Elazığ’da İl Bank Bölge Müdürlüğü ve Van’da Vaski Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Ali Tekataş, yerel seçimlerde Ak Parti’den Elazığ Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayarak, resmi müracaatını yaptı.

Ali Tekataş, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kendisine destek veren kalabalık vatandaş topluluğu bir araya geldi.

Ali Tekataş ve beraberindekiler, sloganlar eşliğinde yürüyerek AK Parti İl Binasına geldi.

AK parti İl Başkan Yardımcısı Atilla Uğur tarafından karşılanan Aday adayı Ali Tekataş, kalabalık vatandaş topluluğu ile müracaatını yaptı.

UĞUR: KENDİSİNE HOŞ GELDİNİZ DİYORUM

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Atilla Uğur, “Belediye başkan aday adaylığı için sona yaklaşmaktayız. 12 Kasım Pazartesi günü akşama kadar bu süreç devam edecek. Yarından sonra da 1 Aralık tarihine kadar Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları alınacaktır. İl Başkanlığımıza bugün aday adaylığı için Sayın Ali Tekataş Beyefendi başvurmuştur kendisine hoş geldiniz diyorum” dedi.

TEKATAŞ: BİZ DE BU YOLDA VARIZ

Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Aday adayı Ali Tekataş, “uzun yıllar İller Bankası’nda mühendis, proje ve şehircilik Müdürlüğü, proje ve mekânsal proje müdürlüğü ve 3,5 yıl da bölge müdürü olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde belediyecilik anlamında ciddi manada tecrübelerimiz oluştu. Bu tecrübelerimiz, bizi 2017 Ağustos ayında eski Elazığ Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun teveccühleri ve Sayın Bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne taşıdı. Orada yaptığımız önemli çalışmalar Türkiye çapında ciddi ses getirdi. Bu çalışmalarımızı gören değerli hemşerilerimiz, büyüklerimiz bu tecrübelerimizi, bilgi ve birikimlerimizi şehrimize aktarmamız noktasında bizlere telkinde bulundular. Yaptığımız istişareler sonucunda bunun uygun olacağını, şehrimize hizmet etmenin gerekliliğine inandık ve bugün sizlerle birlikte Elazığ Belediye başkanlığı aday adaylığı noktasında başvurumuzu yaparak ilk adımımızı atmış olduk. Liderimizin bizlere işaret ettiği 2023 ve 2071 hedeflerine Elazığ’ımızı en güçlü şekilde taşımak için ‘biz de bu yolda varız’ dedik. Çıktığımız bu yolda Rabbim Bizleri, bizlere güvenenlere ve sevgili hemşerilerimize mahcup etmesin. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun” dedi.

Ali Tekataş konuşmasının ardından resmi müracaatını yaparak tebrikleri kabul etti.