Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarıyla her çocuğun, okul öncesi eğitim alması hedeflenirken, yeni eğitim ve öğretim öncesinde Anadolu Eğitim Derneği tarafından çocukları bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi.

Özel bir alışveriş merkezinde düzenlenen programa, veliler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, çocuklara yönelik çeşitli oyunlar ve aktiviteler yapıldı.

UZUN: OKUL BAŞLAMADAN ÖNCE EBEVEYNLER ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE OKULA GİTSİNLER

Anadolu Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Hasan Uzun, velilere tavsiyelerde bulundu. Uzun, “Hepimizin bildiği gibi okula başlayan çocukların bir sistem bir program dahilinde gitmesi gerekir. Öncelikle tavsiye ettiğimiz, önerdiğimiz bu konuyu çok önemsemenizi ve değer vermenizi istiyoruz. Mümkünse okul başlamadan önce ebeveynler çocuklarıyla birlikte giderek, gidecekleri okulda öğretmeniyle buluşup, sınıfıyla buluş orada gelmişse arkadaşlarıyla tanışmalarını öneriyoruz” dedi.

UZUN: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN TEMELİDİR

Başkan Uzun, okul öncesinin, eğitimin temeli olduğunu vurguladı. Uzun, “Unutmayın, okul öncesi eğitimin temelidir. Çocuğun başlarken güzel başlamaları, severek başlaması, doğru başlaması ve ilkokul bitirene kadar bu süreci doğru yürütmeniz sizin çocuğunuzun geleceğini garanti altına almış olmanız demektir. İlimizin tüm velilerine ve eğitimci arkadaşlarımıza sesleniyorum gelin bu yıl hiçbir anaokuluna gitmesi gereken ya da herhangi bir çocuk kulübüne gitmesi gereken çocuk ekonomik sebeplerden dolayı veya başka nedenlerden dolayı dışarda kalmasın” ifadelerini kullandı.