Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi’nde 02 Mart 2018 Cuma günü düzenlenen ‘Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1’inci Dönem Eğitimi Mezuniyet Töreni’ne onur konuğu olarak katıldı.

Törende, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile birlikte Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Milli Savunma Müsteşarı Ali Fidan da hazır bulundu.

306 SUBAY MEZUNİYET BELGESİ ALDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kurmay kademesinde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrasında yaşanan azalmayı bertaraf ederek gelecekte komuta kademesinde görev alacak personelin yetiştirilmesi amacıyla yürütülen eğitim neticesinde 306 subaya İstanbul’da düzenlenen tören ile mezuniyet belgesi verildi. 

Birinci dönemi gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı Eğitimine ayrıca 6 ülkeden 10 kurmay subay misafir öğrenci statüsünde öğrenci olarak katıldı.

ALPAY, ASKERLERE MEZUNİYET BELGELERİNİ VERDİ

Törende dönem birincisi subaya ödülünü onur konuğu Başbakan Sayın Binali Yıldırım verirken, Bakan Yardımcısı Alpay, eğitimlerini başarı ile tamamlayan Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinden Kurmay Albay sınıfındaki askerlere mezuniyet belgelerini takdim etti.

YILDIRIM ÖVGÜ İLE BAHSETTİ

Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitülerinde 23 Ekim 2017 tarihinde başlayan 1. Dönem karargah subaylığı eğitimini başarı ile tamamlayan toplam 306 subaya mezuniyet belgelerinin 02.03.2018 Cuma günü teslim edildiği törende Başbakan Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gelecekte komuta kademesinde yer almaya aday kurmay subaylar hakkında övgü ile bahsetti.

İki kademeli kurmaylık eğitimi Türk Silahlı Kuvvetlerine gerekli insan gücünün sağlanması amacı ile planlı bir şekilde devam ediyor.