Elazığ Bakır Madenliler Yardımlaşma ve Danışma Derneği Başkanı Yaşar Altundal, kameralar karşısına geçerek, Maden ilçesinde yaşanan heyelan riski ile tahliye sürecini yakından takip ettiklerini söyledi.

Maden Dernekleri ile birlikte Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım  ile bir araya geldiklerini söyledi.

ALTUNDAL: VALİMİZ ÇETİN OKTAY KALDIRIM’A BURADAN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yaşar Altundal, “Sayın Valimizin konuyla son derece yakından ilgilendiğini ve STK temsilcileri olarak taleplerimizi valimize aktardığımızda bizleri dileyen Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a buradan teşekkür ediyorum. Ancak, biz vatandaşların konut ve iş yerlerini karşılamak üzere ne yapabiliriz çalışmasını yapıyoruz. Bu konuda bir gün yani o gün ki görüşmede Ankara’ya giden Sayın Valimiz henüz dönmemiştir. Döndükten sonra kendisine mutlaka bu konuyla ilgili belirli açıklamalar yapacaktır” ifadelerini kullandı.

ALTUNDAL: MADEN, GERÇEKTEN YA VAR OLACAK YA YOK OLACAK

Başkan Altundal, “Bizim için asıl önemli olan; kamulaştırma gündemine alınırsa buradaki vatandaşlarımızın cebinden bir tek kuruş para çıkmaksızın kendilerine ev ve iş yerleri anahtar teslim edilecektir. Tabi burada şunu da belirtmek lazım, vatandaşlarımız bu gelinen son durumu iyi değerlendirip iyi bir şeye kendilerinin karar vermesi lazım. Çünkü bu 5 sene, 10 senenin değil, 100 senenin hesabını yapması lazım. Maden, gerçekten ya var olacak ya yok olacak” dedi.