Elazığ’da 20 günün ardından koronavirüs vakası yeniden görüldü. Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy, hastanede çalışanlarına test yaptırdıklarını söyleyerek testin sonucunu açıkladı. 

ŞEKERLİSOY: BU SERBEST DOLAŞIMIN BİR SONUCU OLACAKTI

Koronavirüsün Elazığ’da neden yeniden görüldüğü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Opr. Dr. Ali Şekerlisoy , “65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kaldırıldı ve birçok il dolaşıma açıldı. Bu serbest dolaşımın bir sonucu olacaktı. Gelenlerin kendini karantinaya alması gibi işlem yapılırken onların kalması girmemeleri, kişisel hijyen ve maske olayını şakaya almaları ile vaka arttı. Biz güçlü bir milletiz. Bu vakaları tedavi ederek normal yaşama dönmeye çalışacağız” dedi..

ŞEKERLİSOY: 32 PERSONELİMİZİ TESTE SOKTUK VE SONUÇLAR NEGATİF ÇIKTI

Anadolu hastanesinde koronavirüs vakasının görüldüğü iddialarına cevap veren Opr. Dr. Ali Şekerlisoy, “Elazığ Anadolu Hastanesinde şu anda koronavirüs vakası yok. Biz personelimizin korunmasına ve hastanenin sterilize edilmesine önem gösteriyoruz. Bizden Medikal Park hastanesine giden bir hastada test pozitif çıkmış. Biz paylaşımlardan öğrendik. Biz kendi havalandırmamıza, hastanemizin hijyen şartlarına güvenmemize rağmen çalışanlarımızın aklı kalmasın diye hastanemizde o hasta ile teması olanlara koronavirüs testi yaptık. O hasta ile temas eden temizlik personeli, aşçı, sağlık personelinin hepsine toplam 32 personelimizi teste soktuk ve sonuçlar negatif çıktı. Bizim hastanemizde ne koronavirüs hastası çıktı ne de hastanemizde koronavirüs hastası görüldü. Personelimizin 7’de 1’i temiz çıktı" dedi. 

ŞEKERLİSOY: HASTANEMİZ EVLERİNDEN DAHA GÜVENLİ

Ali Şekerlisoy, “Anadolu Hastanesi sadece Elazığ’da değil tüm Türkiye’de kendisini en iyi sterilize eden bir hastane. Hiçbir hastanemizde vaka görülmedi. Teması olanı teste tabi tutarsın ama devletimizin imkanı geniş. Alakası olmayanı da teste tabi tuttuk. Hiçbiri pozitif çıkmadı. Hastanemiz evlerinden daha güvenli. 2 saatte bir her yeri dezenfekte ediyoruz. Hastane ortamında virüsün yaşamasına imkan vermiyoruz. Kendi içimizde maske takmayana para cezası uyguluyoruz. Bununda faydasını gördük. Hasta pozitif olmasına rağmen kimseye bulaştıramadı. COVİD’in bulaştırıcılığı yüksek ama öldürmesi yüksek değil bulaştırıcılığı yüksek olduğu için ölüme neden oluyor. Hastanenin havalandırılması dezenfekte edilmesi sayesinde vaka yok” diye konuştu.

ŞEKERLİSOY: BİZ NEDEN YENİLİYORUZ? BİZ CİDDİYE ALMIYORUZ

Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Ali Şekerlisoy, “Bakanımızın dediği gibi bundan sonra maske takacağız, sosyal mesafeye uyacağız, virüs insana bulaşmadığı müddetçe yaşamıyor. Cansız ortamda yaşamıyor. Buna hijyenle önüne geçebiliriz. Biz virüsten güçlüyüz. Biz neden yeniliyoruz? Biz ciddiye almıyoruz. Ciddiye almadığın rakip seni yener. Uzun süre yaşamıyor. Güçsüz bir virüs” ifadelerinde bulundu..