Fiyat yüksek olsaydı başvuru bu kadar olmazdı. Dayıya selam, fiyatlar iyi yola DEVAM.

Murat bey
Murat bey - 2 yıl Önce

Beter olun ElaZığ halkı sürünsün. Cahıl deli insanlarla dolu. Görgüsüzler. Samsun’dan gölüyoz bu sehre

Samsunlu severim
Samsunlu severim @Murat bey - 2 yıl Önce

sen beter olmuşsun her halde acın halen geçmemiş gibi konuşuyorsun geçmiş olsun

Mutehait
Mutehait - 2 yıl Önce

Ekmektemi yemiyek gardas

mert
mert - 2 yıl Önce

çok iyi oluyor başkan.4 bin küsür adam başvuru yapmış bunların hepsi cahil değildir.demek paraları var.

Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Başvuru sayısı doğru ise zenginlerdir başvuranlar..Hepsimi zengin elbette hayır..Çıkar yakında kokusu..Dışarıdan buraya gelip ev almak isteyenide arada olabilir..Mümkün olabilir..Yoksa buraya yorum yazanlar niçin başvuru yapamıyor..Para çok akıl yok bu millette dısardan zaten mütahitler bu fiyatlara ev veriyorlar bunlarsa toki normâl mütahite göre daha indirimli olması gerekiyor..

Eviolmayan
Eviolmayan @Vatandaş - 2 yıl Önce

Başvuru şartlarında evi olmaması gerekiyor başvuran 5000 kişinin evi yokmu gerçekten evi yoksa fakirdirler öyleyse eğer bu parayı nerden buluyorlar yada bu kadar zengin varmı gerçekten çıkamadım işin içinden vesselam zenginiz belkide.

Gıyas
Gıyas - 2 yıl Önce

Şimdi bu rakamlar, başlangıç fiyatları.Bu fiyatlara taksit sayısına göre artış,6 ayda bir tefe,tüfe,memur maaş katsayısı ve kredilere uygulanacak faiz ile bu daireler 417 olan 600 e,523 de 700 bine mal olur,işin garibi bunları bilmeyen,önüne gelen evi olmayan şartları sağlayanlar müracaat ediyor ama maliyetinden heberleri yok.en az ayda 8 bin lira olmayanlar bu evleri alamazlar.Bunu bilmeyen 2,5-3 bin lira aylık geliri olanlar bile müracaat ettiğinden müracaat fazla olduğu anlaşılıyor.Bunun sebebi ise emekliler dernegidir.

Bjk
Bjk - 2 yıl Önce

523binden başlıyor 417 bine kadar devam ediyor heralde fiyatlar spikeride şaşırttı

23
23 - 2 yıl Önce

Adamın tipi çok korkunç


SIRADAKİ HABER

banner137