Anadolu Soruyor’un Konuğu TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop Oldu

Anadolu Soruyor programına bu kez TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop konuk oldu. Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını yanıtlayan Mustafa Şentop, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Anadolu Soruyor’un Konuğu TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop Oldu

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan TRT Haber ve Kanal Fırat ile birlikte çok sayıda uydu kanalından canlı olarak yayınlanan Anadolu Soruyor Programına konuk olan TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop oldu.

Aralarında Genel yayın yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın da olduğu Anadolu gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Mustafa Şentop, yönetim sisteminin de 27. Dönemde değişmesiyle birlikte önceki dönemlerle verilen kanun teklifi, soru önergeleri konusunda değişen bir durum olmadığını söyledi.

ŞENTOP: ÇOK FAZLA DEĞİŞEN BİR DURUM YOK

Mustafa Şentop, “Bunlara sayısal olarak cevap vermem için hazırlıklı gelmem lazımdı. Bunları muhalefet Milletvekilleri de soruyorlar. Tabi bu şekilde meclis başkanlığımıza da soruyorlar. Kaç soru geldi, kaçı cevaplandı diye. Biz bunlara cevap veriyoruz, yayınlanıyor da bu cevaplar. Fakat hatırımda değil. Çok fazla değişen bir durum yok burada. Özellikle 24. Döneme baktığımızda çok fazla değişen bir durum yok” ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: O SÖZ BİRAZ MAKSADINI AŞAN BİR SÖZ

Oy nakli tartışmaları ve muhalefetin YSK için söylemlerini de değerlendiren TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, “O söz biraz maksadını aşan bir söz. Bunu Sayın Bahçeli’de ifade etti, YSK’yı tanımıyorsan o zaman seçime girmeyeceksin. Burada anayasal bir kurum Yüksek Seçim Kurulu. Hukuki düzenlemeleri var. Onu tanımıyoruz dediğiniz anda sizin aslında seçime girmemeniz lazım tutarlı olabilmeniz için. Bir taraftan da aday açıklıyorsunuz, seçime gidiyorsunuz. Dolayısıyla o sözü ben fiyakalı bir söz olarak sadece kalacağınız, gerçek niyetlerini yansıtmadığını düşünüyorum. Öncelikle onu ifade edeyim. Diğer hususta yerel seçimlerde çok daha yerele ait hususlar ön plana çıkıyor. Muhtarlıklar bunun en küçük mikro birimi. Oralarda kendi tanıdıklarının, yakınlarının muhtar olması için bir gayret içerisine giriyorlar. Mahallelerde de öyle, köylerde de öyle” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 20:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137