Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay 17 Mart 2018 Cumartesi günü Kocaeli’de düzenlenen SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin 3. Kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı.

“SAHA İSTANBUL’UN SAMİMİ GAYRETLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”

Törende yaptığı konuşmada Alpay, “Savunma sanayiinin her dalında, havacılık ve uzay sanayinde; firmalarımızı yönlendirmek, bilgilendirmek ve onlara rehberlik etmek suretiyle kümelenmeler oluşturan SAHA İstanbul’un samimi gayretlerini yakından takip ediyorum. Türkiye, Savunma Sanayii alanında 2000’li yılların başında %80’e yakın bir oranla dışa bağımlıyken, bu oran 2017 yılında % 35’e gerilemiştir. Ayrıca bu alanda gerçekleştirilen ihracatın 2002 yılından 2017 yılına kadar 8 kat büyüdü.” dedi.



“BÖLGEDEKİ SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİ ADINA BU TARİHE KADAR UZADI”

Afrin için sona yaklaşıldığını söyleyen Şuay Alpay, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık dile getirdiği gibi kısa sürede tamamlanabilecek olan bir operasyonun, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi adına bu tarihe kadar uzadı. Bu vesile ile hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman askerlerimize ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu.