Anadolu Soruyor'un Konuğu Bülent Turan Oldu

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu kanalından canlı yayınlanan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu. Aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bülent Turan, yerel seçimlerle ilgili “ahbap çavuş, akraba ilişkisine asla takılmadan halkın beklentilerine kulak açarak genelden daha fazla oy alma imkanımız var” ifadelerini kullandı.

Anadolu Soruyor'un Konuğu Bülent Turan Oldu

TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu Kanalından canlı olarak yayınlanan Anadolu Soruyor programının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu.

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

TURAN: TÜRKİYE’NİN MİLLİ GÜÇLERİ BİR ARAYA GELDİ

Yerel seçimlerde ittifak konusuna değinen Bülent Turan, “Türkiye’nin milli güçleri bir araya geldi. Bizim ittifakımız MHP ile veya BBP ile 3 puan fazla alalım, eksik alalım meselesi değildi. 5 meclis üyesi sen al, 10 meclis üyesi ben alacağım değildi. O yüzden ittifak sadece bir sayısal veriye, belediye seçimlerine, meclis üyeleri sayısına bağlamayı ben doğru bulmuyorum. Bizim MHP ile veya diğer Milli duran siyasal yapılarla küresel meydan okumaya karşı bir meydan okumamız var. Terör faaliyetlerine dur derken, veya ekonomide durum böyle. O yüzden ittifakı ben daha temelde görüyorum, daha değerli görüyorum. İttifakın tabi ki yansıması olacaktır. İttifakın yansımalarından bir tanesi genel seçimlerde Sayın Erdoğan’ın başkanlığına destek olmak şeklindeydi. Bundan çok büyük bir keyif yaşandı, çok büyük bir onur yaşandı, ittifak başarılı oldu. Ama şimdi yerel seçimler var, bu başka bir süreç. Yerel seçimler yasal olarak da genel seçimlerde olduğu gibi ittifak verme imkanı vermiyor” şeklinde konuştu.

TURAN: AHBAP ÇAVUŞ, AKRABA İLİŞKİSİ, TANIDIK İLİŞKİSİNE ASLA TAKILMAYACAĞIZ

Yerel seçimlerde AK Parti’de izlenecek yol ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Artık rüzgar yavaş yavaş yerel seçimleri önümüze koydu. Süreç artık başlıyor. Her parti bununla ilgili önemli hazırlıkları yapıyor. 2 gün önce MYK’mız var, o MYK’da Cumhurbaşkanımıza hem yerel yönetimler başkanımız hem de seçim işleri başkanımız önemli sunumlar yaptı. Bu takvimler açıklanmadığı için ifade etmeyeceğim ama Artık yavaş yavaş adaylık süreçleri başlayacak, temayüller, anketler öne çıkacak, başvurular alınacak. AK Parti 5 yıllığına bu yeni dönemde iktidar oldu ve yola başladı. Yerel ile genelin uyumunu biz iyi bilen insanlarız. Eğer hizmetse hizmeti kimin yaptığını tüm Türkiye öğrendi artık. Bana diyebilir misiniz CHP’ni vizyonunda çok iyi belediyecilik var, örnek belediye ar. En iyisi İzmir, İzmir kokmaya başladı artık. O yüzden AK Parti’nin hata yapmaması halinde kendi partimden bahsediyorum. Hata yapmaması ve halkın taleplerine kulak açması, iletişimi arttırması halinde çok iyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyim ben. Cumhurbaşkanımız 52’den fazla oy aldı, Partimiz 47’lerde kaldı. Kaldı ki 17 yıla baktığımızda hep yerel seçimler genelin altında olmuş AK Parti’nin oy oranı yerel seçimlerde genelden daha az olmuş. Bu bize bir şey gösteriyor. Demek ki daha dikkat etmemiz lazım. Daha hassas olmamız lazım, bunu gösteriyor. Tüm birimlerimiz “ahbap çavuş, akraba ilişkisi, tanıdık ilişkisine asla takılmadan” halkın taleplerine kucak açarak, onları iyi tespit ederek halkın beklentileri doğrultusunda aday çıkarır ve bu seçimlerde her zaman genelin altında aldığımız gibi bir oy değil de tam aksine genelden daha fazla oy alabiliriz. Bu imkan var bizde ben o kanaatteyim” ifadelerine yer verdi.

TURAN: MUTLAKA BU İŞİN ADI KONULACAK

Yerel seçimlerde ittifaka değinen Bülent Turan, “Biz genel seçimlerde kağıda yazarak protokol imzalayabiliyorduk. YSK’ya bunu verebiliyorduk. Ama yerelde kanunen bu mümkün değil, fiili bir takım birliktelikler olabilir. Bunda da şöyle bir şey var; bazı illerde mesela A Partisi birinci, başkan olmuşsunuz yerel seçimlerde ama genel seçimlerde B Partisi birinci olmuş. Hatta öyle bir şey olmuş ki A partisi birinci olmuş B partisi beşinci olmuş ya da tam tersi. O yüzden genel seçimdeki gibi tek doğru yok. En büyük parti alır gider gibi bir durum yok. Meclis üyeliği başka bir mesele, il genel meclis üyeliği başka bir mesele, büyük şehir başka, il belediyeleri başka, çok farklı denklemleri var. O yüzden yerel seçimi kendi dinamikleriyle beraber okumakta fayda var. İttifakta tabi ki Genel Başkanlarımızın hem MHP’nin, hem AK Parti’nin Genel Başkanları bir araya gelerek bir ilki ortaya koydu. Bunu çalışın dediler, komisyonlar kuruldu, çalışmalar yapıldı. Genel Başkanların tutumu, tavrı tıkanıklık varsa bunun aşılacağı kanaatindeyim. Mutlaka bu işin adı konulacak. Ama tüm illerin hesap edildiği, tüm meclis üyelerinin hesap edildiği bir imkan olmadığı kanaatindeyim. İttifakında görevi bu değil diye düşünüyorum” dedi.

TURAN: MECLİS ŞİMDİ HER ZAMANKİNDEN GÜÇLÜ OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sınırları hakkında bilgi veren Bülent Turan, “Artık meclis ben buradayım diyor, vekiller ben buradayım diyor. Çok kıymetli bir iş. Bakanlarımız bizimle istişare ederek kanunu gönderiyor. Eskiden hükümet olmadan mecliste görüşme olmazdı.  Eskiden mecliste Hükümet burada mı katılıyor mu derdi yoksa hükümet katılmazsa görüşülmezdi. Ama şimdi meclis var, komisyon var Vekil her zamankinden kıymetli hale geldi. Şimdiye kadar demokrasiyi savunan siyasal yapılar kuvvetli ayrılığı savunmadılar mı? Bunu savundular. Başkan bir yerde yasama bir yerde yargı başka yerde net sınırlar oldu. Eskiden düşünüyorduk Bakan kimden olacak, hangi partiden olacak. Şimdi öyle bir şey yok. Vekiller Bakan olmayacak artık. Öyle değil mi? çok istisnai durumlar harici olmadığı sürece. Tartışma olmayacak artık. Hükümet var mı? Yok mu? Katılıyor mu? Meclis başkanı buna bakacak mı yok artık. Meclis ben buradayım diyor. Çok kıymetli bir şey. Dün görüşmelerde sorulan sorulara kim cevap verdi? Komisyon başkanı cevap verdi. Meclisin sahibi. Hani net değildi ayrım. Hani kuvvetler ayrılığı net ortaya konulmamıştı? Her zamankinden daha güçlü oldu şimdi” şeklinde konuştu.

TURAN: ÇOK KISA VADEDE OLACAK BİR GÜNDEM OLARAK DÜŞÜNMÜYORUM

Gündemdeki “af” konusunda değerlendirmede bulunan Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Af ile ilgili bizim kanaatimiz ortada. Biz modern toplumlarda affın konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Af demek ben kralım sizi af ediyorum gibi bir şey. Bu doğru bir yaklaşım değil. Modern toplumlarda af konuşulmaz bile. Ceza almışsa cezasını çeker. Fakat değişik sebeplerle bunun tartışmaları oldu. Bizim ittifakımız MHP’nin iyi niyetli olduğunu düşündüğümüz bir adım attı, bunu bizim partimiz tartıştı, görüştü. Zannedersem yeni dönemde Adalet Bakanlığımız tam aynısı olmazsa bile bir çalışma yapacaktır, bunu değerlendirecektir. Biz kategorik olarak affın çok doğru olmadığı kanaatindeyiz. Ama Türkiye’de cezaevleri dolmuştur ya da şu olmuştur gerekçeleriyle bunları tartışıyoruz. Partimizin yetkili kurulları karar verecek. Ama ben çok kısa vadede olacak bir gündem olarak düşünmüyorum.

TURAN: BERAT ETMEDİ, CEZA ALDI

Amerikalı Brunson davasına değinen Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Bu ülke egemenliğini son dönemde sonuna kadar kullanan bir ülke. Asla başka bir ülkenin ajanı o ülke kıymetli bir ülke deyip de yan bakan, düz bakan diye bir tavra girmemiş. Brunson denilen kişi 3.5 sene ceza aldı, berat etmedi ki; ceza aldı. Kaç sene alsaydık mutlu olacaktık biz? Ama bir daha diyeceğim; Mahkeme hangi ülkenin vatandaşı olduğuna bakmaksızın bizim ülkemize yaptığı eylemlerden dolayı hüküm kurmuş ve cezalı hale getirmiş. Hüküm vermiş. Yattığı süre zarfı göz önünde bulundurularak da ülkesine gitmiş. Bir daha soruyorum şu an bize kızan, sözüm ona buna siyasal bir dil ekleyen partiler, insanlar twitterda bize saldıran arkadaşlar ona sormak istiyorum; bu kişi beraat etmedi ki. Bununla ilgili davalar Türkiye’de Can Dündar olunca, Enis Berberoğlu olunca kızan CHP’liler, Brunson bırakılınca neden bu diyorlar. Benim gözümde iddianın kendisi kıymetidir. Kişinin kendisi değil. Brunson’da, Can Dündar’da, Enis Berberoğlu’da benzer suçlarla suçlandı. Hepsiyle ilgili mahkeme kararı bizim açımızdan saygındır. Mahkeme kişiyi sevgimize göre karar vermez. Hukuk kendi zemininde bunları değerlendirdi, Türkiye kendi egemenliğini kullanmakta asla geri adım atmadı.” ifadelerini kullandı.

TURAN: BEN İSTİYORUM Kİ HER PARTİ HER YERDE ADAY ÇIKARSIN

Adaylık sürecine değinen Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Komisyonla görüşülecek ihtiyaçsa yapılabilir. Ben istiyorum ki her parti her yerde aday çıkarsın. Ama söylemle fiili durumla, iletişimle, imkanla bunlar tartışılıp milletin vicdanına havale edilsin diyorum ben. O milli güçler dediğim partiler İstanbul’da kimin kazanacağını görüyorlarsa oy verirler, versinler. Bir başka yerde de bizim partimiz diyene versin. Eyvallah. Ama bunları yazılı kurallarla bağlamak, matematik hebasıyla toplamak sonuç vermez. Milletimiz adayı görecek, partiden söylemi görecek, hizmetleri görecek, eskiyen yorulan başkanlar varsa onları ortaya koyacak. Yoksa 2 partinin oyunu topla çıkan ne ise ben onu alacağımız yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil” ifadelerine yer verdi.

TURAN: BİZDE DEMOKRATİK VE OLGUNLUK İÇERİSİNDE YARIŞLAR YAPILDI

Yeni sistemin faydaları hakkında açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Türkiye 90-100 yılık Cumhuriyetimizden siyasi hayatımızda, yürüyüşümüzde bir karar verdi. Dünyanın birçok ülkesinde başkanlığa gererken bedeller ödenmiş, sorunlar yaşamış, bizde demokratik ve olgunluk içerisinde yarışlar yapıldı, referandumlar yapıldı, siyasi söylemlerin ortaya konulduğu ve halkımızın takdiriyle bu yeni sisteme geçme imkanı bulduk. Bu rahmetli Özal’ın, rahmetli Türkeş’in, rahmetli Erbakan’ın, Demirel’in hepsinin talebi olan bir sistemdi. Eksik ya da fazla bu sistemdi esas olan. Başkanlık sistemine geçme imkanı bulduk. Şu ekonomik sorunlar eğer Başkanlık sistemi olmasaydı bu kadar hızlı karar alarak karşılık bulamazdı. Bunun dağıtılması gerekirdi. Bir sürü sıkıntılar vardı. Ama seçim akşamı bildik ki icranın başında Sayın Erdoğan var. Çok kıymetli bir değerdi. Bakanın kim olduğu başka mesele. Ama icranın başında birisi vardı” diye konuştu.

TURAN: EN BÜYÜK İŞİMİZ BÜTÇENİN ZAMANINDA KOMİSYONLAR GÖRÜŞÜLÜP BİTİRİLMESİ

Cumhurbaşkanlığının sadece bütçe kanun tasarısı gönderme tasarısı, hakkı var, yetkisi var. Şu an en büyük işimiz bütçenin zamanında komisyonlar görüşülüp bitirilmesi. Ardından genel kurulda görüşülüp bitirilmesi ve yasalaşması ve yeni yıla Türkiye’ni çok daha güçlü görmesi. İşimiz bu. Tabi bunun yanında ufak tefek gündemlerimiz olacak” dedi.

TURAN: POLEMİK OLMADAN HERKES HATALI TARINI REVİZE ETSİN

Dolardan kaynaklı yapılan zamlarla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, “Dolar artarken zam yapanlar dolar indi niye fiyatı indirmiyor? Ben de diyorum ki çok önemli dolar arttı haydi zam yapalım. Şimdi zamların indirilmesi lazım. Dolarla alakası olmayan iş kolları bile zam yaptılar. Bununla ilişkin Ticaret Bakanlığımız, Sanayi Bakanlığımız vergiyle ilgili çalışmalar, Belediyelerimiz hepsi adımlar attı, tedbirler aldı, bayağı da mesafe kat edildi. Polemik olmadan herkes hatalı tarını revize etsin” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 19:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet
mehmet - 5 yıl Önce

bu seçimde AKPARTİ büyük bir düşüş yaşayacak. ekonominin, belediyelerin durumu, partililerin ukalalık ve vurdumduymazlıkları bunu gösteriyor.

SIRADAKİ HABER

banner137