TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu kanalından canlı olarak yayınlanan “Anadolu Soruyor” programının konuğu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz oldu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve KON TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay’ın sorularını cevaplandıran Demiröz, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

“İHTİYAÇ DUYULAN YERDE DE GEREĞİ MUHAKKAK YAPILACAKTIR”

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın yerel seçimlerle ilgili sorusuna cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “İsimler konusunda hiç görüşmedik. Ortada dolaşan isimlerde dün Parti Sözcümüzde MHK Sözcümüz Ömer Bey’de açıklama yaptı, ‘tamamen spekülasyon’ dedi o da. Ama adı geçenlerde bizim çok değerli siyasi arkadaşlarımız. Hepsi layık olan insanlar. Ama bizim tabi mecliste Milletvekili olarak sayımız belli. Biz Milletvekillerimizi istifa ettirip de 15-20 tanesi belediye başkanlığı için düşünmüyoruz. O genel olarak düşünülmüyor. Ama ihtiyaç duyulan yerde de gereği muhakkak yapılacaktır. 5-12 Kasım arasında müracaatlar devam devam edecek. Mevcut belediye başkanları zaten bizim belediye başkanlarımız. Biz onlarla ilgili devam edilecek olanları zaten söyledik. Devam edilmeyecek olanlar da mutlaka kendileri gelecekler, görüşecekler veya durumu öğrendikten sonra bir kısmı aday olmayacak, bir kısmı belki de ben yine devam edeyim diyecek. Biz onları da kesinlikle zora sokmayacağız. Çünkü bugüne kadar hizmet etmişler. İlle 4. Dönem olmayacak diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARINDA BİR DEĞİŞİM OLACAK”

Demiröz, “Genel Başkanımızın kendi inisiyatifinde ben bunu 4. kez de değerlendireceğim dediğinde değerlendirilebilecek. Çok müracaat var. Biz işin içinden çıkamıyoruz. Her erden çok büyük talep var. Bir değişim olacak. Mevcutlarla ilgili değişim. Çünkü toplum öyle istiyor. Milletvekilinin de %60’ını değiştik. Az görünüyor ama değil. Belediye başkanlıklarında da yeni yüzler, yeni simalar, güler yüzlü, tevazu içerisinde olacak, halktan birisi olacak. Bunlara dikkat edeceğiz. Eskiden böyle değil miydi? Böyleydi ama yeni dönemde artık biraz daha gönül belediyeciliği. Çünkü yollar yaptık, her şeyi yaptık. Artık o dönemler geçti. Bundan sonra sosyal belediyecilik, çevre. Şehirler nasıl olmalı? Çevre çok önemli. Her ilde inşallah bir millet bahçesi planlıyoruz. Bugün yine bir toplantıda Murat Kurum Bakanımız açıkladı. İnşallah onu gerçekleştireceğiz. Kütüphanelerimiz, kıraathanelerimiz, bütün toplumun artık ihtiyaçları giderildi. Alt yapı, üst yapı onlar gideriliyor. Artık bundan sonra sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliği ve bunları yapacak kardeşlerimizle seçimlere gideceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

“ONLAR ZATEN BİZİM POTANSİYELLERİMİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Mevcut belediye başkanları zaten bizim belediye başkanlarımız. Onlar zaten bizim potansiyellerimiz. Ama Genel Başkanımız takdir gördü koyacak, takdir görmedi onlara gereken tebligat yapılır. İl Başkanlarından isteyenler var, ild ve ilçe başkanlarından belli sayıda, 20 civarında bir sayı var. Ama tabi bu kesin değil. Bunun bir kısmını Genel Başkanımız yine uygun görür veya görmez. Ama şu anda 20 civarında benim bildiğim kadarıyla öyle görüşmeler oldu. Yerel Teşkilatın görüşmelerinde 20 civarında il başkanlarımız, içe başkanlarımızdan da 200 civarında ilçe başkanımız var” dedi.