Türkiye'de koronavirüsle mücadelede 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Elazığ’da vaka sayısındaki artış devam ediyor.

VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Elazığ’da resmi makamlarda tarafından koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı kamuoyuna açıklanmazken, edindiğimiz bilgiye göre Elazığ’daki vaka sayısındaki artış gün geçtikçe devam ediyor. Öte yandan, hastanelerdeki pandemi servislerinin de dolmaya başladığı belirtildi.

 

ELMAPINARI KÖYÜ'NÜN KARANTİNAYA ALINMASINA KARAR VERİLDİ

Öyle ki Elazığ’da bir köyün daha karantinaya alınmasına karar verildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Elazığ Merkeze bağlı Elmapınarı köyünün karantinaya alınması kararlaştırıldı. 

TAZİYEDE KORONAVİRÜS BULAŞTI

Köydeki taziye nedeniyle Almanya’dan vatandaşların gelip taziyeye katıldığı öğrenilirken, taziye sonrası Almanya’ya dönen vatandaşlarda koronavirüs tespit edildi. Almanya’ya dönen vatandaşlar da koronavirüs tespit edilince köy genelinde de filyasyon çalışması başlatıldı. Almanya’dan gelen ve taziyeye katılan vatandaşların süreç içerisinde köy genelinde birçok kişi ile görüştükleri öğrenildi.

 

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler filyasyon çalışmalarıyla beraber karantinalarını sürdürürken vatandaşlardan dikkatli olunmaları istendi.

Vaka sayısının her geçen gün arttığı Elazığ’da vatandaşlardan sosyal mesafe, maske ve el hijyeni konularına riayet etmeleri gerektiği ifade edildi.