Alpay Yunanistan'da Önemli Görüşmelerde Bulundu

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları (SEDM) Sekreterya başkanlığı ve SEEBRIG Komutanlığı devir-teslim törenine ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere Yunanistan'a gitti

Alpay Yunanistan'da Önemli Görüşmelerde Bulundu

Heyet Başkanı olarak katılan Bakan Yardımcısı Alpay'ın yanı sıra, Sekreterya direktörü Büyükelçi Mustafa Levent Bilgen, sekreterya eski direktörü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Tuğgeneral Recep Özdemir ve Tuğgeneral Fedai Ünsal katıldı. 


SEDM, Güneydoğu Avrupa ülkeleri Savunma bakanları arasında koordineyi Sağlayan,ülkeler arası barış, istikrar, güvenlik ve askeri işbirliği konularında ortak çalışmalar yapılmasını sağlayan ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmek maksadıyla 1996 yılında başlayan bir süreç olup, 2000 yılında Atina, Yunanistan da imzalanan SEDM-CC Antlaşması ile devam etmiştir. 2015-2017 yılları arasında Türkiye başkanlığında  devam ettirilen SEDM, 2017 Temmuz ayında Yunanistan'a devir edilmiştir. 

Bakan Yardımcısı ALPAY, Devir-teslim töreninin yapılacağı Larissa kentinde önce 22 Ağustos Salı günü, Selanik Başkonsolosluğunu ziyaretinden sonra, Selanik'te bulunan Atatürk Evini ziyarette bulundu.

Selanik'ten sonra Larissa kentine geçen ALPAY, 23 Ağustos Çarşamba günü SEDM ve SEEBRIG devir teslim törenlerine ve yabancı devletlerin üstdüzey temsilcileri ile de ikili görüşmelerde bulunacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137