Ali Özcan CHP’den Elazığ Belediyesi’ne Aday Olacak Mı?

CHP 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili, 24. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Ali Özcan, yerel seçimlerde Elazığ’dan Belediye Başkanlığı’na adaylığına ilişkin açıklama yaptı. Ali Özcan, “Ben aday oluyorum desem ne olacak olmuyorum desem ne olacak. Bu dönem beni Milletvekilliğine layık görmeyen genel merkez Elazığ’da hangi konuma görev verecek” diyerek kendisinin ön seçim olması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağını söyledi.

Ali Özcan CHP’den Elazığ Belediyesi’ne Aday Olacak Mı?

CHP 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili, 24. Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Ali Özcan, Kanal Fırat ekranlarında Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” canlı yayınında soruları cevaplandırdı.

Elazığ Belediye Başkanlığı için CHP’den ismi geçen eski Milletvekili Ali Özcan bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ELAZIĞ’DAN ADAY OLACAK MI?

Eski Milletvekili Özcan, Elazığ Belediye Başkanlığına aday olmayacağını belirterek, “Ben parti kültürüne çok önem veririm. Ben ön seçim olmayan bir yerde hiçbir yere aday olmam. Genel Başkanın ve Genel Merkezin tutumu da buna müsait değil diye düşünüyorum. Ben aday oluyorum desem ne olacak olmuyorum desem ne olacak. Ben 27. Dönemde İstanbul’da değil Elazığ’da aday olmak istedim, bizim parti çok büyük yanlış yaptı. Oldu mu? Olmadı. En azından Partinin genel merkezi benim düşüncemi almalıydı. Benim gönlümden Elazığ Milletvekili olmak geçiyordu. 27. Dönemde. Bu dönemde beni Milletvekilliğine uygun görmeyen bir Genel Merkez Elazığ’ın hangi görevine layık görecektir. Ön seçim olsa, 24. Dönemde yine Genel Merkez beni aday göstermedi. Genel Merkez’in adayı başka bir arkadaşımızdı. Örgüt karşı çıktı, hayır dediler, bir ön seçim yapın, eğilim yoklaması yapın, kim çıkarsa hiç başvurmadan örgüt beni oradan adaylaştırdı” şeklinde konuştu.

“ÖN SEÇİM BİZE SEÇİM KAZANDIRIR”

İstanbul’da aday belirleme için ön seçim olursa İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağını söyleyen Ali Özcan, “İstanbul’da ön seçim olursa bununla ön seçim yaptıkları takdirde aday adayıyım, ben İstanbul’da ön seçim olacağına inanıyorum. Eğer ön seçim olmazsa Kemal Kılıçdaroğlu gelip altın tepsi ile İstanbul Belediye Başkanlığını verirse ben onu kabul etmiyorum. Görevlendirme yapsa bile İstanbul’u kabul etmiyorum. Burada bizim adayımızsınız dese bile yapmıyorum. Eğer ön seçim yaparsa ki yapmak zorunda. Eğer ön seçim yaparsa ön seçim bize seçim kazandırır. Ön seçim yaptıkları takdirde bende aday adaylarından birisiyim. İstanbul’dan aday adayıyım. Ön seçim yapmadığı takdirde genel merkez sonucuna katlanır. Şu anda Genel Merkez bunu dikkate almalı. Herkes ön seçimi bekliyor ve bize yapılan haksızlıklara karşı genel merkezimi ön seçim yapacak. Yoksa 31 Mart’tan sonra çıkacak neticelerden Genel merkez sorumludur ve biz bunun hesabını alırız.” dedi.

“O PARTİYİ YÖNETİMİN BAŞINA YIKARDIM”

Genel seçimler öncesinde Elazığ’dan milletvekili adayı olmaya hazırlandığını ancak partinin Elazığ’dan başka bir ismi görevlendirdiğini belirten Ali Özcan, “Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte, Milletvekilliği seçimi olmasaydı ben Elazığ’dan ya gelirdim, ya da bağımsız olarak adaylığımı Elazığ’dan koyardım. Yaşım gücüm enerjim yetiyor Milletvekilliğinde konuşacağım, buna da kimse engel olmayacak. Genel Seçimler esnasında ben Elazığ’a nabız yoklamaya gelmek isterken o gün ki Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan televizyona çıktı, hiçbirimizin yeri belli olmadan Elazığ’ın Milletvekili şu dedi. Bu bir parti suçudur. Ben partimi zor bırakmamayım diye sesimi çıkarmadım. Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi olmasaydı o partiyi yönetimin başına yıkardım” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet 2
mehmet 2 - 5 yıl Önce

elazığdan olsun.. artık yeter elazığın sağcı geçinip de şehri mahvettiği adaylardan..

SIRADAKİ HABER

banner137