Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ’a geldi.

ALPAY: 31 MART ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ve partililer tarafından havalimanında karşılanan Bakan Yardımcısı Alpay, “Öncelikle 31 Mart Yerel Seçimlerinin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve yol arkadaşlarıyla birlikte çıktığımız bu uzun ve meşakkatli yolculukta 31 Mart önemli bir kilometre taşı” dedi.

ALPAY: ŞAHİN KARDEŞİMİZ İNŞALLAH O BAYRAĞI TESLİM ALACAK

Bakan Yardımcısı Alpay, “Şahin Şerifoğulları benim çok değer verdiğim bir kardeşim. Beyefendiliğiyle, asaletiyle hadiselere yaklaşımıyla ve istikbal vaat eden tarafıyla bu şehrin inşallah hem şu anda hem de yakın planda siyasette söz sahibi olacak bir kardeşimiz. Rabbim nasip ederse inşallah bu şehirde o teveccühü gösterecek. Gönlümüzden geçeni söylüyoruz. Tabi Şahin kardeşimiz inşallah o bayrağı teslim alacak” diye konuştu.

ALPAY: SAVUNMA SANAYİ ALANINDA YAPTIĞI İŞLERLE ÖNE ÇIKMAYA BAŞLAMIŞ

Seçimlerin bir beka seçimi olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Alpay, “Bakın; savunma sanayi biliyorsunuz dünyanın özellikle sanayileşme ve kalkınma açısından büyük ülkelerin kullandığı önemli kaldıraçlardan biri. Türkiye’de bu kararı vermiş ve savunma sanayi alanında yaptığı işlerle öne çıkmaya başlamış. Ama bu farkı nerede görüyoruz biz? 2002 öncesi ve 2002 sonrası ile ilgili olarak kıyaslamalarımızı yapıyoruz. Çok dikkat çekici açıklamalar daha evvel yapıldı ama ben yeniden bazı hatırlatmalar yapmak adına söylemek durumundayım; 2002 yılında Türkiye’nin ilk büyük 100 savunma sanayi firmaları arasında hiçbir firması yok iklen 2018 yılında gelindiğinde dünyanın ilk büyük 100 savunma sanayi firması arasında ASELSAN 55. Sırada, TAİ 61. Sırada, ROKETSAN 98. Sırada ve özel sektör kamu ortaklığıyla devam eden SETEMEY firması yine 90 üstündeki sıralarda ilk 100 içerisinde yer almıştır. Onun için 31 Mart çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

ALPAY: ANKA-S’LER. YİNE ELAZIĞ’DA KONUŞLANACAK

Şuay Alpay, “Jandarma Genel Komutanlığına verilen ANKA’lar üstelik ANKA-S’ler. Yine Elazığ’da konuşlanacak, Elazığ’ı havacılığında savunma sektörünün de önemli noktalarından biri olma yönünde önemli bir olma yolunda önemli bir mesafe kat etmiş olacak. 8 Nisan’da inşallah çok kritik ve çok önemli bir Milli Savunma Sanayi Zirvesi  gerçekleşecek. Güçlü bir ekile geliyor. Arkadaşlarımıza burada çalışmalarını yapacaklar. Askeri fabrikalar Genel Müdür Vekilimizin geldiğinde daha evvel şifade ettiği gibi Savunma Sanayi İş Birliği anlaşmalarının önü açılacak, iş birlik kolları yapılacak” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL