Alpay, İran Savunma Bakan Yardımcısı’nı Ağırladı

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 13 Mart 2018 Salı günü köklü tarih ve güçlü kültürel ilişkilerimizin bulunduğu İran Devleti’nin Savunma Bakan Yardımcısı Tuğ General Mohammed Ehedi’yi makamında ağırladı.

Alpay, İran Savunma Bakan Yardımcısı’nı Ağırladı

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ilişkilerimizin bulunduğu İran Devleti’nin Savunma Bakan Yardımcısı Tuğ General Mohammed Ehedi’yi makamında ağırladı.

“DOSTÇA VE KARDEŞÇE İLİŞKİLER YÜRÜTMEYE ÖNEM VERİLİYOR”

Yapılan ikili görüşmede Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “İran’ı değerli bir dost ve bölgenin istikrarı için bir ortak olarak görmekteyiz. Özellikle son on beş yılda Türkiye, önemli komşusu İran ile dostça ve kardeşçe ilişkiler yürütmeye önem vermektedir” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞIMIZ BÖLGE SINAVLARDAN GEÇMEKTEDİR”

Heyetler arası görüşmede ise Bakan Yardımcısı Alpay, “Yaşadığımız bölge birçok tehdite açıktır ve ayrıca bir süredir de önemli sınavlardan geçmektedir” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ SINIRIMIZA YÖNELİK TEHDİTİN ORTADAN KALDIRILMASI”

Bakan Yardımcısı Alpay, yürütülmekte olan Zeytin Dalı Harekatı için, “Harekatın amacı çok açık ve nettir; Amaç, sınırımıza yönelik tehditin ortadan kaldırılması ve bölgenin güvenli hale getirilmesidir. Bu harekat, aynı zamanda Türkiye’nin ulusal güvenliği bakımından hayati önem arz eden bu bölgede, herhangi bir terör örgütünün varlığına ve Suriye halkının iradesi hilafına seyredecek tek taraflı gündemlere rıza göstermeyeceğinin de somut bir göstergesidir. Yürütülen harekatın terör ve teröristlerin bölgeden temizleninceye dek sürecek. Suriye’nin toprak bütünlüğünün esas alınarak harekata devam ediliyor” diye konuştu

İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İran Savunma Bakan Yardımcısı onuruna ve beraberindeki heyete Merkez Orduevinde öğle yemeği verdi.

Konuk Bakan Yardımcısı ve heyeti bugün ve yarın birtakım temaslarda bulunduktan sonra ülkemizden ayrılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137